• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ν. Κεραμέως: Εξετάζεται γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ- Εκπαιδευτικοί: Ούτε να το σκέφτεσαι!

October 01, 2022 392

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Την Πέμπτη 29/9 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον 989AlphaRadio, μίλησε για επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα η Υπουργός για το ενδεχόμενο γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς είπε ότι είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε για να αλλάξει το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών. Εν γένει χρήζει αλλαγής και βελτιώσεων το σύστημα διορισμού και γι αυτόν το λόγο μια από τις προτάσεις που εξετάζουμε είναι η θέσπιση διαγωνισμού όπως θα γίνεται και στο ευρύτερο δημόσιο, διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικοί: Ούτε να το σκέφτεσαι!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Κεραμέως ετοιμάζονται να επαναφέρουν το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση αποδεικνύει το μαύρο τοπίο που θέλουν να επιβάλουν για τον κόσμο της εργασίας. Το σχέδιο αυτό δεν είναι καινούργιο!  Το είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ όταν κατάργησε την επετηρίδα (1998 πρώτος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ) και σταμάτησε με σκληρούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος που επέβαλαν και μαζικές μόνιμες προσλήψεις αναπληρωτών. Το είχε ξαναθεσμοθετήσει η Διαμαντοπούλου (ν. 3848 προσοντολόγιο και γραπτός διαγωνισμός) Κάθε δύο χρόνια γραπτό διαγωνισμό για να καθορίζει τη θέση σου – μαζί με άλλα προσόντα – στον πίνακα για να δουλεύεις αναπληρωτής! Χωρίς δεσμευτικό αριθμό μόνιμων διορισμών.

Μετά τις αντιδράσεις και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος και το πάγωμα των διορισμών με τα Μνημόνια εγκατέλειψαν το διαγωνισμό και επέμειναν στο προσοντολόγιο που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει με το ν. Γαβρόγλου και τις σκληρές μάχες 2018-19.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Μια κριτική στον παραλογισμό του προσοντολογίου  - Aυτολεξεί

Αιτήματα εκπαιδευτικής κοινότητας

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διαμορφώσει και διεκδικεί αιτήματα για τους διορισμούς και την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου:

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης χωρίς περικοπές

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του προσοντολόγιου Γαβρόγλου. Όχι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας (ωρομίσθια, 3μηνες συμβάσεις κλπ) που επιβάλουν η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ αλλά και η χρήση του αναπληρωτή για την κάλυψη μόνιμων αναγκών – κενών

 

* Ο Γιώργος Κ. Καββαδίας είναι φιλόλογος στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» του Εκπαιδευτικού Ομίλου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search