• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αυξήσεις και στέγη για τους εκπαιδευτικούς; Σημειώσατε …όχι!

September 20, 2022 192

 

Η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως έδωσε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 7/9 και “απάντησε” σε ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση του μισθού των εκπαιδευτικών-κρίσιμο θέμα για κάθε εργαζόμενο μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται- αλλά και για το τραγικό θέμα της στέγης για χιλιάδες νεοδιορισμένους και αναπληρωτές.

– Για το πρόβλημα της στέγης, που έχει οδηγήσει χιλιάδες από αυτούς- πολλές φορές με ολόκληρη την οικογένειά τους- να μην έχουν “πού την κεφαλή κλίναι”, να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους, εάν ασφαλώς έχουν, σε ξαπλώστρες ή και σκηνές κάμπινγκ η “απάντηση” ήταν…αναμείνατε!  Για άλλη μια φορά δήλωσε πως:

 “Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η κα Μακρή έχει ανακοινώσει προσφάτως όπως κάθε χρόνο ειδικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις μετακινήσεις των αναπληρωτών προς τις περιοχές όπου καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον υπάρχουν πρωτοβουλίες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο Προεδρίας της Κυβέρνησης εξετάζεται συνολικά ένα σχέδιο με κίνητρα, που έχει να κάνουν με κάθε κλάδο δημοσίου υπαλλήλου, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π, για να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές. Όταν υπάρχουν νεότερα θα ανακοινωθούν

-Για τις αναγκαίες αυξήσεις στους, καθηλωμένους και πετσοκομμένους εδώ και χρόνια, μισθούς των εκπαιδευτικών – μπροστά μάλιστα και στο δύσκολο χειμώνα που αναμένουμε- η απάντησή της ήταν πως:

Οι δημοσιονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και βεβαίως το Δημόσιο πρώτο, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, κάνει την προσπάθεια για τη μείωση των σχετικών δαπανών“!!

Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος για όλα τα παραπάνω επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Το φλέγον ζήτημα της στέγασης χιλιάδων εκπαιδευτικών θρυμματίζει την εικόνα ευδαιμονίας που καλλιεργεί επί καιρό το ΥΠΑΙΘ, η ηγεσία του και συνολικά η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη. Οι περιβόητοι 25.000 διορισμοί των δύο τελευταίων ετών καθώς και οι παραπάνω από 31 .000 προσλήψεις αναπληρωτών στην εκπαίδευση στην α΄φάση, γεγονός που το υπουργείο διατυμπανίζει ως δική του επιτυχία, στην πραγματικότητα αναδεικνύουν με τα πιο σκοτεινά χρώματα, την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες εκπαιδευτικοί, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Διότι δεν υπάρχει κανείς κυβερνητικός θρίαμβος, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί καλούνται να “ξεχειμωνιάσουν” σε αυτοκίνητα, ξαπλώστρες, σκηνές ή να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για ενοίκια, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το μισθό τους. Η απάντηση στο φλέγον αυτό ζήτημα δεν είναι η αναμονή ολίγων ψίχουλων από την ελεήμονα κυβέρνησή μας.
  • Ας σταματήσει πια το υπουργείο να διαφημίζει ως δική του επιτυχία, πρωτοβουλία και πολιτική έμπνευση τους περσινούς και φετινούς διορισμούς, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ας ρίξει μια ματιά στους πρόσφατους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος των προηγούμενων ετών, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους του αγώνα διεκδικούσαν μαζικούς διορισμούς και όχι ανεργία. Οι διορισμοί είναι αποτέλεσμα αυτών των δίκαιων αγώνων, ανάγκη για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά και αποκαϊδια που αφήνει στα σχολεία της χώρας η αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και άλλων μικρότερων συνοδοιπόρων. Οι διορισμοί αποτελούν ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ , ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
  • Ας σταματήσει επιπλέον να θριαμβολογεί για τις , πολλές, χιλιάδες, προσλήψεις αναπληρωτών. Οι προσλήψεις αυτές, παρότι αναγκαίες, δεν παύουν να αποδεικνύουν περίτρανα το μέγεθος των κενών και της καταστροφής που έχουν επιφέρει στο δημόσιο σχολείο.
  • Για τις απαραίτητες αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών- οι οποίοι βρίσκονται μειωμένοι και καθηλωμένοι παραπάνω από 10 χρόνια- η υπουργός παιδείας, Ν.Κεραμέως- ως γνήσιο τέκνο της κυρίαρχης αστικής πολιτικής- θολώνει τα νερά. Δε λέει ναι, γιατί κάτι τέτοιο ανατρέπει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, πολιτική που θέλει τον εργαζόμενο επαίτη. Λέει συγκαλυμμένα ΟΧΙ , ντύνοντάς το με μπόλικες φιοριτούρες. Στην πραγματικότητα γίνεται λόγος, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες για τους εργαζόμενους, για μηδενικές αυξήσεις, αν όχι για ενδεχόμενες μειώσεις και δίνεται το σύνθημα για αναμονή ελεημοσύνης μέσω διαφόρων επιδομάτων!
  • Σε κάθε περίπτωση, και για το φλέγον θέμα των πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς των εκπαιδευτικών, καθοριστικό στοιχείο θα είναι αν οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, βρεθούν στο προσκήνιο, βγουν μαζικά στους αγώνες στο πλάι των εκατομμυριών εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας – antheleisnaeisaidaskalos.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search