• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση.

October 04, 2022 151

Συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση. Οδηγίες

 Η πρόταση που κατέθεσαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στους θεσμούς του μέντορα και ενδοσχολικού συντονιστή, ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο, αξιολόγηση που επιχειρεί να επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας.

Η προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να ποινικοποιήσει για άλλη μια φορά τους αγώνες του κλάδου, στέλνοντας στα δικαστήρια την προκηρυγμένη απεργία αποχή από το ΔΣ της ΔΟΕ και να την κηρύξει παράνομη, έπεσε στο κενό. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε την απεργία αποχή μετά από αίτημα του ΔΣ της ΔΟΕ και δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουν σε αυτή.

Για άλλη μια φορά το εκπαιδευτικό κίνημα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ, δήλωσε με σαφήνεια την πλήρη αντίθεσή του στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Σημειώνουμε τα παρακάτω:

-Στην περίπτωση που ζητηθούν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης στοιχεία σχετικά με τον ορισμό και την εξέλιξη της διαδικασίας, οι διευθυντ(ρι)ες να απαντούν «Λόγω της συμμετοχής στην απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία»

-Πιέσεις ή ορισμός ως μεντόρων και συντονιστών συναδέλφων/ισσών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή, είναι παράνομη πράξη και στρέφεται κατά θεμελιωδών εργασιακών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση που οριστούν κατά παράβαση των παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή είναι απολύτως καλυμμένοι να μην κάνουν τίποτα. Σε περίπτωση που τους κοινοποιηθεί εγγράφως ο ορισμός τους, να καταγράψουν «με την επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου με βάση τη συμμετοχή μου στην Απεργία Αποχή της ΑΔΕΔΥ από 28/9»

-Κανείς/καμιά δεν υποχρεούται στη συμπλήρωση και κατάθεση των πτυχίων του με στόχο τη χρήση τους για τον ορισμό του/της ως μέντορας/ενδοσχολικός συντονιστής.

Καλούμε:

-Τις/τους διευθυντ(ρι)ες σχολείων και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ ώστε να μην υλοποιηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ. στην εκπαίδευση.

-Τους συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ να στείλουν στο ΔΣ στοιχεία για τη συμμετοχή στην Απεργία Αποχή καθώς και να ενημερώσουν για κάθε αυθαιρεσία που διαπιστώνουν ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση. Να

πάρουν μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης για την απεργία – αποχή. Να οργανώσουν με όλα τα μέσα την ενημέρωση συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους πραγματικούς στόχους της επιχειρούμενης αξιολόγησης.

Μαζικά κι αποφασιστικά συνεχίζουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search