Print this page

Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Στις 21 του Σεπτέμβρη δικάζουν την αλληλεγγύη και την αντίσταση στην αρπαγή των σπιτιών μας

September 21, 2022 205

"Την Τετάρτη 21 του Σεπτέμβρη πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μια ακόμη δίκη για τους αγώνες τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών το 2016-2018, ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας από τράπεζες και funds. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι αγωνιστές Ηλίας Σμήλιος, Θανάσης Αγαπητός, Ζήσης Κλεισιάρης, Γρηγόρης Σκουλάς, και Μάκης Αναγνώστου, μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του εργατικού κινήματος της πόλης για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018, γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Ειρηνοδικείο και στα συμβολαιογραφικά γραφεία της Θεσσαλονίκης στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών."  Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ/ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Στις 21 του Σεπτέμβρη δικάζουν την αλληλεγγύη και την αντίσταση στην αρπαγή των σπιτιών μας

Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έρχεται ο χειμώνας με την ακρίβεια να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την ανεργία και την υποαπασχόληση να καλπάζει και την κυβέρνηση με επιδοματικές πολιτικές να φροντίζει μόνο να διατηρήσει τα υπερκέρδη του το κεφάλαιο, εκμεταλλευόμενο τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, όπως προηγούμενα την υγειονομική και την οικονομική. Την ίδια στιγμή η πόλη της Θεσσαλονίκης και όλη η χώρα ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανελευθερίας, άκρατης αστυνομικής βίας και καταστολής. Ως συμπλήρωμα σε όλα τα παραπάνω έρχονται και οι διώξεις και οι δίκες των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος.

Την Τετάρτη 21 του Σεπτέμβρη πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μια ακόμη δίκη για τους αγώνες τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών το 2016-2018, ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας από τράπεζες και funds. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι αγωνιστές Ηλίας Σμήλιος, Θανάσης Αγαπητός, Ζήσης Κλεισιάρης, Γρηγόρης Σκουλάς, και Μάκης Αναγνώστου, μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και του εργατικού κινήματος της πόλης για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018, γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Ειρηνοδικείο και στα συμβολαιογραφικά γραφεία της Θεσσαλονίκης στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Tα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να υπερασπιστούν το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη στη διασφάλιση των αναγκαίων για τη ζωή, όπως η στέγη, η τροφή, το ρεύμα, το νερό. Οι διώξεις των αγωνιστών και οι κατασκευασμένες κατηγορίες αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, είναι καθαρά πολιτικές διώξεις που έγιναν σε μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού της κοινωνικής

πλειοψηφίας και αποδυνάμωσης των όποιων αντιστάσεων στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική.

Απέναντι (και) σε αυτόν τον αγώνα η εξουσία όρθωσε τότε και τώρα τις απαγορεύσεις, την καταστολή, τις πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ και τις δικαστικές διώξεις. Και με την νέα αυτή δίκη δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες που έδειξαν το δρόμο πώς θα παλέψουμε για να σώσουμε την λαϊκή κατοικία και περιουσία. Στόχο έχουν και στις σημερινές δύσκολες για το λαό συνθήκες να τον τρομοκρατήσουν και να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και δεν υπάρχει εναλλακτική στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Οι κατηγορούμενοι συναγωνιστές δεν είναι μόνοι! Όλοι/ες μαζί θα δώσουμε κι αυτόν τον αγώνα μέχρι την αθώωση όλων των διωκόμενων. Αποτελεί άλλωστε και σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα ο αγώνας για τη διαφύλαξη της λαϊκής κατοικίας, ειδικά μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τον οποίο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα χάσουν ακόμη και το σπίτι τους.

Γι αυτό και καλούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης την

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, στις 9π.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα αγώνα, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές.

Η αντίσταση ήταν και είναι μονόδρομος!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος                          Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                  Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.