Print this page

Ιστορίες «καθημερινής τρέλας» βιώνουν αναπληρωτές και μόνιμοι - Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική και τον ΔΙΔΕ Πειραιά

October 02, 2022 399

Στο αλαλούμ και στην ταλαιπωρία των αναπληρωτών, αλλά και μονίμων με ευθύνη της Κυβέρνησης και της ΔΙΔΕ Πειραιά αναφέρεται το συνδικαλιστικό σχήμα ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι "όσοι συνάδελφοι/φισσες αναπληρωτές/τριες τοποθετήθηκαν σε κενά κάτω από 12 ώρες (π.χ. 10 σε ένα σχολείο και 11 σε άλλο), θα επανατοποθετηθούν και θα ανακληθεί η τοποθέτησή τους (στο βαθμό που βρεθεί μόνιμος συνάδελφος για συμπλήρωση), ενώ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με βάση τη σειρά τους στο πίνακα. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τη ΔΙΔΕ να μη δηλωθούν κενά κάτω από 12 ώρες γιατί δε θα ισχύουν." Και καταλήγει:  Καλούμε στη διαμαρτυρία στη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 34) τη Δευτέρα 3/10 14:00

Απαιτούμε:

· Να γίνουν τώρα οι συμπληρώσεις ωραρίου των συναδέλφων στο ΠΥΣΔΕ.

· Έπειτα να γίνουν εκ νέου οι δηλώσεις για όλους κι όλες αναπληρωτ(ρι)ές στο ΠΥΣΔΕ μόνο με βάση τα μόρια του πίνακα - Να δοθούν όλα τα κενά κι αυτά που έχουν προκύψει ενδιάμεσα.

· Όχι στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου και οποιοδήποτε άλλο, όχι σε ΑΣΕΠ, να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών- Να καλυφθούν όλα τα κενά

Με γνώμονα τη συναδελφική αλληλεγγύη, τα κοινά μας συμφέροντα από κοινού, μόνιμοι και ελαστικά εργαζόμενοι, ενάντια στον κανιβαλισμό, την ανθρωποφαγία και τον ατομισμό για εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

Ιστορίες «καθημερινής τρέλας» βιώνουν αναπληρωτές και μόνιμοι

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική και τον ΔΙΔΕ Πειραιά

Μεγάλη η ανάγκη συλλογικής απάντησης και διεκδίκησης

 

Την Τρίτη, στις 20/9, κλήθηκαν άρον άρον (από τις 13:00 το μεσημέρι, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα) να υποβάλουν αιτήσεις τοποθέτησης οι αναπληρωτές.

Την Παρασκευή 23/9 βγήκαν τα αποτελέσματα για να… ανακληθούν τη Δευτέρα 26/9 οι τοποθετήσεις από 11 ώρες και κάτω.

Με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα η ΔΙΔΕ Πειραιά ενημερώνει τους αναπληρωτές… κατόπιν εορτής ότι:

«…όσοι αναπληρωτές έχουν τοποθετηθεί σε κενά άνω των 12 ωρών παραμένουν στα σχολεία τοποθέτησής τους και θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους σε επόμενη φάση. Όσοι αναπληρωτές δεν έχουν τοποθετηθεί σε κανένα σχολείο για πάνω από 12 ώρες θα επανατοποθετηθούν.»

Άρα, με βάση την παραπάνω ανακοίνωση, όσοι συνάδελφοι/φισσες αναπληρωτές/τριες τοποθετήθηκαν σε κενά κάτω από 12 ώρες (π.χ. 10 σε ένα σχολείο και 11 σε άλλο), θα επανατοποθετηθούν και θα ανακληθεί η τοποθέτησή τους (στο βαθμό που βρεθεί μόνιμος συνάδελφος για συμπλήρωση), ενώ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με βάση τη σειρά τους στο πίνακα. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τη ΔΙΔΕ να μη δηλωθούν κενά κάτω από 12 ώρες γιατί δε θα ισχύουν.

Στην πράξη αυτό σημαίνει την κατάφωρη παραβίαση του πίνακα κατάταξης των αναπληρωτών, αφού όσοι «πρόκαναν» τοποθετήθηκαν οριστικά σε σχολεία για πάνω από 12 ώρες. Μάλιστα, σε ορισμένες (λιγότερες) περιπτώσεις αυτή η κατάσταση «γενικεύτηκε» και σε μόνιμους που δήλωσαν σχολεία με λιγότερες από 12 ώρες. Συνάδελφοι/φισσες θα ξανακληθούν να κάνουν αίτηση ενώ οι θέσεις θα έχουν ήδη καλυφθεί από άλλους με χαμηλότερη σειρά στον πίνακα. Δημιουργούνται, λοιπόν, «νέα ήθη» και μια «νέα κανονικότητα» των εξυπηρετήσεων, εκβιασμών και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών.

Επίσης, η "κάλυψη κατά προτεραιότητα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων" αποτελεί μια βαθιά αντιδραστική ρύθμιση, καθώς δημιουργεί μαθήματα και εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων. Ταυτόχρονα αποτελεί καθαρή παραβίαση της σειράς του πίνακα, με τρόπο μάλιστα που κάθε έλεγχος είναι ουσιαστικά αδύνατος. Η δικαιολογία ότι το χάος που δημιουργήθηκε είναι λογικό και συνέπεια των μαζικών προσλήψεων αναπληρωτών είναι μια πρόκληση στην κοινή λογική. Αν οι κάθε χρόνο χιλιάδες... μόνιμοι αναπληρωτές, είχαν μονιμοποιηθεί, οι τοποθετήσεις θα μπορούσαν να γίνουν ομαλά.

Η ταλαιπωρία των συναδέλφων/φισσών αναπληρωτ(ρι)ών δεν έχει τελειωμό: Αρχικά, η πρόσληψη με βάση το προσοντολόγιο Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ), που υιοθέτησε με όσες άλλες «καινοτομίες» η Κεραμέως (ΝΔ), μετά, η επιλογή σε μη πραγματικά κενά που υπάρχουν στον ΟΠΣΥΔ, ακολουθεί η άκρως προσβλητική και αντεργατική διαχείριση της κατάστασης από τη ΔΙΔΕ. Δεν είναι θέμα υπαλλήλων, είναι θέμα αντιμετώπισης του πιο ευάλωτου κομματιού στην εκπαίδευση από μια διοίκηση και μια κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τους εκπαιδευτικούς κρατικούς υπάλληλους-φαντάρους και τα σχολεία κέντρα σωφρονισμού των μαθητών

Καλούμε στη διαμαρτυρία στη ΔΙΔΕ Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 34) τη Δευτέρα 3/10 14:00

Απαιτούμε:

· Να γίνουν τώρα οι συμπληρώσεις ωραρίου των συναδέλφων στο ΠΥΣΔΕ.

· Έπειτα να γίνουν εκ νέου οι δηλώσεις για όλους κι όλες αναπληρωτ(ρι)ές στο ΠΥΣΔΕ μόνο με βάση τα μόρια του πίνακα - Να δοθούν όλα τα κενά κι αυτά που έχουν προκύψει ενδιάμεσα.

· Οχι στο προσοντολόγιο Γαβρόγλου και οποιοδήποτε άλλο, όχι σε ΑΣΕΠ, να δυναμώσει ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών- Να καλυφθούν όλα τα κενά

Με γνώμονα τη συναδελφική αλληλεγγύη, τα κοινά μας συμφέροντα από κοινού, μόνιμοι και ελαστικά εργαζόμενοι, ενάντια στον κανιβαλισμό, την ανθρωποφαγία και τον ατομισμό για εργασιακά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.