Print this page

Μαθήματα αυταρχισμού: Γονείς καλούνται από την αστυνομία για καταθέσεις ως “ύποπτοι” υποκίνησης των μαθητικών κινητοποιήσεων!

September 19, 2022 414

"Αυτές τις ημέρες 4 μέλη του ΔΣ του ΣΓΚ του Προτύπου Λυκείου και 3 μέλη του ΔΣ του ΣΓΚ του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά καλούνται από την αστυνομία για ανωμοτί καταθέσεις ως “ύποπτοι” υποκίνησης των μαθητικών κινητοποιήσεων του περασμένου Ιανουαρίου. Η κλήση αυτή είναι η “αντίδραση” της εισαγγελίας σε ανώνυμες συκοφαντικές καταγγελίες που έχουν κατατεθεί όχι μόνο εναντίον των μελών των 2 ΔΣ αλλά και εναντίον Μαθητών, Εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του Σχολείου μας. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι περσινές αντίστοιχες ανώνυμες – συκοφαντικές καταγγελίες οδηγήθηκαν οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο με απόφαση του ίδιου του εισαγγελέα." Αναφέρει σε επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Αναλυτικά:
Θέμα: Για τις νέες ανώνυμες συκοφαντικές καταγγελίες εναντίον μελών των ΔΣ των ΣΓΚ της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
 
ΠΡΟΣ :
Γραφείο Πρωθυπουργού
Γραφείο Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων
Γραφείο Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
Διοικούσα Επιτροπή ΠΠΣ
Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη
Αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Πειραιά κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη
Διεύθυνση Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
Διεύθυνση Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΛΜΕ
ΑΣΓΜΕ
Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
Ένωση Γονέων Β’ Διαμερίσματος Πειραιά
 Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
Γραμματείες κοινοβουλευτικών ομάδων κομμάτων
Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά
Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά
 
ΚΟΙΝ:
Γονείς Μαθητών Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
 

Για τις νέες ανώνυμες συκοφαντικές καταγγελίες εναντίον μελών των ΔΣ των ΣΓΚ της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Εδώ και δυο χρόνια συντελείται μια στοχευμένη προσπάθεια σπίλωσης του κύρους και του ιστορικού ονόματος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ένα σίριαλ που έχουμε αναδείξει με ανακοινώσεις μας και το οποίο φαίνεται ότι δεν έχει τέλος.

Αυτές τις ημέρες 4 μέλη του ΔΣ του ΣΓΚ του Προτύπου Λυκείου και 3 μέλη του ΔΣ του ΣΓΚ του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά καλούνται από την αστυνομία για ανωμοτί καταθέσεις ως “ύποπτοι” υποκίνησης των μαθητικών κινητοποιήσεων του περασμένου Ιανουαρίου.

Η κλήση αυτή είναι η “αντίδραση” της εισαγγελίας σε ανώνυμες συκοφαντικές καταγγελίες που έχουν κατατεθεί όχι μόνο εναντίον των μελών των 2 ΔΣ αλλά και εναντίον Μαθητών, Εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του Σχολείου μας.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι περσινές αντίστοιχες ανώνυμες – συκοφαντικές καταγγελίες οδηγήθηκαν οριστικά και αμετάκλητα στο αρχείο με απόφαση του ίδιου του εισαγγελέα.

Δυστυχώς, οι κύκλοι που συστηματικά τα τελευταία δυο χρόνια επιχειρούν να δημιουργούν καταστάσεις έντασης και εν τέλει διάλυσης στο σχολείο μας, επιμένουν.

Δυστυχώς, η εισαγγελία Πειραιά για άλλη μια φορά εμφανίζεται ευεπίφορη στην εργαλειοποίησή της από ανώνυμους καταγγέλλοντες

Για να αποκαλυφθεί η νοσηρή εμμονή των συγκεκριμένων ανώνυμων κύκλων και η πλήρης αναξιοπιστία τους, αλλά και οι τεράστιες ευθύνες της εισαγγελικής αρχής Πειραιά αναφέρουμε ότι στις συγκεκριμένες ανώνυμες – συκοφαντικές καταγγελίες εκτός από τα μέλη των ΔΣ των 2 Συλλόγων ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:

  1. Με ονομαστική αναφορά και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, μαθητές του σχολείου. Ταυτόχρονα οι ανώνυμοι καταγγέλλοντες χρησιμοποιούν και αποστέλλουν στον εισαγγελέα φωτογραφίες μαθητών τις οποίες κρυφίως τράβηξαν.

  2. Με ονομαστική αναφορά και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, οι Διευθυντές του Λυκείου και του Γυμνασίου. Ο τελευταίος μάλιστα παρουσιάζεται ως υποκινητής των καταλήψεων.

  3. Με ονομαστική αναφορά και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, καθηγητές του σχολείου με την παράλληλη δημοσιοποίηση της αλληλογραφία τους μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας με μαθητές, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μάλιστα καταγγέλλονται συλλήβδην οι ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ για τις αποφάσεις και τις δικές τους κινητοποιήσεις εκείνη την περίοδο.

  4. Με ονομαστική αναφορά μαθητές και γονείς που την επίμαχη περίοδο της μαθητικής κινητοποίησης βρίσκονταν σε κατ' οίκον νοσηλεία ή/και καραντίνα λόγω COVID με επίσημη καταγραφή στο gov.gr.

Είναι επιτακτική η ανάγκη οι γονείς του σχολείου μας αλλά και συνολικά οι φορείς της σχολικής κοινότητας να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Σε μια περίοδο που οι δύο Σύλλογοι Γονέων (Λυκείου και Γυμνασίου) με συντονισμένες και επίμονες ενέργειες κατάφεραν να δρομολογήσουν την επίλυση μιας σειράς από χρόνια προβλήματα του σχολείου (μεταφορές μαθητών, αναβατόριο, παρεμβάσεις στο κτίριο κλπ), οι ενέργειες αυτές δεν είναι προφανώς τυχαίες. Είναι φανερό ότι κάποιοι ενοχλούνται.

Ως ΔΣ για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση:

Δεν θα επιτρέψουμε τη στοχοποίηση των παιδιών μας και των καθηγητών τους, ούτε φυσικά των γονέων που αγωνίζονται μέσα απ’ τα συλλογικά τους όργανα, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ και πάντα στο ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, για ένα καλύτερο, ασφαλές και ανοιχτό σχολείο.

Στεκόμαστε δίπλα στους Μαθητές και τους Καθηγητές τους,

ασπίδα απέναντι σε σκοτεινούς κύκλους και πρακτικές εκφοβισμού

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.