• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δεκάδες μαθητές Δημοτικού στο Αιγάλεω βρήκαν το σχολείο κλειστό!

September 19, 2022 154

 

 

Με την απαράδεκτη εικόνα του κλειδωμένου με αλυσίδες και λουκέτο σχολείου τους ήρθαν σήμερα το πρωί δεκάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο Αιγάλεω, όταν έφθασαν στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω, πριν το πρώτο κουδούνι της εβδομάδας.

«H αναποτελεσματικότητα και η κωλυσιεργία των αρμοδίων, οι οποίοι παραμέλησαν το πρόβλημα της οριστικής διευθέτησης του ιδιοκτησιακού προβλήματος του 9ου Δημοτικού Σχολείου δήμου Αιγάλεω οδήγησε στην έξωση του σχολείου» λένε οι γονείς των μαθητών

«Τελικά δεν τους έφταναν τα περίπου 1.000 παιδιά που ταλαιπωρούνται χωρίς σχολεία από τον σεισμό του 2019 στον Δήμο Αιγάλεω και αποφάσισαν να προσθέσουν κι άλλα» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Το συγκεκριμένο σχολείο επρόκειτο να κλείσει οριστικά με απόφαση δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας ή του Υπουργείο Παιδείας ένας κατάλληλος χώρος για να στεγάσει τα παιδιά, που θα έμεναν χωρίς σχολική στέγη με το ξεκίνημα της χρονιάς.

Όπως αναφέρουν καταγγέλλοντες γονείς (ANT1) «ήρθαν δικαστικοί επιμελητές το πρωί και έκλεισαν το σχολείο, έβαλαν λουκέτο και έτσι 90 παιδιά έμειναν χωρίς σχολείο».

Το κτίριο που στέγαζε μέχρι σήμερα το 9ο Δημοτικό Αιγάλεω ανήκε σε ιδιώτες, οι οποίοι το νοίκιαζαν στο Δημόσιο επί δεκαετίες, και αποτελούσε τα τελευταία χρόνια αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών. Χαρακτηριστικό είναι ότι καθ’ όλο αυτό το διάστημα καμία λύση δεν υπήρξε στο συγκεκριμένο πρόβλημα από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι φαίνεται ότι περίμεναν απλώς να έρθει η στιγμή του οριστικού κλεισίματος της εκπαιδευτικής δομής.

«Το σχολείο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα, είναι νοικιασμένο εδώ και 40 χρόνια. Υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2020 και υπάρχει δικαστική απόφαση για έξωση», είπε ο γονέας στον ANT1.

Εκπρόσωπος των ΕΛΜΕ της περιοχής, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία απόφαση για το που θα πάνε τα παιδιά. Είχε σχεδιαστεί να πάνε σε ένα γειτονικό σχολείο, όπου όμως τα παιδιά δεν χωράνε σε αυτό, καθώς είναι μικρό». Πρόκειται για το 14ο Δημοτικό Σχολείο, που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις μαθησιακές ανάγκες των δεκάδων παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς σχολείο.

Καταγγελία προς τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την απόφαση έξωσης είχαν εκδώσει πριν μερικές μέρες ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 14ου Δημοτικού. Μεταξύ άλλων, οι δύο σύλλογοι δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι με το σχέδιο συστέγασης του 9ου με το 14ο Δημοτικό καθώς το κτίριο δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών, ενώ για τη στέγασή τους θα μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η αίθουσα που προοριζόταν για βιβλιοθήκη, ακόμα και η ...αποθήκη για να στεγάσει το Τμήμα Ένταξης.

Πριν μερικές μέρες, είχε ξαναγίνει προσπάθεια κλεισίματος του 9ου Δημοτικού, όμως τα αντανακλαστικά των γονέων και των εκπαιδευτικών ήταν άμεσα, καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες του σχολείου για να εμποδίσουν με επιτυχία το «λουκέτο» από τις δικαστικές αρχές.

Μπαλάκι οι κυβερνητικές ευθύνες - «Δεν έχουμε καμία ευθύνη» λέει το ΥΠΑΙΘ

Από την άλλη, δεν ικανοποιεί κανέναν η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έσπευσε -κατά πάγια τακτική-- να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη και να τα ρίξει όλα στον Δήμο, χωρίς να δίνει επί της ουσίας καμία λύση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρος Κόπτσης, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι απαράδεκτο να γίνονται αυτά, σε μια χρονιά που έχουμε πάρει εγκαίρως όλα τα μέτρα. Δεν έχουμε καμία ευθύνη για αυτό, δεν είναι αρμοδιότητα μας. Είναι ευθύνη του Δήμου. Λάβαμε γνώση για την έξωση και απευθυνθήκαμε στον Δήμο να μας ενημερώσει σε ποιο σχολείο θα μεταφερθούν τα παιδιά. Μας διαβεβαίωσαν από τον Δήμο πως έχει δοθεί παράταση δύο εβδομάδων στην έξωση και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο ίδιος υπσοτήριξε ότι επικοινώνησε και προσωπικά με τον Δήμο και τον διευθυντή του γειτονικού σχολείου και ανέφερε ότι «αύριο το πρωί θα είναι έτοιμο το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω να πάνε τα παιδιά, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει αύριο έστω και με διπλή βάρδια, γιατί δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μια ημέρα».

Αίνιγμα παραμένει, ωστόσο, το πώς θα καταφέρουν να κάνουν μάθημα χωρίς αίθουσες τα παιδιά.

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενιαίου Ψηφοδελτίου Γονέων στην ΑΣΓΜΕ – Ομοσπονδία Γονέων Αττικής:

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Τελικά δεν τους έφταναν τα περίπου 1.000 παιδιά που ταλαιπωρούνται χωρίς σχολεία από τον σεισμό του 2019 στον Δήμο Αιγάλεω και αποφάσισαν να προσθέσουν κι άλλα.

H αναποτελεσματικότητα και η κωλυσιεργία των αρμοδίων, οι οποίοι παραμέλησαν το πρόβλημα της οριστικής διευθέτησης του ιδιοκτησιακού προβλήματος του 9ου Δημοτικού Σχολείου δήμου Αιγάλεω οδήγησε στην έξωση του σχολείου.

Ενώνουμε τη φωνή μας και κορυφώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αναποτελεσματικότητα, τον ξύλινο πολιτικό λόγο, την πολιτική αλαζονεία, τις ασάφειες και την παραμέληση των προβλημάτων εκ μέρους της διοίκησης.

 

Η δημοτική αρχή επέλεξε την πρακτική του στρουθοκαμηλισμού, καταδικάζοντας περισσότερους από 90 μαθητές και τις οικογένειες τους. Όσο και να θέλει όμως να αγνοεί τα προβλήματα που σχετίζονται με τα σχολικά κτίρια, τις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων για ασφαλή σχολεία, η μαζική αντίδραση της σχολικής κοινότητας , αποτελεί την μόνη και ηχηρή απάντηση .

Αιγάλεω 19/09/2022 Μέρα ντροπής για την ελληνική δημόσια παιδεία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search