• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Γιατί δεν έχουν μονιμοποιηθεί οι 4.500 χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής;

September 18, 2022 413

 

 

Μετά από 12 χρόνια για την εκπαίδευση, το 2020, έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε την Ειδική Αγωγή για να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη κοινωνικό πρόσωπο.

Για μήνες, μέσα από τους προσκείμενους στην κυβέρνηση μηχανισμούς ενημέρωσης, επέμεναν οι τυμπανοκρουσίες για τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Βέβαια από αυτά τα ίδια ΜΜΕ δεν ακούστηκε ποτέ ότι οι διορισμοί οφείλονταν από τη μια στην πολύ δυναμική πίεση που άσκησε το εκπαιδευτικό κίνημα (ιδίως οι αναπληρωτές) το διάστημα 2017-2019, με τις δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες που απαιτούσαν μόνιμους διορισμούς σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και από την άλλη στο γεγονός ότι τα σχολεία απειλούνταν με κατάρρευση, καθώς στην Ειδική Εκπαίδευση το μόνιμο προσωπικό δεν ξεπερνούσε το 15-20%.

Έτσι στις 19/8/2020 εκδόθηκε το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ με το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και δυο χρόνια μετά, σήμερα, έχει ήδη περάσει ένας μήνας από την ημέρα που συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία δοκιμής και όλοι ανέμεναν πως μια απλή οδηγία ή εγκύκλιος προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα ήταν αρκετή για τη διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας της μονιμοποίησης.

 

Ωστόσο, οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής του 2020 είναι αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κωλυσιεργία που φτάνει στα όρια τις αδιαφορίας. Το Υπουργείο μέχρι τώρα δεν έχει στείλει κεντρικά μια εγκύκλιο, με αποτέλεσμα αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ενδεικτικά στην Αθήνα και τα Ιωάννινα) να περιμένουν οδηγίες, ενώ την ίδια στιγμή στον Πειραιά, οι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί.

Το ερώτημα που βασανίζει τους εκπαιδευτικούς είναι γιατί το υπουργείο κρατάει τέτοια στάση, αντίθετη στην ίδια του τη νομοθεσία και δεν στέλνει οδηγία για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών, όπως προβλέπεται; Γιατί κρατάει σε μια ιδιότυπη ομηρία 4.500 εργαζόμενους οι οποίοι, στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες των ειδικών σχολείων, έχουν δεκάδες προβλήματα να αντιμετωπίσουν και να λύσουν;

Γιατί οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μονιμοποίηση, για την οποία είναι αρμόδιες;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search