• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επικίνδυνη αυθαιρεσία της ΔΙΔΕ Πειραιά σε βάρος αναπληρωτών

September 22, 2022 389

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταγγέλλει τη ΔΔΕ Πειραιά για "επικίνδυνη αυθαιρεσία" Επειδή "όχι μόνο παραβιάζει τη σειρά του πίνακα, αλλά και ανοίγει τον δρόμο σε πλήρη απώλεια ελέγχου των τοποθετήσεων. Είναι επίσης σαφές ότι η έκφραση που αρνείται δέσμευση της Υπηρεσίας παραπέμπει σε μια κουλτούρα αυταρχική, σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς δεσμεύσεις." Και καταλήγει: 

Απαιτούμε:

· Να σταματήσει η ταλαιπωρία των αναπληρωτριών και αναπληρωτών συναδέλφων και τα πολλαπλά και μη ελεγχόμενα κριτήρια στις τοποθετήσεις.

· Οι τοποθετήσεις να γίνουν με βάση τις προτιμήσεις και τη σειρά κατάταξης και όχι άλλα κριτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Επανατοποθετήσεις αναπληρωτών: Ταλαιπωρία και αυθαιρεσίες

Δεν φτάνει που οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι αναπληρώτριες και αναπληρωτές ψάχνουν για σπίτι, αλλά δεν ξέρουν που, καθώς οι τοποθετήσεις τους ήταν προσωρινές, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια επικίνδυνη αυθαιρεσία εκ μέρους της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, η ΔΙΔΕ Πειραιά, στην ανακοίνωσή της για επανατοποθέτηση αναπληρωτών (20/9/2022: https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9983:anaplirotes-anak-20092022&catid=99&Itemid=308), αναφέρει σωστά καταρχήν ότι:

«Οι επανατοποθετήσεις των Εκπαιδευτικών στα λειτουργικά κενά θα γίνουν με βάση τη σειρά κατάταξης στον πίνακα των Αναπληρωτών».

Όμως, αμέσως μετά το ανατρέπει λέγοντας:

«Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διαδικασία των επανατοποθετήσεων προηγείται η κάλυψη λειτουργικών κενών σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Κατ΄ αυτήν την έννοια οι προτιμήσεις των Εκπαιδευτικών είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές για την Υπηρεσία».

Είναι σαφές ότι η παραπάνω διατύπωση, όχι μόνο παραβιάζει τη σειρά του πίνακα, αλλά και ανοίγει τον δρόμο σε πλήρη απώλεια ελέγχου των τοποθετήσεων. Είναι επίσης σαφές ότι η έκφραση που αρνείται δέσμευση της Υπηρεσίας παραπέμπει σε μια κουλτούρα αυταρχική, σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς δεσμεύσεις.

Απαιτούμε:

· Να σταματήσει η ταλαιπωρία των αναπληρωτριών και αναπληρωτών συναδέλφων και τα πολλαπλά και μη ελεγχόμενα κριτήρια στις τοποθετήσεις.

· Οι τοποθετήσεις να γίνουν με βάση τις προτιμήσεις και τη σειρά κατάταξης και όχι άλλα κριτήρια.

 

 

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Σεπτέμβρης 2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search