• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναβλήθηκε η δίκη των 62 για 26 Απρίλη 2023 - Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης

September 16, 2022 257

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των 62 πολιτών, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν πέρυσι στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε όργιο αυταρχισμού απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να βρεθεί έστω και μόνος για να αφήσει ένα λουλούδι στο σημείο όπου ο τότε 15χρονος έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του Κορκονέα. 

Η δίκη αναβλήθηκε για 26 Απρίλη 2023 αφού ήταν η υπ΄ αριθμόν 22, ενώ μέχρι τις 2μμ σεν είχε ολοκληρωθεί η δίκη υπ΄αριθμόν 6. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

«Να αθωωθούν οι 62», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Κάτω η φασιστικοποίηση» και «Διεκδικούμε το δικαίωμα στην απεργία και τους αγώνες» έγραφαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα των αλληλέγγυων που φώναζαν συνθήματα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 Να θυμίσουμε ότι με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, η ΓΑΔΑ τον Δεεκέμβρη του 2020 απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και εκατοντάδες αστυνομικοί ξεχύθηκαν στους δρόμους αναζητώντας παραβάτες. Ας φορούσαν μάσκες, ας κρατούσαν αποστάσεις και ας γνώριζαν ότι η κυβερνητική απόφαση ήταν αντισυνταγματική, σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις διακεκριμένων νομικών και της ίδιας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία επισήμαινε τότε ότι «η απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».

 
 
Προεπισκόπηση εικόνας

Οι συλλήψεις ήταν θέμα χρόνου. Οι 62 διωκόμενοι είναι μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Μόνο που όλοι οι υπόλοιποι απαλλάχτηκαν στην πορεία με βούλευμα. Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου θα καθίσουν μόνο οι 62, μεταξύ των οποίων 12 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) που περικυκλώθηκαν από τα ΜΑΤ στην οδό Γραβιάς, όπου είχαν ανοίξει πανό. Το ΚΚΕ(μ-λ), η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις και η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη καλούν αύριο στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης (κτίριο 12) «για να καταπέσει το κατηγορητήριο, να διαγραφούν τα πρόστιμα και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση».

Σύμφωνα με την «Επιτροπή αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις», πρόκειται για δίκη «με ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που αγωνίζεται! Επιδιώκεται να εμπεδωθεί σε όλους τους αγωνιστές και στον λαό ότι το σύστημα μπορεί από τη μία να “χαϊδεύει” τα παιδιά του (αποφυλάκιση Κορκονέα, Λιγνάδη κ.λπ.) και από την άλλη όλες οι προσπάθειες που γίνονται “ενοχλητικές” για τις πολιτικές επιλογές του συστήματος θα στοχοποιούνται και θα καταστέλλονται!»

 

«Στις σημερινές συνθήκες φτώχειας, γενικευμένης ακρίβειας, αντεργατικής επιδρομής, σοβαρών πολεμικών κινδύνων για τους λαούς, ενισχύονται η καταστολή, οι απαγορεύσεις, η αστυνομοκρατία, οι αντιδημοκρατικοί νόμοι, για την εξυπηρέτηση της πολιτικής της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της περιστολής των κάθε είδους λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή που διώκουν τους αγωνιστές που θέλησαν να διαδηλώσουν την 6η Δεκέμβρη του 2020, απελευθερώνουν προκλητικά τον δολοφόνο Κορκονέα. Οπως και τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου ή τον βιαστή Λιγνάδη. Παραβιάζουν ακόμα και τους “τύπους” της αστικής νομοθεσίας, όπως στην περίπτωση του απεργού πείνας Μιχαηλίδη. Θεσμοθετούν και εισάγουν την πανεπιστημιακή αστυνομία. Διώκουν απεργούς και συνδικαλιστές» αναφέρει το ΚΚΕ(μ-λ) σε ανακοίνωσή του, καθώς 12 μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστερής οργάνωσης βρίσκονται ανάμεσα τους διωκόμενους.

Ψήφισμα Σωματείων

Σε ψήφισμα δεκάδων εκπαιδευτικών και άλλων σωματείων αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"Η δίκη των 62 αγωνιστών είναι κομμάτι της σκλήρυνσης της επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. Πραγματοποιείται σε περίοδο που χτυπιούνται απεργίες (ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ) και συγκεντρώσεις, αποκαλύπτεται το εύρος των παρακολουθήσεων και νομιμοποιείται ο χαφιεδισμός, χτυπιέται το Άσυλο και εποχειρείται να «εγκατασταθεί» αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Πριν από το βαρύ χειμώνα εξαθλίωσης και ακρίβειας που ετοιμάζει το σύστημα για τον λαό, το κλίμα τρομοκρατίας και περιστολής των ελευθεριών στοχεύει σε όλο το λαό και στην προοπτική συγκρότησης της αντίστασής του.

Οι 62 συλληφθέντες στις 6 του Δεκέμβρη του 2020 ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του συστήματος να νομιμοποιήσει το πογκρόμ των συλλήψεων στις 6 Δεκέμβρη είναι ότι όλοι οι συλληφθέντες στην ΑΘΗΝΑ -πλην των 62 που ήταν στη ΓΑΔΑ- απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη!!

Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια δίκη που έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που αγωνίζεται! Επιδιώκεται να εμπεδωθεί σε όλους τους αγωνιστές και στο λαό, ότι το σύστημα μπορεί από τη μία να «χαϊδεύει» τα παιδιά του και από την άλλη όλες οι προσπάθειες που γίνονται «ενοχλητικές» για τις πολιτικές επιλογές του συστήματος θα στοχοποιούνται και θα καταστέλλονται!

Γι' αυτό είναι ανάγκη να μαζικοποιηθεί η πάλη για την αθώωση των 62 συλληφθέντων! Απαιτούμε:

-Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές! -Να διαγραφούν τα πρόστιμα!

-Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

- Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!"

 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search