• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να εγκριθούν όλα τα “ολιγομελή” τμήματα στα ΕΠΑΛ!

August 07, 2022 474

Στις 29/07/22 ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Αττικής η οριστικοποίηση τμημάτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023. Διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλίσεις (κομμένα τμήματα) από τις προτάσεις-προβλέψεις των σχολικών μονάδων. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οριστικοποίηση των τμημάτων τόσο νωρίς, τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν γραφτεί ακόμα. Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι ακόμη και σε οριακά τμήματα με έναν ή δύο μαθητές λιγότερους από τον “ελάχιστο αριθμό” την μη έγκριση του τμήματος. Επισημαίνει η Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνα και προτείνει: 

Οι σχολικές μονάδες πρέπει να κινηθούν στη βάση της αρχικής τους πρότασης που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες τους και να απαιτήσουν μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία να παραμείνουν ανοιχτά για τη συνέχιση των εγγραφών όλα τα τμήματα που έχουν προταθεί. Απαιτούμε οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε όποιο τμήμα επιθυμούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένα τμήμα κλειστό μέσα στο καλοκαίρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Να εγκριθούν όλα τα “ολιγομελή” τμήματα στα ΕΠΑΛ!

Στις 29/07/22 ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Αττικής η οριστικοποίηση τμημάτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023. Διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλίσεις (κομμένα τμήματα) από τις προτάσεις-προβλέψεις των σχολικών μονάδων. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οριστικοποίηση των τμημάτων τόσο νωρίς, τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν γραφτεί ακόμα. Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι ακόμη και σε οριακά τμήματα με έναν ή δύο μαθητές λιγότερους από τον “ελάχιστο αριθμό” την μη έγκριση του τμήματος.

Γνωρίζουμε πολύ καλά από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων πόση ταλαιπωρία υφίστανται μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολικές μονάδες μέσα από την διαδικασία του επίσημου κόφτη που έχει θεσπίσει το υπουργείο, ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν στην εκπαίδευση. Άδικες και επώδυνες μετακινήσεις μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα, αναγκαστική αλλαγή στην επιλογή τομέα ή ειδικότητας, μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω της καθυστέρησης λήψης Υπουργικής Απόφασης για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, αλλά φυσικά και μετακινήσεις συναδέλφων.

Απαιτούμε, λόγω και των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων που έχει υποστεί η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, να εγκριθούν στο σύνολό τους και άμεσα όλα αυτά τα τμήματα, ώστε να καλυφθούν όλες οι μαθησιακές ανάγκες των μαθητών, χωρίς να χρειαστεί τα παιδιά να αλλάξουν σχολείο ή και περιοχή ή να εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολικό περιβάλλον.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ότι τα εκπαιδευτικά σωματεία δεν θα επιτρέψουν τις εξελίξεις αυτές. Είναι αδιανόητο να μην εγκρίνονται 14 ολιγομελή τμήματα, τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ των σχολείων ευθύνης μας (Δήμοι: Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης), όταν ήταν λίγες οι μέρες που δόθηκε περιθώριο για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ και μόνο δύο μέρες εφημερίας μέσα στον Ιούλιο για να προσκομιστούν στα σχολεία τα απαραίτητα έγγραφα. Οι εγγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί και τα περισσότερα παιδιά ούτε καν τις ξεκίνησαν. Δεν εγκρίθηκαν από τον ΠΔΕ ούτε τα μοναδικά τμήματα ανά περιοχή, δήμο και όμορους δήμους, αλλά ούτε και στην ΔΙΔΕ Γ’ Αθήνας. Πολλά τμήματα με περισσότερο από το 80% του απαραίτητου αριθμού των μαθητών εγγεγραμμένους επίσης κόπηκαν.

Οι σχολικές μονάδες πρέπει να κινηθούν στη βάση της αρχικής τους πρότασης που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες τους και να απαιτήσουν μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία να παραμείνουν ανοιχτά για τη συνέχιση των εγγραφών όλα τα τμήματα που έχουν προταθεί. Απαιτούμε οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε όποιο τμήμα επιθυμούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένα τμήμα κλειστό μέσα στο καλοκαίρι.

Να εγκριθούν τώρα όλα τα “ολιγομελή” τμήματα στα ΕΠΑΛ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search