Print this page

Δήμαρχος απαγόρευσε σε εκλεγμένα μέλη του ΔΣ να παρευρίσκονται στη συνάντηση με τους Διευθυντές

September 19, 2022 186

Τη στάση της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου καταγγέλλουν τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της ΣΤ' ΕΛΜΕ, καθώς κατά τη συνάντηση που είχε ο Δήμος Ζωγράφου με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απαγορεύθηκε η είσοδος στα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ.

«Με έντονο ύφος ο Δήμαρχος κ. Θώδας δεν επέτρεψε σε εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του σωματείου (ΣΤ ΕΛΜΕ), να παρευρίσκονται στη συνάντηση με τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, λέγοντάς μας ότι δεν είχαμε προσκληθεί και να πάμε με ραντεβού, όποια άλλη μέρα επιθυμούμε», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί και συνεχίζουν πως αποκαλύπτει πιθανότατα και σκόπιμη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής,  σε συνεργασία με διευθυντές σχολικών μονάδων,  να ληφθούν μέτρα «στα μουλωχτά», όπως είχε συμβεί και με την τοποθέτηση καμερών στο 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου την περίοδο του Πάσχα 2022.

 

«Ας αναφέρουμε ότι  κι οι Διευθυντές φέρουν ευθύνη που δεν υποστήριξαν την παρουσία των εκπροσώπων του σωματείου τους, ενώ ήταν παρόντες στην ένταση που προκλήθηκε έξω από την αίθουσα συνεδρίασης», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκλεγμένων μελών του ΔΣ της ΣΤ' ΕΛΜΕ

Σήμερα Πέμπτη 8/09/22 είχε προγραμματιστεί συνάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζωγράφου με τους Διευθυντές της δευτεροβάθμιας, όπως και με τους Διευθυντές και Προϊσταμένες της Πρωτοβάθμιας. Σκοπός της συνάντησης να συζητηθούν τα τρέχοντα ζητήματα των σχολείων του Δήμου αναφορικά με τις υποχρεώσεις του Δήμου.  

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτική η απάντηση της κ. Κεραμέως σε συνέντευξη τύπου (8/9), έθεσε με σαφήνεια τον στόχο της περικοπής δαπανών του Δημοσίου για θέρμανση το επόμενο διάστημα. Επομένως, , η κυβέρνηση σχεδιάζει έναν παγωμένο χειμώνα πριν από μας για μας. 
Κάτω από το πρίσμα αυτό πραγματοποιήθηκε η πρόσκληση του Δήμου Ζωγράφου προς τους Διευθυντές των σχ. μονάδων της Β/θμιας.σε συνάντηση. Εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ, πήγαμε στη συνάντηση.  Με έντονο ύφος ο Δήμαρχος κ. Θώδας δεν επέτρεψε σε εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του σωματείου (ΣΤ ΕΛΜΕ), να παρευρίσκονται στη συνάντηση με τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, λέγοντάς μας ότι δεν είχαμε προσκληθεί και να πάμε με ραντεβού, όποια άλλη μέρα επιθυμούμε. Το ότι δεν είχαμε προσκληθεί όχι μόνο  συνιστά γελοία δικαιολογία,  που θα έπρεπε να ντρέπεται που την εκστομίζει αιρετός άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι σε νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους συνδικαλιστικού σωματείου, αλλά αποκαλύπτει πιθανότατα και σκόπιμη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής,  σε συνεργασία με διευθυντές σχολικών μονάδων,  να ληφθούν μέτρα «στα μουλωχτά», όπως είχε συμβεί και με την τοποθέτηση καμερών στο 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου την περίοδο του Πάσχα 2022. Παρεμπιπτόντως, ας αναφέρουμε ότι  κι οι Διευθυντές φέρουν ευθύνη που δεν υποστήριξαν την παρουσία των εκπροσώπων του σωματείου τους, ενώ ήταν παρόντες στην ένταση που προκλήθηκε έξω από την αίθουσα συνεδρίασης.   

Παρέκαμψε τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, ένα συλλογικό όργανο των εκπαιδευτικών. Καταδικάζουμε την εμμονή του  να πραγματοποιήσει τη συνάντηση μόνο με τους διευθυντές με κλειστές θύρες – πήγανε στο γραφείο του Δημάρχου και κλείδωσε την πόρτα από μέσα. Τέτοια ενόχληση για την παρουσία μας και θεμιτή απαίτησή μας να συμμετέχουμε στη συνάντηση, δεν έχουμε ξανασυναντήσει από θεσμικά όργανα της εξουσίας. Λες και είχαν να πούνε κάτι τόσο σημαντικό που δεν έπρεπε να «ακουστεί» προς τα έξω.
Με τον ίδιο τρόπο απαξιωτικό και αήθη τρόπο αντιμετωπίστηκε λίγο αργότερα και η αντιπροσωπεία τους Α` Συλλόγου Αθήνας που προσπάθησαν να συμμετέχουν σε αντίστοιχη συνάντηση με Διευθυντές και Προϊσταμένες Σχολικών μονάδων. 

Κάνουμε ξεκάθαρο πως τα εκπαιδευτικά σωματεία που έχουν στην ευθύνη τους τα σχολεία του Δήμου Ζωγράφου παλεύουν καθημερινά και θα συνεχίσουν να διεκδικούν αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία και βέβαια καμιά έκπτωση αναφορικά με τη θέρμανση των σχολείων. 

 

Δεν φοβόμαστε τα όποια σχέδια της Δημοτικής Αρχής, η οποία οφείλει να σέβεται θεσμικά όργανα που υπάρχουν για να προασπίζουν τέτοιες απαξιωτικές και επικίνδυνες συμπεριφορές. Ο Δήμαρχος πήρε τη σκυτάλη από την κ. Μπότου – γνωστή για τη συμπεριφορά της απέναντι στο σωματείο – και με απειλητικό τρόπο και υψωμένη φωνή μας έδιωχνε από την αίθουσα.
Κανένας όμως δε θα μας εμποδίσει στο να διεκδικούμε ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για μας και τους μαθητές μας. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο καλούμε να είμαστε όλοι εκεί για να τεθούν τα παραπάνω θέματα. Ζητάμε άμεσα συνεδρίαση της ΔΕΠ Ζωγράφου.
Το δημόσιο σχολείο οφείλουμε να το προστατεύουμε ως κόρη οφλαθμού και δεν θα αφήσουμε κανέναν να το χρησιμοποιεί για προσωπικές επιδιώξεις. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.