• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμμετέχει στην απεργία των υγειονομικών στις 20/10 με στάση εργασίας 11-2 μ.μ.

October 18, 2022 2747

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για την Απεργία των Υγειονομικών

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-2 μ.μ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 12:30 μ.μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της Υγείας. 3 χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει "πρόσθετα μέτρα" για την "ενίσχυση" του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση δήθεν των "εκτάκτων" αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν "προσθέτουν προσωπικό". Αντί να μονιμοποιηθούν ξανά - "προσλαμβάνονται" οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι που λήγει η σύμβασή τους, "προσλαμβάνονται" συνταξιούχοι και ιδιώτες γιατροί. Συνεχίζονται οι μετακινήσεις. Μερικές εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Κύμα παραιτήσεων εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών. Συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο, πολλά από τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το κύμα παραιτήσεων, είναι ιδιαιτέρως έντονο στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Το νοσοκομείο αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται περαιτέρω σε σημείο που η ίδια η λειτουργία βασικών του τμημάτων καθίσταται, όχι πλέον προβληματική, όπως ήταν ήδη, αλλά πρακτικά αδύνατη. 4 καρδιολόγοι και 2 παθολόγοι έχουν απομείνει για δυο ζωτικής σημασίας τμήματα. Λόγω της έλλειψης προσωπικού, τα «εντέλλεσθαι» για εφημερίες και κάλυψη κενών, πέφτουν σα βροχή από τη Διοίκηση, ενώ υπάρχουν και μεταφερόμενοι γιατροί από άλλες περιοχές, για να καλυφθούν τα κενά. Αν και νησιωτική περιοχή, μήνες τώρα, περιστατικά διακομίζονται σε αλλά νοσοκομεία, ενώ για την τουριστική περίοδο, το υποστελεχωμένο από προσωπικό νοσοκομείο, καλείται να εξυπηρετήσει τον τριπλάσιο αριθμό ασθενών. Οι ευθύνες της Διοίκησης, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Με τις ευλογίες του Υπουργείου βέβαια, το οποίο κάνει ότι μπορεί, για την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και των υποδομών, οδηγώντας τις, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους! Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. Πιάνουν το νήμα των αντιλαϊκών ανατροπών στην Υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών. Ένα νομοσχέδιο ενταγμένο στη στρατηγική της ενίσχυσης του δημόσιου νοσοκομείου-επιχείρηση και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της Υγείας, που προωθεί την ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αντί να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και να αυξηθούν οι μισθοί ώστε οι γιατροί του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες Υγείας και να μπορούν να διαβιούν με ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, με παροχές, αλλά και χρόνο για ξεκούραση και συνέχιση της εκπαίδευσης, προχωρούν στο «άνοιγμα» προς τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, το να μην μπορεί ο εργαζόμενος να κάνει μια εξέταση ή να πάει στο γιατρό χωρίς να πληρώσει!

Διεκδικούμε:

§ Μαζικές μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας

§ Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων».

§ Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το Λαό, σε σύγχρονα Νοσοκομεία

§ Αύξηση των δαπανών για την Υγεία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search