• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απεργία - αποχή ενάντια στις ΥΑ για Μέντορες-Συντονιστές από τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά

September 21, 2022 129

Μια σημαντική απόφαση πήρε την Τρίτη 20/9 η πλειοψηφία του ΔΣ (ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ - ΠΑΜΕ) της ΕΛΜΕ Πειραιά στην κατεύθυνση της ανάσχεσης της αξιολόγησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αποφάσισε την κήρυξη απεργίας – αποχής από τις διαδικασίες υλοποίησης του ΦΕΚ (4509/Β/25-8-2022) για Εκπαιδευτικούς Ομίλους – Ενδοσχολικούς Συντονιστές και Μέντορες.

Έτσι καλύπτονται οι εκπαιδευτικοί να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτές τις διαδικασίες. Είναι απόφασή του ΔΣ. Το ΔΣ είχε συγκαλέσει ΓΣ, αλλά οριακά δεν πραγματοποιήθηκε, αφού οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί δεν ξεπέρασαν τους 100.

Επίσης πάρθηκαν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις.

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων 

Όσο και αν προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν στα λόγια, όσο και αν η παράταξη των ΣΥΝΕΚ εξαπόλυσε λεκτικούς μύδρους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ακόμα και ενάντια στην αξιολόγηση με την οποία συμφωνεί κάνοντας σημαία τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και ενταφιάζοντας τις αποφάσεις πρόσφατων συνεδρίων που τάσσονται κατά της αξιολόγησης , δεν κατάφερε το μαύρο μπλοκ της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) να πείσει για τη διαφορετικότητά τους. Η Ιερή συμμαχία του κυβερνητικού συνδικαλισμού στάθηκε απέναντι από τη βούληση του κλάδου των εκπαιδευτικών. Τάχθηκε εχθρικά και καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για απεργία - αποχή από τις διαδικασίες υλοποίησης του ΦΕΚ (4509/Β/25-8-2022) για Εκπαιδευτικούς Ομίλους – Ενδοσχολικούς Συντονιστές και Μέντορες. Άλλωστε η παρουσία τους ισχνή και αξιοθρήνητη στη ΓΣ. Η δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη η κυβερνητική ΔΑΚΕ  είχε παρουσία με μόλις έναν εκπρόσωπο, όπως και η ΠΕΚ.  Τα ΣΥΝΕΚ με μονοψήφιο αριθμό εκπροσώπων στη ΓΣ επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την αδράνεια της  συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΟΛΜΕ συμπλέοντας με την ανυπαρξία της και βάζοντας πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Έτσι ΠΑΜΕ και ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρότειναν και στήριξαν  την πρόταση για απεργία - αποχή βάζοντας και μια σειρά άλλες δράσεις και κινητοποιήσεις

Αναλυτικά η επίσημη απόφαση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Απεργία αποχή ενάντια στις ΥΑ για Μέντορες-Συντονιστές, Πρωτοβουλίες για συναδέλφισσες – συναδέλφους Αργοσαρωνικού - Σαλαμίνας, Απεργία 9/11 κα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 20/9, διευρυμένο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με την συμμετοχή περίπου 90 συναδέλφων, όπου αποφασίστηκε το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης, για το επόμενο διάστημα:

● Σε συνέχεια της πρώτης απόφασης (105/13-09-2022), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προχωράει και σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους Μέντορες και τους Συντονιστές, για την κάλυψη όλων συναδέλφων. Θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση και αναλυτικές οδηγίες. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του σωματείου – κανένας μέντορας/συντονιστής, καμία συμμετοχή στις διαδικασίες που προβλέπουν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Συνεχίζουμε με στόχο την ανατροπή όλου τους θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.

● Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης των συναδέλφων που εργάζονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Σαλαμίνα. Διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Στην κατεύθυνση αυτή, προχωράμε σε συλλογή υπογραφών από όλα τα σχολεία της περιοχής, σε σύσκεψη με άλλα σωματεία του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού και στην συνέχεια κινητοποίηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμάνι του Πειραιά, από κοινού με άλλα σωματεία του Πειραιά του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, αλλά και άλλες νησιωτικές ΕΛΜΕ.

● Συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Το Δ.Σ. να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της, όπως ανακοίνωση, πανό, περιοδείες κ.α.

● Σύσκεψη της ΕΛΜΕ με αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους

● Αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ μέσα στον Οκτώβρη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search