• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

'Εξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια - Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στην Πανεπιστημιούπολη (Vid)

September 05, 2022 213
Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Επίθεση και ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώνεται αυτή την ώρα στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, στην Ούλωφ Πάλμε.
 

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία που έκανε την εμφάνισή της το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ.

Αγωνιστικό μπλόκο ύψωσαν οι φοιτητές στην κυβερνητική απόπειρα να εισβάλλει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές το απόγευμα της Δευτέρας. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αιφνιδιάσει το φοιτητικό κίνημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς σε πολύ λίγη ώρα, αφότου έγινε γνωστό πως οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται προ των πυλών των ΑΕΙ, εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν κι απέτρεψαν την είσοδό τους.

Οι φοιτητές κρατούν πανό που αναγράφει «έξω η αστυνομία από τις σχολές», ενώ φωνάζουν συνθήματα.

 
 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα έκαναν σήμερα την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, με τους φοιτητές να αντιδρούν άμεσα και να διοργανώνουν έκτακτη συγκέντρωση.

 

Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν αύριο, Τρίτη σε συγκέντρωση στην πύλη Ούλωφ Πάλμε στις 8:00πμ την Τρίτη και κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Τρίτης οι φοιτητικοί σύλλογοι επισημαίνουν: «Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search