• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

September 07, 2022 353

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία καταγγέλλουν την κατασταλτική κυβερνητική επιχείρηση στο ΕΚΠΑ! με κεντρικό σύνθημα: Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ) και της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Καταγγέλλουμε την κατασταλτική κυβερνητική επιχείρηση στο ΕΚΠΑ!
Καταδικάζουμε την κρατική τρομοκρατία και καταστολή!
Όλο το καλοκαίρι οι επιθέσεις ΜΑΤ και αστυνομίας σε εργαζόμενους (βλ. απεργούς στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας), σε διαμαρτυρόμενους κατοίκους (βλ. Εξάρχεια διαμαρτυρίες για μετρό), όπως και τώρα σε φοιτητές, καλά κρατούν!
Για μια ακόμη φορά, εν μέσω μάλιστα της εξεταστικής του Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει περαιτέρω τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τους φοιτητικούς συλλόγους. Τελευταίο επεισόδιο η απόπειρα εγκατάστασης των ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) με τη συνοδεία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ, όπου επιτέθηκαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συγκεντρώθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. (Αναμένεται η εγκατάσταση των ΟΠΠΙ σε ΕΜΠ, ΑΠΘ και πιθανόν στο ΟΠΑ, και η ενίσχυσή τους με 600 ακόμα αστυνομικούς μέχρι τον Δεκέμβρη!)
Η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι μπάρες ηλεκτρονικής εισόδου και οι κάμερες ασφαλείας δεν είναι μέτρα που αποσκοπούν στην «πάταξη της εγκληματικότητας» στα ΑΕΙ ή στην «προστασία των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας», όταν μάλιστα τα ποσοστά εγκληματικότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι εξαιρετικά χαμηλά! Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα «προστατεύει» τους φοιτητές, όπως η αστυνομία «προστατεύει» την κοινωνία! Τα μέτρα αυτά θα χτυπήσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλογικούς αγώνες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν γίνεται λόγος για την τέλεση «αξιόποινων πράξεων», όπως μπορεί δυνητικά να θεωρηθεί η κατάληψη μιας σχολής, η οργανωμένη αποχή από τα μαθήματα ή οποιαδήποτε διαμαρτυρία εντός των σχολών.
Τα αντιδημοκρατικά αυτά μέτρα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μιας συνολικής πολιτικής διάλυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων (κατάργηση ασύλου, επιθέσεις των ΜΑΤ στις σχολές, αυστηροποίηση των πειθαρχικών διατάξεων για τους φοιτητές, συλλήψεις, προσαγωγές και διώξεις φοιτητών, συμβούλια φοιτητών, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ενιαία ψηφοδέλτια του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου-πλαισίου κλπ). Δε γίνεται, λοιπόν, μια προσπάθεια μόνο για την τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό και το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος. Πρόκειται για μία συνολική κατεύθυνση «κολεγιοποίησης» των απαξιωμένων δημόσιων πανεπιστημίων, για μία συντονισμένη προσπάθεια να εισαχθεί μια νέα κανονικότητα που θα καλεστούν να ζήσουν οι νέες γενιές φοιτητών, με τα πανεπιστήμια εναρμονισμένα στα «ευρωπαϊκά πρότυπα», με περεταίρω περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, με την επιβολή διδάκτρων, με ολοένα και περισσότερα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ελάχιστες φοιτητικές παροχές, με πτυχία-κουρελόχαρτα, με μπάρες, αστυνομία, κάμερες, με εντατικοποιημένα προγράμματα σπουδών, πανεπιστήμια αποστειρωμένα πλήρως από το «μικρόβιο» των γενικών συνελεύσεων και του φοιτητικού συνδικαλισμού, από τις αφίσες και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, από τους φοιτητικούς συλλόγους και συνολικά αποστειρωμένα από τους αγώνες της νεολαίας και του λαού.


Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)
Η Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας
Φατούρου Αγγελική – Κρανάς Αθανάσιος

 

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

    Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το νέο κυβερνητικό αυταρχισμό, την προσπάθεια να υλοποιήσει το σύγχρονο «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας μέσω της λεγόμενης «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας». Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, σαν τον κλέφτη, επιχείρησαν νύχτα να εγκαταστήσουν ομάδες καταστολής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ.

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που διεκδικούν καθηγητές, δωρεάν συγγράμματα, δωρεάν σίτιση – στέγαση ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να σπουδάζουν χωρίς να επιβαρύνουν το ήδη εξανεμισμένο εισόδημα των γονιών τους, η κυβέρνηση το μόνο που βλέπει είναι το πώς θα θωρακίσει τις επιχειρήσεις που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους (άγρια καταστολή των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνα, στην Cosco και σε άλλους εργασιακούς χώρους, απεργίες που βγαίνουν παράνομες εν ριπή οφθαλμού,  κλπ).

 

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει πως με την καταστολή θα κλείσει τα στόματα των εργαζομένων και της νεολαίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα.

Οι επιλογές της κυβέρνησης αντί να φοβίζουν, βγάζουν όλο και περισσότερους στον δρόμο του αγώνα. Αντί να απομονώνουν όσους αγωνίζονται, μεγαλώνουν το κύμα αλληλεγγύης από τον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ακρίβεια, στην επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Τα Πανεπιστήμια όπως και τα σχολεία έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση και όχι για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια!

Θα μας βρουν απέναντί τους! Μαζί με τους συλλόγους των φοιτητών, τα εργατικά σωματεία θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια έντασης της καταστολής. Δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί και αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

Το σύνθημα "Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά" θα το νιώσουν καλά σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα εκτρώματα που έφεραν και ψήφισαν στη βουλή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ

Η Πρόεδρος                                                                                   Ο Γραμματέας

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                                    Αϊβαζίδης Βασίλης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search