Print this page

Σχετικά με τις δηλώσεις και την προσβλητική συμπεριφορά Διευθυντή Εκπαίδευσης

September 19, 2022 342
Ο Διευθυντής εκπαίδευσης απαίτησε όταν προκύπτουν  προβλήματα να μην απευθύνονται στα σωματεία και στους επιτήδειους «τεμπέληδες» συνδικαλιστές που οδηγούν τους εκπαιδευτικούς -- που «παρασύρονται»--  στον πάτο και λένε σε όλα ΟΧΙ.

Συνηθίζεται τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων να πραγματοποιούνται κάποιες επιμορφωτικές ημερίδες από πλευράς των συντονιστών και συντονιστριών. Έτσι την Πέμπτη 8/9  στη Β΄ Αθήνας  και στην ημερίδα για τα  πλαίσια της διοικητικής διάστασης του έργου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και στην επιμόρφωση των (550) Νηπιαγωγών απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπαιδευτικούς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  κ. Μπαμπαρούτσης.

Αντί για χαιρετισμό όμως οι εκπαιδευτικοί άκουσαν υποδείξεις για το πώς πρέπει να «υπηρετούν» τα παιδιά και άσκηση κριτικής εναντίον των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων διότι έχουν καταθέσει σωρεία παραιτήσεων. Μεταξύ των συστάσεων τόνισε με στόμφο την υποχρέωση της  απαρέγκλιτης εφαρμογής της νομοθεσίας  και των εγκυκλίων.  Επιπλέον απαίτησε όταν προκύπτουν  προβλήματα να μην απευθύνονται στα σωματεία και στους επιτήδειους «τεμπέληδες» συνδικαλιστές που οδηγούν τους εκπαιδευτικούς -- που «παρασύρονται»--  στον πάτο και λένε σε όλα ΟΧΙ.

Η Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Συνηθίζεται τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων να πραγματοποιούνται κάποιες επιμορφωτικές ημερίδες από πλευράς των συντονιστών και συντονιστριών. Έτσι την Πέμπτη 8/9  στη Β΄ Αθήνας  και στην ημερίδα για τα  πλαίσια της διοικητικής διάστασης του έργου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και στην επιμόρφωση των (550) Νηπιαγωγών απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εκπαιδευτικούς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  κ. Μπαμπαρούτσης.

Αντί για χαιρετισμό όμως ακούσαμε υποδείξεις για το πώς πρέπει να «υπηρετούμε» τα παιδιά και άσκηση κριτικής εναντίον των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων διότι έχουν καταθέσει σωρεία παραιτήσεων. Μεταξύ των συστάσεων τόνισε με στόμφο την υποχρέωση της  απαρέγκλιτης εφαρμογής της νομοθεσίας  και των εγκυκλίων.  Επιπλέον απαίτησε όταν προκύπτουν  προβλήματα να μην απευθύνονται στα σωματεία και στους επιτήδειους «τεμπέληδες» συνδικαλιστές που οδηγούν τους εκπαιδευτικούς -- που «παρασύρονται»--  στον πάτο και λένε σε όλα ΟΧΙ.

Ο χαιρετισμός προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των Εκπαιδευτικών αλλά όχι και την έκπληξη!  Παρόμοιες νουθεσίες άκουσαν και οι αναπληρωτές σε ανάλογη επιμορφωτική ημερίδα: για τα σωματεία, για την αργοπορία τους στο σχολείο, για τον καφέ την ώρα της εφημερίας!!

Παρέμβαση έγινε στις 8/9 εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου μας από την πρόεδρο και Νηπιαγωγό Ντιάνα Λιάκου και στις 9/9 από αντιπροσωπεία του ΔΣ και εκπαιδευτικών στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας στον ίδιο τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων σε κοινή παράσταση με τον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Ο  Διευθυντής εκπαίδευσης ταυτίζεται και υλοποιεί τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας γιατί αυτή είναι η δουλειά του.   Κανένας όμως δεν έχει  το δικαίωμα να προσβάλλει τους εκπαιδευτικούς και να παραβιάζει εργασιακά δικαιώματα. Οι Νηπιαγωγοί εργάζονται παραπάνω από ένα εξαντλητικό 30ωρο την εβδομάδα, με 25άρια τμήματα χωρίς παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης. Οι Προϊσταμένες,  πιεζόμενες κυριολεκτικά από τον ατελείωτο  φόρτο  του διοικητικού έργου που απαιτείται να ασκούν, παράλληλα με την τάξη,  κατακρίθηκαν για τις παραιτήσεις τους, που είναι δικαίωμά τους. Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να μειωθεί το διδακτικό ωράριο που παραμένει το ίδιο μέχρι τη βαθιά σύνταξη, ενώ  παράλληλα αγνοείται επιδεικτικά το αίτημα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας  για μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα. 

Παραβιάζεται  λοιπόν «κατά το δοκούν» το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας  των σχολείων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

Δεν τοποθετείται  μια αναπληρώτρια νηπιαγωγός  σε κάθε νηπιαγωγείο για το διευρυμένο ολοήμερο, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο, αλλά  μια νηπιαγωγός ανά δύο νηπιαγωγεία.

Με προφορικές εντολές, μοιράζονται οι εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης σε περισσότερους από έναν μαθητές, παραβιάζοντας τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ.

Αποκρύπτονται  λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων και δεν αναρτώνται οι τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Με δική του ευθύνη παραμένουν απλήρωτες οι δεδουλευμένες  υπερωρίες των εκπαιδευτικών των 4/θέσιων νηπιαγωγείων.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και ειδικά οι  αναπληρωτές συνάδελφοι από την άλλη, έχοντας οργώσει τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, ξέρουν πολύ καλά πώς να κάνουν τη δουλειά τους! Επίσης ξέρουν ότι όλοι οι νόμοι και οι «καινοτομίες» για τη δήθεν αναβάθμιση του σχολείου, που έχουν νομοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις, αφενός χειροτέρεψαν τις εργασιακές τους συνθήκες και απογείωσαν την ελαστικοποίηση της εργασίας , αφετέρου έχουν στόχο την παραπέρα κατηγοριοποίηση, την ιδιωτικοποίηση  και ουσιαστικά τη  διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί   δεν είμαστε «υπηρέτες» κανενός. Εργαζόμαστε και στηρίζουμε καθημερινά με την ψυχή μας το δημόσιο σχολείο και  υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση και τα εργασιακά  μας δικαιώματα. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε τα αιτήματα μας μέσα από τα σωματεία μας, που τόσο πολύ ενοχλούν με τη  δράση τους. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης, αντιμέτωπος με αυτήν την «απειλή» της αγωνιστικής και ανυποχώρητης υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου από τους εκπαιδευτικούς και τα συλλογικά τους όργανα, που δρα ανασταλτικά έως και ακυρωτικά στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ο ίδιος υπηρετεί πιστά, αφήνει να αποκαλυφθεί ο τεράστιος φόβος του απέναντι στη δύναμη των εκπαιδευτικών και της συλλογικής τους δράσης κάνοντας επίθεση στα σωματεία. Συστηματική είναι η παρουσία της αστυνομίας μετά από δική του κλήση στις παραστάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας. 

Οι προσπάθειες εκφοβισμού δεν θα περάσουν! Η κυβέρνηση και το υπουργείο     κλιμακώνουν τον πόλεμο στα σωματεία,  στους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και με τη στάση τους φαίνεται ότι οι ίδιοι τρομοκρατούνται από τη δράση και τις διεκδικήσεις του. Οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στα σωματεία μας υπερασπιζόμαστε τον αγώνα μας για το δημόσιο σχολείο, καταδικάζουμε τη βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική,  που εδώ και χρόνια  προσπαθεί να «στήσει» το σχολείο-επιχείρηση κατηγοριοποιημένο  και να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε διοικητικούς υπαλλήλους ενσωματώνοντάς τους  στους μηχανισμούς ελέγχου.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.

· Καλούμε το Δ.Σ.  της ΔΟΕ να προχωρήσει σε καταγγελία για το θέμα.

Αρνιόμαστε   τη ζωή που μας προετοιμάζουν, τη ζωή με τα ελάχιστα, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

 Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας!

Κάτω τα χέρια από το δημόσιο σχολείο!

Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                 ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.