• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Λουκέτο σε 31 νηπιαγωγεία και δημοτικά της Πελοποννήσου

August 13, 2022 494

 

Νέο κύμα καταργήσεων σχολικών μονάδων μετά την Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία, την Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές,  αυτή τη φορά από την Πελοπόννησο με αποτέλεσμα το σχολικό δίκτυο να συρρικώνεται με σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών με πρόσχημα το δημογραφικό πρόβλημα.

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων Περιφέρειας Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των παρακάτω εκπαιδευτικών μονάδων:

 pinakas1

Δημοτικά Σχολεία

pinakas2pinakas3

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Το λουκέτο είναι, κυρίως, αποτέλεσμα των σκληρών περικοπών που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα τη συρρίκκνωση του σχολικού δικτύου που πολλαπλασιάζει τα εμπόδια για τους τη μόρφωση των μαθητών από τις ασθενέστερες οικονοιμκά τάξεις και στρώματα και τις απομακρυσμένες περιοχές τη χώρας. Το δημογραφικό είναι το πρόσχημα για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση μπορούσε να το αξιοποιήσει για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και υλοποίηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στο πλαίσιο της «Έκθεσης Πισσαρίδη» (η οποία ως γνωστόν προτείνει μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων) αφετέρου στο πλαίσιο των ανάλογων κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό την παραπέρα συμπίεση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση.  Στην ατζέντα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η αντιμετώπιση των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών. Να επισημάνουμε ότι την τρέχουσα σχολική χρονια οι προσλήψεις των αναπληρωτών ξεπέρασαν τις 44.000.

Η «Έκθεση» Πισσαρίδη που υλοποιείται βήμα βήμα προωθεί συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και νέες διαδικασίες κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να συνδεθούν με την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων τα 13.000 σχολεία, οι περίπου 1,4 εκατ. μαθητές και οι περίπου 180 χιλιάδες μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Τι να κάνουμε – Κανένα σχολείο  να μην υποβιβαστεί – Κανένα σχολείο να μην κλείσει!

Κάθε τοπική κοινωνία και συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα και οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντισταθούν στον υποβιβασμό, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταργήσεις σχολείων σε κάθε μέτρο που πλήττει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Να διεκδικήσουν όλα εκείνα τα αιτήματα που ενισχύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

 Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search