• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Βαϊτσίδης και άλλοι 24 σέρνουν την Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για 4η φορά στα δικαστήρια

October 10, 2022 188

Την Παρασκευή 14/10 εκδικάζεται η τέταρτη δικαστική προσφυγή που κατέθεσε  ο Χ. Βαϊτσίδης και άλλοι 24, κυρίως από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, κατά της ΕΛΜΕ  για την ακύρωση της διαγραφής του από τη μαζική ΓΣ της 4/5. Ο Χ.Β. κατέθεσε πέντε δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ, οι τρεις από αυτές κατατέθηκαν από κοινού με τους άλλους 24, επιβαρύνοντάς την με έξοδα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,  π ΧΒ για να ακυρώσει την απόφαση της Γ.Σ. για τη διαγραφή του, έσυρε την ΕΛΜΕ σε πέντε δικαστήρια και αφού έχασε τα δύο πρώτα, στο τρίτο ζήτησε αναβολή της δίκης!  Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (ομόφωνα), αρνηθήκαμε το αίτημά του και ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί η δίκη!  Την ίδια στιγμή γυρίζει τα σχολεία και λασπολογεί κατά της ΕΛΜΕ και κατά των μελών του ΔΣ. 
 

Ο Χ.Β. και  η ομάδα των 24, αντιστρέφοντας εντελώς την πραγματικότητα για τη Γ.Σ. (4/5) που τον διέγραψε και παρόλο που όλες οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι ομόφωνες, προσπαθούν με ψέματα να παραπλανήσουν τα δικαστήρια και τον κλάδο. Οι 24 υπέγραψαν τις αγωγές κατά της ΕΛΜΕ από κοινού με τον Χ.Β. τον οποίο ο κλάδος διέγραψε, και ανοιχτά ταυτίζονται με τα αίσχη του. 

Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα παραδείγματα για το μέγεθος των ψεμάτων που καταθέτουν:

  • Στο Δίκτυο Άλφα ο Χ.Β. έγινε μέλος του ΔΣ, στη συνέχεια αντιπρόεδρος και πρόεδρος, χωρίς αποφάσεις της ΕΛΜΕ, ενώ όταν αποκαλύφθηκε η απαράδεκτη στάση του ισχυρίστηκε ότι έτσι γινόταν παλιότερα! Ο καθαιρεμένος Χ.Β. με ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα, όταν επανήλθε σε αυτό ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων, επιδίωξε να πετάξει την ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα για να παραμείνει πρόεδρός του.
  • Παρουσιάζεται στις δικαστικές αρχές με τίτλους και θέσεις που δεν κατέχει. Αναφέρει ότι είναι πρόεδρος του Δικτύου Άλφα, αιρετός του κλάδου, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, θέσεις που απώλεσε μετά τη διαγραφή του.  
  • Παρουσιάζουν τη διαγραφή του ως σκευωρία από “τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χρήστο Ζαγανίδη και από κάποια μέλη του Δ.Σ.” και αποκρύπτουν ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ είναι ομόφωνες με σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ..
  • Συνεχίζουν να συκοφαντούν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα αποκρύπτοντας ότι οι καταγγελίες τους εναντίον του Χ.Β. είναι ομόφωνες, ενώ αποκρύπτουν τις ομόφωνες αποφάσεις κατά του Χ.Β. από τον Ζ΄ ΣΕΠΕ και το πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.
  • Ψευδώς αναφέρουν ότι από το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και του δόθηκαν ακόμη περισσότερες δυνατότητες να απολογηθεί.  Κλήθηκε σε Γενική Συνέλευση (13/4) να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του και  δεν προσήλθε. Κλήθηκε σε γραπτή απολογία και δεν απάντησε ποτέ. Του δόθηκε και άλλη δυνατότητα και στις 28/4 παρευρέθηκε στο Δ.Σ. και τοποθετήθηκε επί 1.30 ώρα.
  • Στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 ψευδώς αναφέρουν ότι δεν του δόθηκε χρόνος για να απολογηθεί. Μίλησε 30 λεπτά, ενώ από τους 17 ομιλητές της ΓΣ οι έξι ήταν μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ.
  • Ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε απαρτία στη ΓΣ. και παραβλέπουν το καταστατικό το οποίο ορίζει ότι «Έκτακτη Γεν. Συνέλευση θεωρείται ότι έχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα» (άρθρο 31, σημείο 3, του καταστατικού). Εξάλλου, η  ΓΣ ήταν μαζικότατη με συμμετοχή άνω των 150 ατόμων. 
  • Εμφανίζονται ως παθόντες, ενώ οι ίδιοι ήταν πρωταγωνιστές βίαιων επιθέσεων και απειλών κατά μελών του ΔΣ, συναδέλφων και των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα. Ο Χ.Β. επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, στην αντιπρόεδρο και άλλα μέλη του ΔΣ και με τους συνεργούς του έστειλε στο νοσοκομείο μέλος του ΔΣ. Απείλησαν για τη ζωή του συνάδελφο, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν. 
  • Μετά από όλα αυτά, η σύζυγος του Βαϊτσίδη, Θεοδώρα Σάρρου, όταν μπήκε για να ψηφίσει, επιτέθηκε σε μέλη του Δ.Σ. σκίζοντας την κατάσταση ψηφισάντων, ενώ στη συνέχεια, προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση προκειμένου να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για τις βίαιες επιθέσεις του  Χ. Β. Ο ίδιος ο  Χ.Β. κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί ανέφεραν,  προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση και να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.
  • Αναφέρουν ότι στην εφορευτική επιτροπή δεν συμμετείχε μέλος της ΔΑΚΕ. Παραποιούν το καταστατικό σύμφωνα με το οποίο την ευθύνη για τη διαδικασία πρότασης διαγραφής έχει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στο οποίο δεν εκπροσωπείται η ΔΑΚΕ.
  • Τολμούν και λένε ότι στη ΓΣ παραβρίσκονταν άτομα που δεν ανήκουν στην ΕΛΜΕ, αυτοί που κουβάλησαν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΑΚΕ από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ, από Αθήνα και Θεσ/νίκη, υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων του ψηφοδελτίου τους σε διατεταγμένη υπηρεσία.
  • Ισχυρίζονται ότι δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν, ενώ ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι. Λένε ψέματα! Ήταν δική τους επιλογή να μην ψηφίσουν γιατί επιδίωκαν με κάθε τρόπο να σταματήσει και να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.  Σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 7, σημείο 3), κανονικά μέλη της είναι τα οικονομικώς τακτοποιημένα έως το Γενάρη. Από τους 25 που κάνουν τις προσφυγές οι 9 ψήφισαν, οι 8 με δική τους επιλογή δεν προσήλθαν, κάποιοι δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι, ενώ ο ίδιος ο Χ.Β. προσπαθούσε να διαλύσει την ψηφοφορία. Η σύζυγός του, Θ. Σάρρου, προσήλθε κρατώντας την αστυνομική της ταυτότητα να ψηφίσει και αντί αυτού επιτέθηκε σε μέλη του ΔΣ αρπάζοντας και σκίζοντας την κατάσταση ψηφισάντων. Υπάρχει, όμως, ο κατάλογος των μελών της ΕΛΜΕ όπου σημειώνονται όσοι ψήφισαν. 
  • Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε με μυστική ψηφοφορία και κάλπη η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. για διαγραφή του  Χ.Β., όπως το καταστατικό ορίζει (άρθρο 2, άρθρο 7, παρ. 1 και 3, άρθρο 8, άρθρο 27, παρ. 1, άρθρο 30, παρ. 4 και 5, άρθρο 31). Η πρόταση διαγραφής του Χ.Β. συγκέντρωσε τα 3/4 (90 διαγραφή, 21 μη διαγραφή) των παρόντων μελών της Γενικής Συνέλευσης. 
  • Ισχυρίζονται ότι δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στη λειτουργία της ΕΛΜΕ, όταν οι ίδιοι συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες για το συνέδριο της ΟΛΜΕ στις 19/5, χωρίς κανείς να τους εμποδίσει.

Σχετικά με τους 24, κυρίως μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ, αντί να αποδεχτούν τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και την απόφαση διαγραφής του από μαζικότατη ΓΣ, αναγνωρίζοντας ότι όλα και για όλους έχουν ένα όριο και να πάρουν, τουλάχιστον, αποστάσεις  από την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του Χ.Β., αποφάσισαν να ταυτιστούν και να συμπορευτούν μαζί του. Με την προσφυγή τους ουσιαστικά επιλέγουν να στραφούν όχι μόνο κατά της απόφασης της ΓΣ και εναντίον όσων συμμετείχαν σε αυτήν, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δικαίωμα να μπορούν οι ίδιοι μέσα από ΓΣ, που είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο, να παίρνουν αποφάσεις.

Η ομάδα των 24 έχουν κάνει μαζί με το Χ.Β. τις τρεις από τις πέντε συνολικά δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ. Κάποιοι από αυτούς δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν ότι έχουν συμπεριληφθεί τα ονόματά τους, αν αυτό ισχύει ,όφειλαν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να σταματήσουν να στρέφονται κατά της ΕΛΜΕ ταυτιζόμενοι με τον Χ.Β. και τις αθλιότητές του. Οι δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ έχουν γίνει από τους παρακάτω : Βαϊτσίδης Χρήστος, Σάρρου Θεοδώρα, Αβραμίδης Διονύσιος, Αδάμ Ιωάννης, Αναστασιάδης Γεώργιος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Γοριδάρη Μαρία, Δαλάκα Ευγενία, Δεμερτζή Νικολέτα, Δερματάς Αντώνιος, Ηλιάδου Ιουλία, Κατσικάς Γεώργιος, Κεραμιδά Κωνσταντίνα, Σαρίκα Μαρία, Λυκάκης Ιωάννη, Μήττας Κωνσταντίνος, Μουντζούρη Δέσποινα, Μπίσμπος Γεώργιος, Μπουρουτζίκας Κωνσταντίνος, Σίμος Κωνσταντίνος, Ταρασίδου Ελισάβετ, Τιρικανίδου Άννα, Τσοκανάρας Γεώργιος, Μπόγου-Χαλατζιάν Παύλος, Χατζή Αντωνία. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ η απόφαση της ΓΣ με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας προωθεί αρχές και αξίες που πρέπει να καθορίζουν τη δράση των σωματείων και των εκπροσώπων τους.  Η απόφαση αποτελεί ορόσημο στη δράση της ΕΛΜΕ και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αποφασίζουν μέσα από ΓΣ των ΕΛΜΕ και οι αποφάσεις τους να είναι ισχυρές και υλοποιούνται

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search