• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απίθανη Κεραμέως: Κατηγορεί τη ΔΟΕ για...«νόθευση του πολιτεύματος»!

September 23, 2022 249

 

 

ΠΗΓΗ: Νίκος Μάστορας - alfavita.gr


Η υπουργός Παιδείας κατηγορεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία και τους εκπαιδευτικούς ότι ΝΟΘΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ επειδή αποφάσισαν να απεργήσουν...
Αδιανόητα και επικίνδυνα πράγματα γράφει στην αγωγή της κατά της ΔΟΕ η υπουργός Θρησκευμάτων και, πλέον, Δικαστηρίων, κ.Κεραμέως.


Οπως αποκαλύπτει σήμερα το alfavita.gr η κ.Κεραμέως ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί (δια των δικηγόρων του ΥΠΑΙΘ) τη ΔΟΕ -και κατ' επέκταση τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία από τους Μέντορες-Συντονιστές- ότι με την απεργία της διαπράττει ...«νόθευση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αφού η άσκηση της πολιτικής εξουσίας, φορέας της οποίας είναι το σύνολο του λαού και όχι τα συνδικάτα εργαζομένων και εργοδοτών, έχει ανατεθεί στα κρατικά όργανα»

αγωγη κεραμέως δοε
Προσέξτε: Η υπουργός Παιδείας κατηγορεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία και τους εκπαιδευτικούς ότι ΝΟΘΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ επειδή αποφάσισαν να απεργήσουν απο τους Μέντορες και Συντονιστές! Δε θέλουμε να χαρακτηρίσουμε την αδιανόητη αυτή φράση, η οποία προσπαθεί να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι η απεργία είναι πολιτική, επειδή «στρέφεται όχι κατά του Κράτους ως εργοδότη, αλλά κατά των φορέων των συνταγμένων πολιτειακών λειτουργιών».

Με άλλα λόγια, η αγωγή αυτή δεν αφορά πλέον μόνο τους δασκάλους, αλλά κάθε πολίτη που προτίθεται να απεργήσει εναντίον ψηφισμένων νόμων. Ετσι, η αντίδραση των εκπαιδευτικών αναμένεται να εκδηλωθεί έντονα με αρχή τη συγκέντρωσή τους στα δικαστήρια την ερχόμενη Δευτέρα, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί η αγωγή.

Δε λείπουν μάλιστα οι φωνές που ζητούν από τη ΔΟΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, προκειμένου η εκδίκαση της υπόθεσης -ακόμα κι αν οι εκπαιδευτικοί θεωρούν προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα...-να μετατραπεί σε μεγάλη συγκέντρωση αποδοκιμασίας της κ.Κεραμέως και του αυταρχισμού της.

σχολική ψυχολογία
Τα «θύματα» της ΔΟΕ και των εκπαιδευτικών!
Επιπλέον, η κ.Κεραμέως μας ενημερώνει ότι η (σχεδόν εγκληματική οργάνωση όπως την παρουσιάζει) ΔΟΕ και οι εκπαιδευτικοί που απεργούν, έχουν σκοπό να ...βλάψουν τους μαθητές τους!

αγωγη κεραμεως δοε
Όλα αυτά που κάνει η κ.Κεραμέως λοιπόν, έχουν στόχο την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, αν δεν το είχατε καταλάβει. Και η ΔΟΕ έχει στόχο να υπονομεύσει τη μόρφωση τους, όπως και την στήριξη των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών. Κι αυτά τα λέει η υπουργός Παιδείας...

Απεργία αποφάσισε και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αναμένεται η αντίδραση της ΟΛΜΕ
Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» από το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε χθες για τις πιέσεις των ΕΛΜΕ και τη βάση των εκπαιδευτικών προς την ΟΛΜΕ για να κηρύξει απεργία-αποχή από τους Μέντορες και Συντονιστές και η κ.Κεραμέως απέδειξε γιατί δίσταζε η ομοσπονδία να την κηρύξει.

Κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΟΕ που την κήρυξε, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα τα άρθρα 92 και 93 του ν. 4823/2021 που αφορούν στον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.

Η δε βιασύνη της κ.Κεραμέως θα προκαλούσε γέλιο αν δεν ήταν τραγική: Η επίδοση του εξωδίκου στα γραφεία της ΔΟΕ για την εκδίκαση της προσφυγής του ΥΠΑΙΘ έγινε στις 11.30 προκειμένου να εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο (Ευελπίδων) στις 13:00!

«Τέτοια σβελτάδα η δικαιοσύνη επιδεικνύει μόνο όταν οι υποθέσεις αφορούν εργατικά σωματεία και εργασιακά δικαιώματα. Ντροπή και αίσχος στην κυβέρνηση, στο ΥΠΑΙΘ και στην ελληνική "δικαιοσύνη" που τους υπηρετεί», λέει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Το Υπουργείο ζητά από το Δικαστήριο να κρίνει παράνομη την κηρυχθείσα από τη ΔΟΕ απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα, οι οποίοι, αξίζει να σημειωθεί, έχουν ρόλους υποστηρικτικούς του έργου των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας εν γένει, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας "η ΔΟΕ, που αρνείται συστηματικά την εφαρμογή των νόμων εν τοις πράγμασι, στοχεύοντας να επιβάλει τη βούλησή της στη Βουλή, ενώ αποπειράται διαρκώς να ματαιώσει κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης, επέδωσε στο Υπουργείο Παιδείας εξώδικο, στρεφόμενη κατά της εφαρμογής ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου. Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλείται είναι ότι το Υπουργείο επιδιώκει την «ενίσχυση των μονοπρόσωπων οργάνων, όπως του διευθυντή του σχολείου», την «εντατικοποίηση της γραφειοκρατίας» που «πολύ απέχουν» από «την διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων των εκπαιδευτικών», ανάμεσα σε άλλα.

Με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, την οπισθοδρομική στάση και την άγνοια των διεθνών πρακτικών, η ΔΟΕ, που πρώτη θα έπρεπε να επιδιώκει τη στήριξη του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο μέσο, υπονομεύει τελικά τα ίδια τα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί".

Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας στρέφεται στα δικαστήρια για να ανατρέψει αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων. Θυμίζουμε ότι το ίδιο έκανε τα τελευταία χρόνια στην ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ αναφορικά με την αξιολόγηση, με τα Πρότυπα σχολεία, με τις εξετάσεις pisa κλπ.

Ομως φαίνεται πως οι σπασμωδικές αντιδράσεις της καταρρέουσας κυβέρνησης, προκαλούν αντίθετες αποφάσεις: Ηδη η Ομοσπονδία των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποφάσισε επίσης απεργία-αποχή από Μέντορες και Συντονιστές, απαντώντας έτσι εμπράκτως στον αυταρχισμό Κεραμέως.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search