• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και τροπολογίες για την επιλογή διευθυντών σχολείων

August 11, 2022 583

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και τροπολογίες για την επιλογή διευθυντών σχολείων
Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου επισημαίνει: 
"Οι αγώνες των παλαιότερων εκπαιδευτικών χτίσανε κάποιες νομοθετικές αποτυπώσεις που στηρίζονται σε δύο αντικειμενικά θεμέλια, την παλαιότητα στην υπηρεσία και τα μόρια (συνθηκών υπηρεσίας , κοινωνικής κατάστασης) και με αυτά γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις , τοποθετήσεις σε κενά οργανικά ή λειτουργικά).

Αυτό ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου σημειώνοντας παράλληλα ότι "για την επίσπευση της εφαρμογής της αξιολόγησης το υπουργείο προχωρά στην επιλογή των νέων διευθυντών σχολείων με τροπολογία του ψηφισμένου νόμου του τον προηγούμενο Αύγουστο , ενώ είναι σε εξέλιξη η επιλογή των σχολικών συμβούλων. Η επιλογή και τοποθέτηση μέσα στο διδακτικό έτος μόνο προβλήματα θα επιφέρει αλλά αποτελεί προτεραιότητα διότι το σώμα των διευθυντών σχολείων συνιστά έναν από τους πυλώνες εφαρμογής της αξιολόγησης. Προφανώς όλοι οι διευθυντές σχολείων είναι συνάδελφοι μας , μέλη του σωματείου και πρώτοι μεταξύ ίσων στο σύλλογο διδασκόντων. Τους καλούμε λοιπόν να μην αναλάβουν την αποστολή που τους ετοιμάζει το υπουργείο και να παλέψουμε όλοι μαζί για την αποτροπή της".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ


Η ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ καλωσορίζει τους νεοδιόριστους συναδέλφους του έτους 2022-2023 στην εκπαίδευση και ειδικότερα τους ανήκοντες στην περιοχή ευθύνης της. Όλοι όσοι υπηρετούμε την δημόσια εκπαίδευση οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι από τους κοινωνικούς αγώνες των παλαιότερων συναδέλφων έχει κατακτηθεί ένα πλέγμα εργασιακών σχέσεων αξιοζήλευτο σε αντίθεση με την <εργασιακή ζούγκλα> του ιδιωτικού τομέα. Είναι υποχρέωση όλων μας με την συγκροτημένη συνδικαλιστική μας έκφραση και δράση να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στη Δημόσια εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας και των μαθητών μας. Η δημόσια εκπαίδευση υπονομεύεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης , της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ , που θεωρεί ότι η εκπαίδευση είναι ατομική υπόθεση και όχι κοινωνικό αγαθό.

Το εργασιακό κλίμα στο δημόσιο σχολείο είναι αξιοζήλευτο διότι στο δημοκρατικό σχολείο δεν χωράνε ανταγωνισμοί (ακόμα..). Οι αγώνες των παλαιότερων συναδέλφων χτίσανε κάποιες νομοθετικές αποτυπώσεις που στηρίζονται σε δύο αντικειμενικά θεμέλια, την παλαιότητα στην υπηρεσία και τα μόρια (συνθηκών υπηρεσίας , κοινωνικής κατάστασης) και με αυτά γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις , τοποθετήσεις σε κενά οργανικά ή λειτουργικά ).

Η προβολή του πλαισίου του Ιουνίου τον Σεπτέμβριο όπως ορίζει το ΠΔ 100/1997 (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ) δίνει την νόμιμη και δίκαιη δυνατότητα για τα παρακάτω.

Ζητάμε οι τοποθετήσεις να γίνουν στο διάστημα 1-12 Σεπτεμβρίου με τους συναδέλφους στα σχολεία με την εξής σειρά κατά υπηρεσιακή κατάσταση και με βάση τα μόρια(προηγούνται οι ανήκοντες σε ειδική κατηγορία στην ομάδα της υπηρεσιακής τους κατάστασης) , όπως προβλέπεται στα ΠΔ 50/1996 & ΠΔ100/97.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ
ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ
ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ (ΕΧΟΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΆΛΛΟ ΠΥΣΔΕ
ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ
ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Επειδή έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο χρονοδιαγράμματα για τοποθετήσεις τον Αύγουστο με κλειστά τα σχολεία και τους συναδέλφους σε άδεια, ας μας απαντήσει το ΥΠΕΠΘ πως θα χαρακτηριστούν οι λειτουργικά υπεράριθμοι όταν δεν γίνουν οι αναθέσεις την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης

θεωρούμε ότι η υπηρεσιακή κατάσταση των μεταταγμένων και των φετινών νεοδιόριστων δεν είναι <διάθεση ΠΥΣΔΕ> διότι έτσι θα προηγηθούν στην τοποθέτηση και των αιτούντων εσωτερική απόσπαση (πιθανά περσινοί νεοδιόριστοι που τοποθετήθηκαν οριστικά) και των αποσπασμένων από άλλο ΠΥΣΔΕ γεγονός κατάφορα άδικο και παράνομο που παραβιάζει την παλαιότητα.

Οι φωστήρες του ΥΠΕΠΘ αγνοώντας μέσα στον αυταρχισμό τους το δίκαιο αίτημα των περσινών νεοδιόριστων για δικαίωμα μετάθεσης από το πρώτο έτος υπηρεσίας οδηγούν στο εξής άδικο. Διορίζουν φέτος στην Αττική σχεδόν όσους και στην επαρχία και έτσι δεν δίνουν στους παλαιότερους (περσινούς νεοδιόριστους κ. α.) να εισέλθουν στην Αττική ή σε όποια άλλη περιοχή επιθυμούσαν. Αυταρχική εμμονή ή έλλειψη διορατικότητας και ανικανότητα;

Μόνον η διαρκής επαγρύπνηση μας και η συσπείρωση στα συλλογικά μας όργανα θα αποτρέψει τις αδικίες , την εκδήλωση αυταρχισμού και τον συναδελφικό κανιβαλισμό που θα φέρει η επιβολή της «κακόφημης» αξιολόγησης στο δημόσιο σχολείο.

Για την επίσπευση της εφαρμογής της αξιολόγησης το υπουργείο προχωρά στην επιλογή των νέων διευθυντών σχολείων με τροπολογία του ψηφισμένου νόμου του τον προηγούμενο Αύγουστο , ενώ είναι σε εξέλιξη η επιλογή των σχολικών συμβούλων.

Η επιλογή και τοποθέτηση μέσα στο διδακτικό έτος μόνο προβλήματα θα επιφέρει αλλά αποτελεί προτεραιότητα διότι το σώμα των διευθυντών σχολείων συνιστά έναν από τους πυλώνες εφαρμογής της αξιολόγησης. Προφανώς όλοι οι διευθυντές σχολείων είναι συνάδελφοι μας , μέλη του σωματείου και πρώτοι μεταξύ ίσων στο σύλλογο διδασκόντων. Τους καλούμε λοιπόν να μην αναλάβουν την αποστολή που τους ετοιμάζει το υπουργείο και να παλέψουμε όλοι μαζί για την αποτροπή της.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΕΝΥΧΤΑ ΕΥΓΕΝΙΑ                    ΞΥΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search