• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Περιστερίου: «Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία»

August 23, 2022 627



Στα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία αναφέρεται η Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Περιστερίου, η οποία αναφέρει ότι προέκυψαν «μετά τις 30.000 τουλάχιστον συνταξιοδοτήσεις καθηγητών/-τριών την τελευταία δωδεκαετία των μνημονιακών μέτρων και των αιματηρών περικοπών. Μάλιστα, οι αναπληρωτές συνάδελφοι ξεπέρασαν τις 45.000 και κατά την περσινή σχολική χρονιά, αναπληρώνοντας για πολλοστή φορά τον ίδιο τους τον εαυτό! Σ’ αυτές τις συνθήκες οι 25.000 διορισμοί της τελευταίας τριετίας φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό, καθώς τα κενά δεν υπολογίζονται σύμφωνα με τις πραγματικές παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες για την ολόπλευρη γνώση για το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, αλλά με βάση τις οδηγίες των ΕΕ και ΟΟΣΑ για ολοένα και πιο συρρικνωμένο δημόσιο σχολείο με λιγότερα παιδιά και ακόμη λιγότερους εκπαιδευτικούς».


Οι καθηγητές ζητούν την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και τη δυνατότητα μετάθεσής τους μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/-τριών, αλλά και δωρεάν στέγη, σίτιση και μετακινήσεις σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές/-τριες των νησιωτικών, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης καθηγητών Περιστερίου:

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνουν νέοι μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη ΟΛΩΝ των πραγματικών κενών!

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που κάθε χρόνο αγωνιούν για τον διορισμό τους στο δημόσιο σχολείο. Χιλιάδες, επίσης, είναι και τα κενά μετά τις 30.000 τουλάχιστον συνταξιοδοτήσεις καθηγητών/-τριών την τελευταία δωδεκαετία των μνημονιακών μέτρων και των αιματηρών περικοπών. Μάλιστα, οι αναπληρωτές συνάδελφοι ξεπέρασαν τις 45.000 και κατά την περσινή σχολική χρονιά, αναπληρώνοντας για πολλοστή φορά τον ίδιο τους τον εαυτό! Σ’ αυτές τις συνθήκες οι 25.000 διορισμοί της τελευταίας τριετίας φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό, καθώς τα κενά δεν υπολογίζονται σύμφωνα με τις πραγματικές παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες για την ολόπλευρη γνώση για το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, αλλά με βάση τις οδηγίες των ΕΕ και ΟΟΣΑ για ολοένα και πιο συρρικνωμένο δημόσιο σχολείο με λιγότερα παιδιά και ακόμη λιγότερους εκπαιδευτικούς. Άλλωστε, ο κατάλογος της βαρβαρότητας, που με τόσο ζήλο τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποφασίζουν και διατάζουν, είναι ατελείωτος: αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, πολυπληθή τμήματα και κατάργηση των θεωρούμενων ως «ολιγομελών», Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA και, προσεχώς, μετα-γυμνασιακή μαθητεία.

Η κυβέρνηση των «αρίστων» όχι μόνο διατήρησε το κανιβαλικό προσοντολόγιο Γαβρόγλου ως σύστημα διορισμών αλλά και αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για τη νεκρανάσταση και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, επιχειρώντας να μετατρέψει πλήρως το πτυχίο μας σε κουρελόχαρτο. Με λίγα και απλά λόγια, όχι μόνο θα πρέπει να συλλέγουμε επί μία εικοσαετία μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, επιμορφωτικά σεμινάρια και πάσης φύσεως διπλώματα, αλλά και να εξευτελιζόμαστε διά βίου με εξετάσεις. Ατελείωτες οι θυσίες για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη στιγμή μάλιστα που ο μισθός των νεοδιόριστων είναι κάτω από κάθε όριο επιβίωσης και η διετής παραμονή στον τόπο διορισμού χωρίς δικαίωμα μετάθεσης είναι κατάφωρη αδικία.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι που διοριστήκατε μόνιμα στα δημόσια σχολεία του Δήμου Περιστερίου, όλοι και όλες εμείς στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Περιστερίου σας καλωσορίζουμε και σας καλούμε να εγγραφείτε στην Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας «Κυριάκος Σιδηρόπουλος», καθώς και να πλαισιώσετε τις δράσεις, τις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις της. Άλλωστε, από την ίδια την εμπειρία σας γνωρίζετε ότι δεν οφείλετε τον διορισμό σας σε κανέναν υπουργό, σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν παραγοντίσκο. Οι διορισμοί αυτοί αποτελούν πρωτίστως το αποτέλεσμα ενός πολυετούς αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος που τους επέβαλε με απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις του Υπουργείου Παιδείας και της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, παρά την αδιαλλαξία όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων και τα πάνοπλα ΜΑΤ με τα οποία μας αντιμετώπιζαν.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες του ατομικού δρόμου ή της παραίτησης, αλλά και σε καλοθελητές-υποτιθέμενους εκπροσώπους που πουλάνε κάθε λογής «εξυπηρετήσεις» και «βοήθεια», παραθέτοντας μάλιστα και καταλόγους ονομάτων και τηλεφώνων ανά την Ελλάδα [νέα ήθη, από υποτιθέμενους και αριστερούς…]. Αντίθετα, η ελπίδα και η προοπτική μας βρίσκονται τόσο στην ενότητά μας με βάση τις συλλογικές μας ανάγκες και τα ενιαία συμφέροντά μας όσο και στη συσπείρωσή μας στις ΕΛΜΕ μας. Άλλωστε, όλα τα δικαιώματα που έχουμε με πολύχρονους αγώνες κατακτήσει, όσα με νύχια και με δόντια διατηρούμε και διευρύνουμε με τους συλλογικούς μας αγώνες, οφείλονται ακριβώς στη συσπείρωσή μας σε μαζικές ΕΛΜΕ και Ομοσπονδίες, όταν αυτές με ταξικό προσανατολισμό οργανώνουν μαζικούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και για ένα ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά σε συνθήκες παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας.

Να ορθώσουμε ανθρώπινο τείχος αντίστασης και ανατροπής στην κοινωνική βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες να δώσουμε τη μάχη για άμεσες αυξήσεις στους μισθούς μας και ενάντια στο σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της αξιολόγησης και της υποταγής.

Απαιτούμε την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και τη δυνατότητα μετάθεσής τους μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας.

Να επιβάλουμε την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας, για Δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

Παλεύουμε για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/-τριών με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία! Κατάργηση του προσοντολογίου, καμία σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Δωρεάν στέγη, σίτιση και μετακινήσεις σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές/-τριες των νησιωτικών, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!

Αγωνιστική Παρέμβαση καθηγητών Περιστερίου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search