• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Και νέα επίθεση με χημικά και ξύλο στη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών - ΒΙΝΤΕΟ

September 17, 2022 174

 

 

Λίγες ώρες μετά την άγρια επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ –μάλιστα, κατά τη διάρκεια συναυλία– οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε νέα καταστολή φοιτητικής συγκέντρωσης, αυτή τη φορά στην Αθήνα. 

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί «να επιβάλει την τάξη» με χημικά και ξύλο, απέναντι στους φοιτητές που εξακολουθούν να αγωνίζονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.


Σημειώνεται ότι οι νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στα Προπύλαια και την Καμάρα, αντίστοιχα) έρχτονται , ως απάντηση στην προκλητική ενέργεια της αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.


Στο κάλεσμα που απηύθυναν οι φοιτητικοί σύλλογοι που οργανώνουν την κεντρική αντικατασταλτική πορεία στα Προπύλαια, κάνουν ξεκάθαρο «πως η ένταση που η Ν.Δ. επιδιώκει θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Όποιος νοσταλγεί τις πιο μαύρες μέρες της νεοελληνικής ιστορίας θα έχει την κατάληξη που του αρμόζει».

 


Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωσταντίνου, ενώ είχε περίπου 5.000 κόσμο και ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής. Από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, φοιτητές άρχισαν να φεύγουν μαζικά, με αρκετούς να καλύπτουν τα πρόσωπά τους με τις μπλούζες τους καθώς δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Αρκετά παιδιά βρέθηκαν σε κατάσταση λιποθυμίας στην Εγνατία, που στο μεταξύ έκλεισε για την κυκλοφορία των οχημάτων, και στην πλατεία Συντριβανίου.


Από την πλευρά του ο Θ. Παπακωνσταντίνου, σχολίασε με καυστικό και ειρωνικό τρόπο την ανακοίνωση της αστυνομίας, που αποτελεί μια... «ωραιοποιημένη» και διαστρεβλωμένη εκδοχή της για τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο.

Επίσης, σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, δημοσιογράφος του Documento, που ανέφερε  ότι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ του ζήτησαν τον λόγο επειδή τραβούσε βίντεο (έκανε, δηλαδή, τη δουλειά του). 

Σε κάθε περίπτωση, η ωμή αστυνομική βία στο ΑΠΘ γιγαντώνει τις αντιδράσεις των φοιτητών.

Με στοιχεία από efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search