• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πάνω από 85% η συμμετοχή στην απεργία - αποχή του Α’ Συλλόγου Αθηνών

September 26, 2022 228

Ξεπέρασε το 85% η συμμετοχή στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης στον Α’ Σύλλογο Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στις 22 από τις 26 σχολικές μονάδες του Συλλόγου, 495 στους 580 εκπαιδευτικούς, δηλαδή ποσοστό 85,34% συμμετέχει στην απεργία-αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.

 

Η ανακοίνωση του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Ούτε βήμα πίσω: η αξιολόγηση δε θα περάσει

Πάνω από 85% η συμμετοχή στην απεργία-αποχή στον Σύλλογό μας

  Συγκεκριμένα, στις 22 από τις 26 σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας (που αφορούν οι συγκεκριμένες διατάξεις) όπου ήδη έχει πρωτοκολληθεί η δήλωση με τις υπογραφές των συναδέλφων, 495 στους 580 εκπαιδευτικούς, δηλαδή ποσοστό 85,34% συμμετέχει στην απεργία-αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε αυτά τα σχολεία η συγκεκριμένη αξιολογική διαδικασία ακυρώνεται, αφού είτε απέχει ο/η διευθυντής/ντρια, είτε όλοι οι εκπαιδευτικοί, οπότε δεν μπορεί να οριστεί μέντορας/συντονιστής, είτε η συντριπτική πλειοψηφία τους, οπότε ακόμα κι αν οριστεί δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σώμα διαθέσιμο για να συνεργαστεί.

Μπροστά στο μαζικό κύμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, το Υπουργείο Παιδείας πανικόβλητο, προσφεύγει για τέταρτη φορά δικαστικά για να βγάλει την Απεργία-Αποχή παράνομη και καταχρηστική, καταφεύγοντας για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή.

Το μέγεθος της αντιδημοκρατικής εκτροπής αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το εξώδικο του ΥΠΑΙΘ παραδόθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 11:30, ζητώντας να παρευρεθεί η ΔΟΕ στη δίκη που ορίστηκε την ίδια ημέρα στις 13:00!!Παρ' όλα αυτά, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της ΔΟΕ για αναβολή και η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα 26/9, στις 13.15, στην Ευελπίδων.

ΔΕ ΘΑ τους ΠΕΡΑΣΕΙ

Ό,τι κι αν κάνουν η αγωνιστική διάθεση του κλάδου δεν κάμπτεται. Ό,τι κερδίζει η κυβερνητική εξουσία στους διαδρόμους του Υπουργείου ή της Βουλής και στις αίθουσες των δικαστηρίων γίνεται σκόνη όταν επιχειρεί να περπατήσει στις κακοτράχαλες ράχες της σχολικής πραγματικότητας.

 

Συσπειρωνόμαστε γύρω από τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !

Καλούμε όσες και όσους συναδέλφους δεν έχουν ακόμη υπογράψει και όσα σχολεία δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών να την υλοποιήσουν άμεσα και με καθολική συμμετοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ κηρύσσει στάση εργασίας για τη Δευτέρα 26/9, από τις 8:15 έως τις 11:30 για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Η στάση εργασίας λειτουργεί συμπληρωματικά με εκείνη της ΔΟΕ.

Καλούμε, Δευτέρα 26/9 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στις 12.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search