• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διαδηλώνουν και οι μαθητές την Τρίτη 11/10 στο ΥΠΑΙΘ

October 10, 2022 296

Στην πρώτη συντονισμένη κινητοποίηση της νέας σχολικής χρονιάς προχωρούν οι μαθητές της Αθήνας, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αύριο Τρίτη 11 Οκτώβρη στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα καλούν και εκπαιδευτικά σωματεία καθώς και ενώσεις γονέων.

 

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα των μαθητών, από τις πρώτες μέρες στο σχολείο φαίνεται πως για ακόμα μια χρονιά η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έχουν κανένα σκοπό να λειτουργήσουν έτσι όπως πρέπει και αξίζει στους μαθητές.

Οι μαθητές καταγγέλλουν την Τράπεζα Θεμάτων, την ακρίβεια που πλήττει τις οικογένειες των μαθητών, αλλά και τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, ειδικά στα ΕΠΑΛ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί όλα τα σχολεία στην Αττική να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Παιδείας, μαζί και με τα σωματεία των καθηγητών και τα τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα να κινητοποιηθούν την ίδια μέρα σε Δημαρχεία, Περιφέρειες και Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ήρθε η ώρα για την ΠΡΩΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! Τρίτη 11 Οκτώβρη 12:30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ
Οι πρώτες μέρες στο σχολείο αρκούν. Αρκούν, για να φανεί ακόμα μια χρονιά πως η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έχει κανένα σκοπό να λειτουργήσουν έτσι όπως πρέπει και αξίζει στους μαθητές.

Στην Γ’ Λυκείου επεκτείνετε την Τράπεζα Θεμάτων, λες και δεν σας φτάνει που 4/10 που έδωσαν Πανελλαδικές έμειναν ξανά εκτός και που σχεδόν το 50% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση κατά την εφαρμογή της. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ; Ξέρετε πόσοι μαθητές έχουν κόψει δραστηριότητες που τους γεμίζουν και τους αρέσουν γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά;

Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια τα σχολεία και οι οικογένειες των μαθητών. Αντίθετα, οι σχολικές επιτροπές στους Δήμους παίρνουν χρηματοδότηση που δεν φτάνει ούτε για χαρτί Α4, για αυτό μας λέτε να τα φέρνουμε από το σπίτι! Και ταυτόχρονα, κάνετε αύξηση των τιμών στα κυλικεία, μας προετοιμάζετε από τώρα πως θα κρυώνουμε το χειμώνα και πολλά πολλά άλλα.

Παρά τα μεγάλα λόγια και κενά έχουμε στα σχολεία μας σε καθηγητές, ειδικά στα ΕΠΑΛ και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, και ελλείψεις σε υποδομές έχουμε και covid κολλάμε και ξανακολλάμε αφού ούτε καν τεστ covid μας παρέχει το σχολείο πόσο μάλλον ουσιαστικά μέτρα αραίωσης στις τάξεις.

Εκεί στην κυβέρνηση και στα Υπουργεία θέλουν οι μαθητές να συμβιβαστούμε. Να σκύψουμε κεφάλι και να δεχτούμε πως “τα πράγματα είναι δύσκολα”. Τις επιλογές των κυβερνήσεων να τις πληρώνουμε εμείς, η μόρφωση και το μέλλον μας. Για παράδειγμα, επιλογή είναι τα σχολεία μας να είναι “οικονομικά αυτόνομα”, δηλαδή να ψάχνουμε για χορηγούς ή να πληρώνουμε για πάντα, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δίνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ζεστό χρήμα στους ομίλους ενέργειας, στους εφοπλιστές και στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Δεν σας τα είπανε καλά.

ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΕ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ;

ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΆ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Παίρνουμε δύναμη από ό,τι έχουμε καταφέρει ως τώρα με τους αγώνες μας. Έτσι αποτρέψαμε ή καθυστερήσαμε την εφαρμογή των Νόμων όπως η Τράπεζα, οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, καλύφθηκαν ορισμένα κενά σε καθηγητές και καθαριότητα. Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη δεν αφήνουμε κανέναν μόνο ή μόνη στις δυσκολίες. Κανείς δε θα παρατήσει την προσπάθεια να σπουδάσει επειδή δεν έχουν οι γονείς του να πληρώνουν φροντιστήριο. Έτσι αποτρέψαμε ακόμα και διακοπές ρεύματος σε συμμαθητές μας. Έτσι, θα το ξανακάνουμε!

Καλούμε όλα τα σχολεία στην Αττική να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Παιδείας, μαζί και με τα σωματεία των καθηγητών μας.

Καλούμε τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα την ίδια μέρα να κινητοποιηθούν σε Δημαρχεία, Περιφέρειες και Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

1. Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ- Ούτε σκέψη για εφαρμογή της στη Γ Λυκείου

2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη

3. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

4. Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας

5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα

6. Να μην καταργηθούν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Αναβάθμιση των εργαστηρίων τους

7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας

8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας

9. Δωρεάν test για τον κορωνοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search