• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ: Τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στον Ψυχιατρικό Τομέα (ΦΩΤΟ)

October 07, 2022 2292

"Πέραν από το ζήτημα της σημαντικής υποστελέχωσης των δόμων και υπηρεσιών του ψυχιατρικού τομέα σε ιατρονοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό (που από μόνο του έχει τεράστια επίδραση στην ασφάλεια, τη ποιότητα και ποσότητα παροχής υπηρεσιών) παρουσιάζεται σημαντικό πρόβλημα (όπως έχει αναδειχτεί και τις τελευταίες ημέρες) και στις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του Ψυχιατρικού τομέα. Τα κτήρια στα οποία φιλοξενούνται οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και τα οποία ενοικιάζονται από ιδιώτες με ετήσιο κόστος για το νοσοκομείο περίπου 180.000 ευρώ το χρόνο, είναι ως επί το πλείστον πεπαλαιωμένα και ακατάλληλα κτήρια με σημαντικά προβλήματα." Επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ  προς τους τοπικούς βουλευτές και τα κόμματα με την οποία τους καλούν να παρέμβουν.

Αναλυτικά:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από
Σωματείο Εργαζομένων
Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ 

Προς:
Βουλευτή Κέρκυρας ΝΔ κ Γκίκα
Βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ κ. Αυλωνίτη
Βουλευτή Κέρκυρας ΚΙΝΑΛ κ. Μπιάγκη
Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας ΚΚΕ
Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας ΜΕΡΑ 25

Θέμα: Κατάσταση κτηριακών υποδομών του Ψυχιατρικού Τομέα Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Κύριοι
Ο Ψυχιατρικός τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας δημιουργήθηκε μετά τη συνένωση του παλιού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Αυτή τη στιγμή αποτελείται από εξωτερικά ιατρεία, τη ψυχιατρική κλινική, τον μετανοσοκομειακό Ξενώνα Ν. Μώρο , Νοσοκομείο Ημέρας Κέντρο Ψυχικής Υγείας και ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, τις υπηρεσίες απεξάρτησης Διάπλους, 2 ξενώνες καθώς και 4 οικοτροφεία για ασθενείς με χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. Δεν λειτουργούν επί του παρόντος 1 οικοτροφείο λόγω έλλειψης κτηρίου και έλλειψης προσωπικού, με το προσωπικό της δομής να διαμοιράζετε για να καλύψει κενά σε άλλες δομές του ψυχιατρικού τομέα, το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και η παιδοψυχιατρική μονάδα.

Πέραν από το ζήτημα της σημαντικής υποστελέχωσης των δόμων και υπηρεσιών του ψυχιατρικού τομέα σε ιατρονοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό (που από μόνο του έχει τεράστια επίδραση στην ασφάλεια, τη ποιότητα και ποσότητα παροχής υπηρεσιών) παρουσιάζεται σημαντικό πρόβλημα (όπως έχει αναδειχτεί και τις τελευταίες ημέρες) και στις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του Ψυχιατρικού τομέα.

Τα κτήρια στα οποία φιλοξενούνται οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και τα οποία ενοικιάζονται από ιδιώτες με ετήσιο κόστος για το νοσοκομείο περίπου 180.000 ευρώ το χρόνο, είναι ως επί το πλείστον πεπαλαιωμένα και ακατάλληλα κτήρια με σημαντικά προβλήματα.


Αντίστοιχα οι κτηριακές υποδομές στις οποίες φιλοξενούνται τα εξωτερικά ιατρεία , το ΚΨΥ και το ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, ο μετανοσοκομειακός ξενώνας Ν Μώρος , το Νοσοκομείο Ημέρας , το ΚΕΠΕ και το φυσικοθεραπευτήριο του Τομέα, βρίσκονται σε πολύ άσχημη κτηριολογική κατάσταση με σημαντικές φθορές και δομικά προβλήματα τα οποία όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες με τη πτώση μέρους του σκεπασμένου στεγάστρου στο ΚΨΥ μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς.
Σας καλούμε να δείτε «ιδίοις όμασι» την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές του ψυχιατρικού τομέα , Να δείτε τις συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε, εξετάζονται και διαβιούν ασθενείς που ανήκουν στα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού.


Σας καλούμε να παρέμβετε προς τη κατεύθυνση της βελτίωσης των υλικών συνθηκών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και διαβίωσης ασθενών του Ψυχιατρικού Τομέα του ΓΝ Κέρκυρας.
Θέση και πρόταση μας είναι: η ανακατασκευή κτηρίων που ανήκουν στο Νοσοκομείο με ΕΣΠΑ η άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία ή αντίστοιχα η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων σε οικόπεδα τα οποία ανήκουν στο Νοσοκομείο και η μεταφορά σε αυτά των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (ώστε να μην δίνονται υπέρογκα ενοίκια κάθε έτος) καθώς και η μεταφορά υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και η ανάπτυξη νέων αναγκαίων υπηρεσιών στα ανακατασκευασμένα κτήρια που ανήκουν στο Νοσοκομείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search