• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Κατέρρευσαν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις οι βεβαιότητες της Κεραμέως»

September 26, 2022 576



«Οι βεβαιότητες της κας Κεραμέως ότι θα βρει με άνεση πρόθυμους στα σχολεία να παίξουν τον ρόλο του επιθεωρητή, βεβαιότητα που είχε εκφράσει στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, κατέρρευσαν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού.

«Γι’ αυτό λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία ορισμού τους στις σχολικές μονάδες, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, μην έχοντας να επιδείξει στοιχεία συναίνεσης των εκπαιδευτικών, βλέποντας το κύμα συμμετοχής στην απεργία αποχή να διευρύνεται και να γιγαντώνεται στην Α’ βάθμια και να επεκτείνεται σε πολλές ΕΛΜΕ στη Β’ βάθμια, επέλεξε τον μόνο δρόμο που ακολουθεί εδώ και τρία χρόνια. Τον αυταρχισμό, την καταστολή, τον ολοκληρωτισμό» τονίζει.
«Αν και αναμενόμενη, είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγεί τη ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία» προσθέτει.

«Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ» καταλήγει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού:


«Προσφυγή ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια για να κηρυχτεί παράνομη η απεργία – αποχή για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές»

Σε μια ακόμα απόδειξη του πανικού που έχει καταβάλει την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, σήμερα Πέμπτη 22/9, έσυρε την κηρυγμένη Απεργία Αποχή της ΔΟΕ από τους νέους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης (μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές κ.λπ.), στα δικαστήρια με στόχο να την κηρύξει παράνομη. Οι βεβαιότητες της κας Κεραμέως ότι θα βρει με άνεση πρόθυμους στα σχολεία να παίξουν τον ρόλο του επιθεωρητή, βεβαιότητα που είχε εκφράσει στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, κατέρρευσαν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα γύρισε περιφρονητικά την πλάτη στους θεσμούς αυτούς που καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο, τη δημοκρατική του λειτουργία, τον σύλλογο διδασκόντων και κυρίως εμπεδώνουν κλίμα φόβου και υποταγής στις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ.

Γι’ αυτό λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία ορισμού τους στις σχολικές μονάδες, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, μην έχοντας να επιδείξει στοιχεία συναίνεσης των εκπαιδευτικών, βλέποντας το κύμα συμμετοχής στην απεργία αποχή να διευρύνεται και να γιγαντώνεται στην Α’ βάθμια και να επεκτείνεται σε πολλές ΕΛΜΕ στη Β’ βάθμια, επέλεξε τον μόνο δρόμο που ακολουθεί εδώ και τρία χρόνια. Τον αυταρχισμό, την καταστολή, τον ολοκληρωτισμό. Για μια ακόμα φορά έσυρε την απεργία στα δικαστήρια ακολουθώντας τα βήματα όλων των υπουργών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με απεργίες επικίνδυνες κι ενοχλητικές, όπως στης COSCO, της Μαλαματίνα, της ΠΕΝΕΝ, των συγκοινωνιών και δεκάδες άλλες καθημερινά που βγαίνουν παράνομες με το πλαίσιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Αν και αναμενόμενη, είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγεί την ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και τη δίκη να ξεκινάει στις 13:00!! Μετά τις χθεσινές προσφυγές της κυβέρνησης ενάντιων των απεργιακών αγώνων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, στο εργαζόμενους του ΕΟΔΥ και ξενοδοχείου «Τιτάνια» έρχεται η σειρά του δικού μας κλάδου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα.

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους. Διευκρινίζουμε πως η απεργία - αποχή ισχύει κανονικά και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης κρατάμε όρθιο το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, πανδημίας, καταστροφών. Η απάντηση στα προβλήματα από την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο αυταρχισμός, οι προσφυγές στα δικαστήρια και οι εκβιασμοί!

Να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία το ΔΣ της ΔΟΕ για τη Δευτέρα 26/9 που εκδικάζεται η προσφυγή του ΥΠΑΙΘ ενάντια στην κηρυγμένη Απεργία Αποχή

Να πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

H ΔΟΕ προχωρά σε διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα 26

Σεπτεμβρίου 2022 από τις 11:30 μέχρι 13:15 για το πρωινό και από

13:15 έως τις 17:30 για το ολοήμερο.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search