• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταργούν τμήματα στα ΕΠΑΛ που φαίνονται ως «ολιγομελή»

August 10, 2022 559

Την μη έγκριση τμημάτων σε Επαγγελματικά Λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με ευθύνη του υπουργείου, οι φετινές ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκαν από 27/06/22 μέχρι 07/07/22ολοκληρώθηκαν δηλαδή σε μια περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην προλάβουν καν να εγγράψουν τα παιδιά τους, από την μία τάξη του ΕΠΑΛ σε άλλη τάξη.

Παρόλα αυτά, την 1η Αυγούστου ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας η οριστικοποίηση τμημάτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023 με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά τμήματα στα οποία είχαν γίνει ήδη ορισμένες αρχικές εγγραφές μαθητών, με την ΕΛΜΕ να εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην οριστικοποίηση και το κλείσιμο των τμημάτων, τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν γραφτεί ακόμα.

 

Συγκεκριμένα στην απόφαση της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν, ενώ έχουν ήδη γίνει ορισμένες αρχικές εγγραφές μαθητών  : 

 
  • 4 τμήματα ειδικοτήτων 3 τομέων της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς,
  • Το μοναδικό τμήμα της ειδικότητας «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ», της Γ΄ τάξης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμαριάς,
  • Το ένα και μοναδικό  τμήμα του τομέα Πληροφορικής της Β΄ τάξης και 3 τμήματα ειδικοτήτων 2 τομέων, της Γ΄ τάξης στο ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών και
  • 1 τμήμα ειδικότητας 1 τομέα, της Γ΄ τάξης στο ΕΠΑΛ Επανομής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε κατάργηση και κλείσιμο τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια!

 

Μέσα στην εποχή της πανδημίας, και ενώ το ζητούμενο είναι να μικρύνουν τα τμήματα για να μπορέσουν να κρατηθούν οι αποστάσεις στις αίθουσες,  η  κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχωρά, σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων χρόνων,  στην αδικαιολόγητη μη έγκριση τμημάτων σε Επαγγελματικά Λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης.

Με ευθύνη του υπουργείου, οι φετινές ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκαν από 27/06/22 μέχρι 07/07/22ολοκληρώθηκαν δηλαδή σε μια περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην προλάβουν καν να εγγράψουν τα παιδιά τους, από την μία τάξη του ΕΠΑΛ σε άλλη τάξη.

Στις 01/08/22 ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας η οριστικοποίηση τμημάτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα στην απόφαση της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν, ενώ έχουν ήδη γίνει ορισμένες αρχικές εγγραφές μαθητών  : 

  • 4 τμήματα ειδικοτήτων 3 τομέων της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς,
  • Το μοναδικό τμήμα της ειδικότητας «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ», της Γ΄ τάξης στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμαριάς,
  • Το ένα και μοναδικό  τμήμα του τομέα Πληροφορικής της Β΄ τάξης και 3 τμήματα ειδικοτήτων 2 τομέων, της Γ΄ τάξης στο ΕΠΑ.Λ. Βασιλικών και
  • 1 τμήμα ειδικότητας 1 τομέα, της Γ΄ τάξης στο ΕΠΑΛ Επανομής.

Επιπλέον, η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζητά αρχές Αυγούστου τα λειτουργικά κενά από τα ΕΠΑ.Λ., χωρίς να λαμβάνονται  υπ’ όψιν τα τμήματα αυτά.

Υπουργείο και κυβέρνηση, υποταγμένοι στη λογική κόστους - οφέλους, εμποδίζει τους μαθητές  να ακολουθήσουν τον τομέα και την ειδικότητα που πραγματικά επιθυμούν, επιβάλει απαράδεκτες μετακινήσεις μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα, αναγκαστική αλλαγή στην επιλογή τομέα ή ειδικότητας, μετακινήσεις συναδέλφων και δημιουργεί τις συνθήκες για μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω της καθυστέρησης λήψης Υπουργικής Απόφασης για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην οριστικοποίηση και το κλείσιμο των τμημάτων, τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν γραφτεί ακόμα.

Ζητά να εγκριθούν στο σύνολό τους και άμεσα όλα τα ολιγομελή τμήματα, ώστε να καλυφθούν όλες οι μαθησιακές ανάγκες των μαθητών, χωρίς να χρειαστεί τα παιδιά να αλλάξουν σχολείο ή και περιοχή ή να εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολικό περιβάλλον.

Ζητά να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν εγγραφές τον Σεπτέμβριο σε όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ (τομείς και ειδικότητες) που υπήρχαν στην αρχική περίοδο εγγραφών.

Τέλος, το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με κατηγορηματικό τρόπο, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα εκπαιδευτικά σωματεία, σε συντονισμό με γονείς και μαθητές, δεν θα επιτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις της μη λειτουργίας αυτών των τμημάτων που φαίνονται εκτός έγκρισης λειτουργίας για το σχολικό έτος 2022-23.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search