Print this page

Να μην περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης - Δευτέρα 26/9: Στάση εργασίας 11.30 – 14.00 και συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων (12.30 μμ)

September 23, 2022 300

Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία και ΣΕΠΕ έχουν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας και καλούν σε διαδηλώσεις την ώρα που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ κοιμάται και βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική στιγματίζοντας την ιστορία των εκπαιδευτικών αγώνων ενός περίπου αιώνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήδη η Α Δυτ. Αθήνας,  η Ε ΕΛΜΕ. και η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ έχουν πάρει απόφαση για στάση εργασίας 11.30 – 14.00 και συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων (12.30 μμ) τη Δευτέρα με κεντρικό σύνθημα: "Να μην περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης" Χαρακτηριστικό και το κάλεσμα του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος»: "ΟΧΙ στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και την δικαστική προσφυγή ενάντια στην Απεργία-Αποχή από μέντορες-συντονιστές! Στάση Εργασίας την Δευτέρα 26/9 και συγκέντρωση εκπαιδ. σωματείων 12.30μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Να μην περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Δευτέρα 26/9: Στάση εργασίας 11.30 – 14.00 και συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων (12.30 μμ)

Το Υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων. Αυτή τη φορά, ενάντια στην απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει Απεργία-Αποχή.

Μετά τις χθεσινές προσφυγές της κυβέρνησης ενάντιων των απεργιακών αγώνων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, στο εργαζόμενους του ΕΟΔΥ και του ξενοδοχείου «Τιτάνια» έρχεται η σειρά του δικού μας κλάδου.

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

Στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης απαντάμε άμεσα! Προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα 26/9 στις 12:30, ημέρα και ώρα που εκδικάζεται η νέα προσφυγή του ΥΠΑΙΘ. Για τον σκοπό αυτό, κηρύσσουμε την ίδια ημέρα στάση εργασίας 11:30-14:00.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

«Όχι στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και την δικαστική προσφυγή ενάντια στην Απεργία-Αποχή»

Ηχηρό «όχι» λένε οι εκπαιδευτικοί του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος», για τη δικαστική προσφυγή ενάντια στην απεργία αποχή από μέντορες-συντονιστές. 

 

 

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε όλες τις σχολικές μονάδες να ολοκληρώσουν καθολικά τη συλλογή των υπογραφών, να πρωτοκολλήσουν το σχετικό έντυπο με τις υπογραφές και να το αποστείλουν στο e-mail του Συλλόγου μας. Όπως σημειώνεται από την Ομοσπονδία και τη νομική μας σύμβουλο: η απεργία -αποχή ισχύει κανονικά μέχρι την κοινοποίηση  της όποιας τυχόν αρνητικής  απόφασης και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και την δικαστική προσφυγή ενάντια στην Απεργία-Αποχή από μέντορες-συντονιστές! Στάση Εργασίας την Δευτέρα 26/9 και συγκέντρωση εκπαιδ. σωματείων 12.30μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Συνάδελφοι/ισσες,

Συνεχίζοντας τον σημαντικό αγώνα της προηγούμενης χρονιάς, τη μάχη κατά της αξιολόγησης, καλούμαστε επιπλέον φέτος, συμμετέχοντας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξε ο κλάδος, να βρεθούμε απέναντι στη λογική των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και των εκπαιδευτικών ομίλων απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, που στρώνουν το δρόμο της ατομικής αξιολόγησης και διαμορφώνουν κάστες αξιολογητών, εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου και κατηγοριοποίησης  μέσα στους συλλόγους διδασκόντων. Από τις πρώτες κιόλας μέρες που κυκλοφόρησε και ήδη σε πολλές σχολικές μονάδες η δήλωση της απεργίας-αποχής υπογράφεται ομόφωνα ή με συντριπτική πλειοψηφία από τους/τις εκπαιδευτικούς.

Καθώς λοιπόν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η κυβέρνησή της δεν κατάφεραν να βρουν τους πρόθυμους που αναζητούσαν στα σχολεία και με άλλη μια ολοκληρωτικού τύπου πρακτική,  παρέδωσε εξώδικο για την απεργία αποχή της ΔΟΕ στις 11.30 της Πέμπτης 22/9 το πρωί και ορίστηκε δικάσιμος στις 13.00 το μεσημέρι!  Η δικαιοσύνη  τους για τα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας κινείται με αστραπιαία ταχύτητα! Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Δευτέρα 26/9. 
Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στον δρόμο! Η Κεραμέως, πατώντας στον νομό Χατζηδάκη, αποπειράται να βγάλει, τρίτη φορά, μια ακόμη απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη! Να μην περιμένουμε στιγμή!

Συνάδελφοι/ισσες

-ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε όλες τις σχολικές μονάδες να ολοκληρώσουν καθολικά τη συλλογή των υπογραφών, να πρωτοκολλήσουν το σχετικό έντυπο με τις υπογραφές και να το αποστείλουν στο e-mail του Συλλόγου μας. Όπως σημειώνεται από την Ομοσπονδία και τη νομική μας σύμβουλο: η απεργία -αποχή ισχύει κανονικά μέχρι την κοινοποίηση  της όποιας τυχόν αρνητικής  απόφασης και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε η ΔΟΕ τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 11:30 μέχρι 13:15 για το πρωινό και από 13:15 έως τις 17:30 για το ολοήμερο.

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των εκπαιδευτικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 12.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.