• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κράτος και Τοπική αυτοδιοίκηση να μεριμνήσουν αμέσως για τη στέγαση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων

August 22, 2022 379

 

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Να αξιοποιηθούν τα κτίρια των Δήμων για τη διαμονή όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καλωσορίζει όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους και τους εύχεται καλή δύναμη στο έργο τους και καλή διαμονή στα νησιά των Κυκλάδων. Ύστερα από χρόνια περιπλάνηση σε όλες τις γωνιές και τις εσχατιές της χώρας ως αναπληρωτές, θα πρέπει τώρα να υπηρετήσουν και ως νεοδιόριστοι στα Κυκλαδονήσια. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν από αρχές Σεπτέμβρη και οι συνάδελφοι αναπληρωτές που θα κληθούν να καλύψουν εκατοντάδες λειτουργικά και οργανικά κενά στην περιοχή των Κυκλάδων, με αντίστοιχο ψυχικό και οικονομικό κόστος κι αυτοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν για πολλά χρόνια στην περιοχή.

Τα νησιά των Κυκλάδων, που βίωσαν και βιώνουν και φέτος μια «υπερμεγέθη» τουριστική ανάπτυξη, δυστυχώς αποτελούν αρκετά «δύσκολους» προορισμούς για τη διαβίωση και την εργασία για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται πάνω σ αυτά. Με πρώτο μισθό που ξεκινάει από το 740 ευρώ (!) οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα ενοίκια, το πανάκριβο κόστος ζωής, τα αυξημένα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, τους «εκτοξευμένους» λογαριασμούς ΔΕΚΟ, την πανάκριβη βενζίνη κλπ κλπ.

Μέσα σ αυτήν την ανάπτυξη θα έπρεπε να υπάρχει αυτονόητα πρόβλεψη για τη διαμονή, τη στέγαση, τη σίτιση, τη διαβίωση και τη μετακίνηση των συναδέλφων. Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική «ανάπτυξη», τότε θα πρέπει να μιλάμε και για στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία όλων των εκπαιδευτικών στα νησιά, προκειμένου να προστατεύεται και να διαφυλάσσεται η αξία και το ιδεώδες της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου, η αξία της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης όλων των μαθητών μας σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτος να αγωνιούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για την εξεύρεση δωματίων και σπιτιών στα νησιά των Κυκλάδων.

Είναι απαράδεκτο να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας.

Είναι απαράδεκτο να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού, της ακρίβειας και του υπερτουρισμού ενώ ο μισθός μας μειώνεται και παραμένει καθηλωμένος χρόνια.

Είναι απαράδεκτο αυτοί που στηρίζουν με τεράστιο οικονομικό και ψυχικό κόστος το δημόσιο σχολείο να αγωνιούν πλέον όχι απλά για την αξιοπρεπή διαβίωση αλλά για την επιβίωσή τους…

Είναι απαράδεκτο μπροστά σ αυτά τα τεράστια προβλήματα να «σφυράνε» αδιάφορα Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Δήμοι που ακόμα δεν έχουν κινητοποιηθεί για τη διασφάλιση της στέγασης, της διαμονής και της σίτισης των συναδέλφων μας.

Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτεί άμεσα: 

1.Να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των συναδέλφων στις Κυκλάδες, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια.

 2.Να μισθωθούν ξενοδοχεία, τα οποία είναι κλειστά, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

3.Να επεκταθούν οι φοιτητικές εστίες και να υπάρξει πρόβλεψη για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

 4.Σίτιση όλων των εκπαιδευτικών 

5.Επίδομα στέγασης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Κυκλάδες και επιπλέον επίδομα 500 ευρώ για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε καύσιμα.

6.Ειδικά όλοι οι νησιωτικοί Δήμοι να λάβουν άμεσα μέτρα για την στέγαση των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας τον νόμο 4483/2017, άρθρο 32, το οποίο αφορά την στέγαση και την σίτιση των δημοσίων υπαλλήλων, σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων.

7.Οι Δημοτικές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

8. Να ισχύσει άμεσα η δυνατότητα καταβολής χρηματικού επιδόματος για όλους τους νησιωτικούς Δήμους

9. Να συμπεριληφθούν άμεσα και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη δυνατότητα πρόσβασης στο δικαίωμα στέγασης και σίτισης από τους Δήμους.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων έχει αναλάβει, όπως κάθε χρόνο να βοηθήσει τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση οικίας στα νησιά των Κυκλάδων, που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους συναδέλφους που θα χρειαστεί να εργαστούν στο νησί της Μυκόνου. Οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο (6945987267 Δ.Παπαδημητρίου ) είτε στο mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Μέχρι να γίνουν πράξη τα παραπάνω, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας βοηθώντας τους συναδέλφους να βρουν κατοικία!

 Παράλληλα, η Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ διεκδικεί και αγωνιστικά τη λύση στα παραπάνω προβλήματα και στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα. Κανείς μόνος/η!

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, θα κάνει παρέμβαση στη ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, για το ζήτημα της στέγασης, ώστε να τους υποδεχτούμε αγωνιστικά και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, λύση στο πρόβλημα της στέγασης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search