• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - ΟΧΙ στη συρρίκνωση των κενών και τις αδιαφανείς υπηρεσιακές μεταβολές

August 30, 2022 274

 

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου και της προώθησης της από τις ΔΔΕ Θεσ\νίκης και ΠΔΕ. Με ευθύνη του υπουργείου οριστικοποιούνται τα τμήματα ακόμα από τον Ιούλιο, καθώς οι φετινές ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκαν από 27/06/22 μέχρι 07/07/22, σε μια περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά και πολλοί γονείς δεν πρόλαβαν να γράψουν τα παιδιά τους. Επίσης φέτος η ΠΔΕ, όχι μόνο αγνοεί συνειδητά τις δηλώσεις των σχολείων για τον αριθμό εγγραφών και τμημάτων που βασίζονται στα νούμερα που έχουν επιτευχθεί προηγούμενες χρονιές, αλλά επεμβαίνει στις δηλώσεις των σχολείων για δημιουργία τμημάτων και οριστικοποιεί τα τμήματα της Β και Γ τάξης, αφαιρώντας τμήματα και περιορίζοντας ουσιαστικά τις εγγραφές. Παρά τα αιτήματα των ΕΛΜΕ και του κλάδου, Υπουργείο, Διοίκηση και νόθο ΠΥΣΔΕ προχωρούν σε τοποθετήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές σε περίοδο διακοπών και με τα σχολεία κλειστά, χωρίς καμία τήρηση κριτηρίων διαφάνειας – αντικειμενικότητας – δικαιοκρισίας. Επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η Γ΄ και Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και καλούν σε παραστάσεις διαμρτυρίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ :

ΤΕΤΑΡΤΗ, 31\8, 2 το μεσημέρι ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 1-9\2022, 12 μεσημέρι ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2\9 ,2.30 ,ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

 

ΟΙ ΔΔΕ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΘΑ ΠΥΣΔΕ

ΠΡΩΘΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ΄& Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΛ- ΓΕΛ

 

Παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 1/9/2022 στις 12μ. Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 2/9 στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου και της προώθησης της από τις ΔΔΕ Θεσ\νίκης και ΠΔΕ. Με ευθύνη του υπουργείου οριστικοποιούνται τα τμήματα ακόμα από τον Ιούλιο, καθώς οι φετινές ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκαν από 27/06/22 μέχρι 07/07/22, σε μια περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά και πολλοί γονείς δεν πρόλαβαν να γράψουν τα παιδιά τους. Επίσης φέτος η ΠΔΕ, όχι μόνο αγνοεί συνειδητά τις δηλώσεις των σχολείων για τον αριθμό εγγραφών και τμημάτων που βασίζονται στα νούμερα που έχουν επιτευχθεί προηγούμενες χρονιές, αλλά επεμβαίνει στις δηλώσεις των σχολείων για δημιουργία τμημάτων και οριστικοποιεί τα τμήματα της Β και Γ τάξης, αφαιρώντας τμήματα και περιορίζοντας ουσιαστικά τις εγγραφές. Παρά τα αιτήματα των ΕΛΜΕ και του κλάδου, Υπουργείο, Διοίκηση και νόθο ΠΥΣΔΕ προχωρούν σε τοποθετήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές σε περίοδο διακοπών και με τα σχολεία κλειστά, χωρίς καμία τήρηση κριτηρίων διαφάνειας – αντικειμενικότητας – δικαιοκρισίας.

Η βιασύνη, οι fast-track διαδικασίες και χωρίς χρονοδιάγραμμα με τις οποίες προχωρούν στις τοποθετήσεις, δεν είναι τυχαία. Διοίκηση και νόθο ΠΥΣΔΕ, σε πλήρη εναρμόνιση με την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, εξυπηρετούν την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου. Στόχος τους είναι να πειστεί η κοινωνία πως στις 12/9 όλα θα είναι έτοιμα στα σχολεία και βαίνουν καλώς, και ας υπάρχουν μια σειρά προβλήματα (ολοκλήρωση εγγραφών, μετεγγραφών, έγκριση «ολιγομελών», επιλογή β΄ ξένης γλώσσας, μείωση μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικά προβλήματα, κ.ά.). Και ας μην έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι εκπαιδευτικών για να καταγραφούν όλα τα κενά και οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

 

Τι και αν ανοίγουν τα σχολεία χωρίς μέτρα ασφαλούς προστασίας μαθητών – εκπαιδευτικών,

Τι και αν οι μαθητές μας στοιβάζονται σε 27 τμήματα εν μέσω πανδημίας,

Τι και αν οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν καλύπτουν τα κενά των σχολείων,

Τι και αν εκκρεμεί η έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών,

Τι και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και μετεγγραφές,

 

Διοίκηση και «ΠΥΣΔΕ» υπηρετούν την επίπλαστη «κανονικότητα» που η κυβέρνηση

επιδιώκει να επιβάλλει στα σχολεία, παραβιάζοντας αρχές και εργασιακά δικαιώματα

 

· Οι διορισμοί 8.500 εκπαιδευτικών φέτος, οι περσινοί διορισμοί και Ειδικής Αγωγής το 2020, αποτελούν προϊόν ενός πολυετούς αγώνα του κινήματος της εκπαίδευσης και δεν οφείλονται σε κανένα υπουργό και σε καμία κυβέρνηση. Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι ο αριθμός των διορισμών είναι πολύ μικρός σε σχέση με τα πραγματικά κενά της Εκπαίδευσης, στα οποία εργάζονται «μόνιμοι» αναπληρωτές (πέρσι προσλήφθηκαν 44.000 αναπληρωτές, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών είναι 4.000). Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς/διορισμό όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, για κατάργηση του

αντιεκπαιδευτικού προσοντολογίου, για να μην επανέλθει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, για άμεση κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιορισθέντων συναδέλφων στον τόπο διορισμού τους.

· Το Υπουργείο επέλεξε να κάνει τις προσλήψεις των αναπληρωτών σε φάσεις και χωρίς να καλύπτει όλα τα κενά και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους μαθητές και το δημόσιο σχολείο. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών πανελλαδικά στην Α/θμια και στη Β/θμια είναι 31.847, ενώ οι προσλήψεις πέρσι προσέγγισαν τις 50.000 χιλιάδες. Τα κενά που δεν καλύφθηκαν θα είναι χιλιάδες, ακόμη κι αν υπολογίσουμε και τους 8.500 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν γιατί πρέπει να προσμετρήσουμε τις 4.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών που έγιναν φέτος.

· Οι προσλήψεις 264 αναπληρωτών στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης (83 Ειδική Αγωγή και 181 Γενική Παιδεία) δεν επαρκούν να καλύψουν όλα τα κενά. Πέρσι οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών στη Διεύθυνση σε όλες τις δομές έφτασαν τις 581. Εκατοντάδες συνεχίζουν να είναι τα κενά, ακόμη και αν υπολογίσουμε και τους 112 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς (4 στην Ειδική Αγωγή και 108 Γενική Παιδεία) που θα τοποθετηθούν στα σχολεία.

· Μια πρόγευση παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων και τι θα ακολουθήσει, πήραμε από τις προσωρινές τοποθετήσεις νεοδιόριστων και αποσπασμένων που έγιναν χωρίς κριτήρια, στα τυφλά, χωρίς δημοσιοποίηση των κενών και χωρίς αιτήσεις προτίμησης σχολείων. Στο όνομα της προσωρινότητας και της κανονικότητας απαξιώνουν τους συναδέλφους και το δικαίωμά τους να γνωρίζουν όλα τα κενά και να δηλώσουν την προτίμησή τους. Τις επόμενες ημέρες που θα καθοριστούν οι αναθέσεις των μαθημάτων που θα ισχύουν για όλη την χρονιά, αυτοί οι συνάδελφοι δεν θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία. Ακόμη, διαμορφώνουν κατάλληλο έδαφος για «διευκολύνσεις», «εξυπηρετήσεις» και πελατειακές σχέσεις.

· Οι αναπληρωτές καλούνται να δηλώσουν προτιμήσεις σε κενά που κανείς δεν γνωρίζει, μέσω ΟΠΣΥΔ, τακτική του Υπουργείου που εγκαινιάστηκε πέρσι. Κανείς δεν γνωρίζει όλα τα κενά, ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναπληρωτές, ώστε να μην μπορούν να διαμαρτυρηθούν και υποβάλλουν τις ενστάσεις τους, ούτε τα σωματεία για να μη μπορούν να κάνουν έλεγχο και να υπερασπιστούν τους συναδέλφους. Τα κενά είναι σε γνώση μόνο των Διευθύνσεων που τα προσδιόρισαν μετά από επιλογή τους. Το ΥΠΑΙΘ εμπαίζει για μια ακόμη χρονιά τους αναπληρωτές συναδέλφους και διαχειρίζεται τις τοποθετήσεις τους.

· Η τοποθέτηση των αναπληρωτών σε κενά πριν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και των αποσπασμένων, θα φέρουν τα πάνω κάτω το επόμενο διάστημα. Όχι μόνο γιατί θα προκύψουν και νέα κενά, αλλά και γιατί οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών με βάση την εκπαιδευτική διαδικασία έπονται των τοποθετήσεων των μόνιμων. Νέες αναστατώσεις περιμένουν τους εκπαιδευτικούς με συνεχείς αλλαγές στην κατανομή μαθημάτων που θα αποβαίνουν σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

 

Τα εργασιακά μας δικαιώματα δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους

Να σταματήσουμε τις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις υπουργείου και διοίκησης που προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα με τη συρρίκνωση των κενών, τις περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών, τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων μας, τη μη δημοσιοποίηση όλων των κενών. Εκπαιδευτικοί μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές να απαιτήσουμε με τα σωματεία μας διαφανείς και αντικειμενικές τοποθετήσεις με όλα τα κενά δημόσια και με βάση τις αιτήσεις προτίμησης και τα μόρια του καθενός. Οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνουν με ανοιχτά σχολεία, με βάση τις πάγιες θέσεις του κλάδου και με τήρηση κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας. Όλα δημόσια! Όλα με μόρια! Όλα αιτιολογημένα! Παντού δικαιοκρισία!

Απαιτούμε – διεκδικούμε

· Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών ενιαία και όχι αποσπασματικά και σε φάσεις και για όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

· Να ανακοινωθούν και δημοσιοποιηθούν όλα τα πραγματικά κενά, μετά από τον προσδιορισμό τους από τους συλλόγους διδασκόντων. Να καταθέτουν πρόταση και οι ΕΛΜΕ.

· Διαφανείς διαδικασίες, με όλα τα κενά για όλες τις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών με βάση τις δηλώσεις και τα μόρια των συναδέλφων.

· Οι Διοικήσεις να καταθέσουν χρονοδιάγραμμα τοποθετήσεων με βάση τις προτάσεις του κλάδου που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα των ενστάσεων σε όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων.

· Οι προσωρινές τοποθετήσεις αποσπασμένων και αναπληρωτών να γίνουν μετά από δημοσιοποίηση των κενών με βάση τις δηλώσεις και τα μόρια των συναδέλφων.

· Να εγκριθούν όλα τα λεγόμενα ολιγομελή στα Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και να υπολογίζονται στον προσδιορισμό των κενών.

· Οι τοποθετήσεις των μονίμων να ολοκληρωθούν και μετά να ακολουθήσει η τοποθέτηση αναπληρωτών.

· Να κοινοποιηθούν και όλα τα κενά κάτω από 12 ώρες και οι τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου να γίνουν με αιτήσεις των συναδέλφων και όχι εν κρυπτώ. Κανένας συνάδελφος σε πάνω από δύο σχολεία και μόνο σε όμορα.

· Να ανακοινωθούν όλα τα κενά για την ειδική αγωγή με βάση τις προτάσεις των σχολείων. Να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις νέων Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

· Προσλήψεις τώρα εκπαιδευτικών για όλες τις εκπαιδευτικές δομές (πρόσφυγες, ενισχυτική, ΕΠΑΛ, σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).

· 15 μαθητές στο τμήμα – Μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων

Εντείνουμε τη δράση μας για την ανατροπή κάθε αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής ρύθμισης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους, αποσπασμένους και αναπληρωτές να πάρουν μαζικά μέρος στις παραστάσεις διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για να αποτραπούν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search