• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αφίσα διχαστική - φιλοκυβερνητική της ΟΛΜΕ σπάει το κωλοτουμπόμετρο!

October 19, 2022 619

Ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ καθημερινά ολισθαίνει στον κατήφορο της συνδικαλιστικής ξεφτίλας στηρίζοντας την κυβερνητική πολιτική είναι τοις πάσι γνωστό.

Τελευταίο επίτευγμα της Αγίας Τριάδας (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) η έκδοση αφίσας για τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Αυτοί που στηρίζουν την πολιτική της Ν. Κεραμέως και της κυβέρνησης (Ναι στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία, Ναι στην αξιολόγηση- αυτοαξιολόγηση, Ναι στα αντιεκπαιδευτικά – ταξικά μέτρα: Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ, PISA, Καμιά αγωνιστική πρόταση για κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις την ώρα που ο οδοστρωτήρας της φτώχειας, της ακρίβειας, σαρώνουν) επιδιώκουν να κάνουν το άσπρο – μαύρο κατηγορώντας τη βάση των εκπαιδευτικών που μέσω δεκάδων ΕΛΜΕ έχει αποφασίσει ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές – παρωδία. Γράφουν στην αφίσα τους που εκδόθηκε με τα χρήματα των συνδρομών των εκπαιδευτικών: «ΥΠΑΙΘ και αποχή έχουν κοινό στόχο: Να μην υπάρχουν αιρετοί!»

Έσπασαν το κωλοτουμπόμετρο!

Πρωτιά στο κωλοτουμπόμετρο ο Θεοδωρικάκος - Drepani.gr - Argyrades.gr - news

Χωρίς να έχει αλλάξει κάτι από τις ηλεκτρονικές εκλογές  του 2020 που το ΥΠΑΙΘ είχε και την πρόφαση της πανδημίας που σύσσωμος ο κλάδος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιαςα απείχε σε ποσοστά περίπου 95%η γραφειοκρατία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ τάσσονται στο ... πλευρό της Ν. Κεραμέως και της κυβέρνησης και στέκονται απέναντι και ενάντια στη βάση των εκπαιδευτικών που μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ παίρνουν αποφάσεις αποχής  τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία.

Θυμίζουμε την αφίσα της ΟΛΜΕ το 2020

 Προεπισκόπηση εικόνας

Στο ίδιο μήκος κύματος το 2020 και η ΔΟΕ- Ιδού η αφίσα

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "OMOΣRORAL αποχη από τις ηλεκτρονικές εκλογές ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ του τουΣαββάτου βάτου Νοεμβρίου 2020 Προχωράμε αποφασιστικά και δυναμικά με αποχή από τις εκλογές- -παρωδία της 7ns Νοεμβρίου .Δεν <<ανοίγουμε>> και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου όρου ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Ιδιαίτερα η στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκπαίδευση είναι το καλύτερο δώρο στην Ν. Κεραμέως και την κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιδιώκει να εφαρμόσει με τον πιο αυταρχικό τρόπο τον νόμο Χατζηδάκη, να πάρει ρεβάνς από τον κλάδο για τους μεγαλειώδεις αγώνες που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα και να καθιερώσει ένα κατά γενική ομολογία καλπονοθευτικό σύστημα ηλεκτρονικών εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

 

24 ΟΙ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟΧΗ

  1. Β ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, 2. Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 3. Γ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, 4. ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- ΖΕΦΥΡΙΟΥ –ΦΥΛΗΣ, 5. Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΚΗΣ, 6. ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ, 7. ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ –ΙΘΑΚΗΣ, 8. Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, 9. ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, 10. ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ, 11. ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, 12. ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ, 13. Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, 14. ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, 15. ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 16. ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, 17. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ,
  2. Α΄ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, 19. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ 20. ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ –ΦΟΥΡΝΩΝ, 21. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 22. ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, 23. ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 24. ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΕΠΕ που έχουν αποφασίσει μέχρι τώρα αποχή:

Στην Αττική: Αριστοτελης, Α Αθηνών, Αθηνά, Παρθενωνας, Ρ. Ιμβριωτη, Ηλιουπολη, Κ. Σωτηριου, Δελμούζος, Σωκράτης, Σεφέρης, Περικλής, Αμαρουσίου Δυτική Αττική - Ηρω Κωνσταντοπούλου Πειραιας Προοδος

Κερατσίνι- Πλουμπιδης, Αργοσαρωνικος, Νικαια Κορυδαλλός, Πειραια Ρ. Φερραιος, Σαλαμινα, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Καλλιθέα, Βούλα Βάρη Βουλιαγμένη , Περιστερι, Δ. Γληνός, Αιγαλεω, Χαϊδάρι

Στην υπόλοιπη Ελλάδα: Κέρκυρα, Γρεβενά, Κορινθία, Λεχαινά, Σύρος, Χίος, Σάμος, Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, Ροδόπης

 «Στις 5 Νοέμβρη απέχουμε από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές!

 Τσουνάμι αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα ΥΣ πνίγει ΥΠΑΙΘ -  Κυβέρνηση και γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ - Drepani.gr - Argyrades.gr - news

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ανοίγει τον δρόμο για εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές. Η ταυτοπροσωπία δεν διασφαλίζεται. Η εφορευτική επιτροπή δεν μπορεί να ελέγξει αν αυτός που ψηφίζει εξ αποστάσεως είναι πράγματι ο ίδιος ο εκλογέας ή κάποιος άλλος. Η εκλογική διαδικασία ευτελίζεται μια και η ψήφος μπορεί να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας. Ο εργαζόμενος γίνεται περισσότερο ευάλωτος σε πιέσεις. Ο πραγματικός έλεγχος της διαδικασίας βρίσκεται έξω και πέρα από τους εργαζόμενους, στους διαχειριστές του συστήματος. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι διακοσμητικές. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν δόθηκαν ποτέ οι εκλογικοί κατάλογοι, ούτε οι καταστάσεις ψηφισάντων, παρόλο που το αιτήθηκαν τα σωματεία.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι προάγγελος της γενίκευσης της αντίστοιχης διαδικασίας και στα συνδικάτα. Η καθιέρωση και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα συνδικάτα είναι στις κεντρικές ρυθμίσεις του συνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη (4808/21), ενός νόμου που ψηφίστηκε λίγους μήνες μετά τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, στοχεύει στη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και έχει θέσει υπό διωγμό τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Το γεγονός ότι έκτοτε οι περισσότερες απεργίες βγαίνουν παράνομες –μόνο οι κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ έχουν βγει παράνομες 5 φορές σε δύο χρόνια– δείχνει ποια είναι η πραγματική συνδικαλιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό οι ηλεκτρονικές κάλπες δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο «ψηφιακής αναβάθμισης». Είναι ένα πολιτικό εργαλείο στα χέρια ενός υπουργείου που επιδιώκει όχι μόνο τον πλήρη έλεγχο των σωματείων μέσα από νόθες διαδικασίες, αλλά και την αποδόμησή τους με την αποκοπή των εργαζομένων από τη συλλογική δράση. Γιατί, ο συνδικαλισμός δεν γίνεται από τον καναπέ ή από το κινητό· είναι ζωντανή διαδικασία και οι εκλογές του δεν μπορούν να μοιάζουν με «αλληλεπιδράσεις» στα social media. Συνδικαλισμός «εξ αποστάσεως» δεν υπάρχει!

Η αποδυνάμωση των συνδικάτων είναι αναγκαία για να περάσει η κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική. Γιατί στην εκπαίδευση συνεχίζουν να γίνονται σημαντικοί αγώνες που πρέπει να ηττηθούν: οι αγώνες ενάντια στη δημιουργία ενός ταξικού, κατηγοριοποιημένου σχολείου για όλο και λιγότερους, μέσα από την αξιολόγηση και τις διαρκείς εξετάσεις. Ενός σχολείου αντιδημοκρατικού, χωρίς εργασιακά δικαιώματα για τους εκπαιδευτικούς, που στόχο έχει να δημιουργήσει μια νέα γενιά εργαζομένων μειωμένων προσδοκιών. Έτσι, ο αγώνας για τη δημοκρατία στα συνδικάτα πάει μαζί με τον αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.

Γι’ αυτό και σήμερα, οι παρατάξεις που, ξεχνώντας το μήνυμα που έδωσε ο κλάδος το 2020 στην Κεραμέως, συμμετέχουν στις εκλογές των υπηρεσιακών σαν να μην τρέχει τίποτα, είναι και αυτές που έχουν φανεί κατώτερες των περιστάσεων σε κάθε αγώνα που έχει δώσει ο κλάδος τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι η ΔΑΚΕ, η ΠΕΚ και οι ΣΥΝΕΚ που έχουν αποφασίσει να μην κάνουν καμιά πραγματική κόντρα με την κυβέρνηση, που δεν βγάζουν πλέον λέξη για την αξιολόγηση και έχουν κάνει την ΟΛΜΕ σκιά των μεγάλων αγώνων που έχει δώσει ο κλάδος στο παρελθόν. Είναι καθαρή υποκρισία να συμμετέχουν οι παρατάξεις αυτές στις ηλεκτρονικές εκλογές με κεντρικό επιχείρημα ότι η συμμετοχή τους θα επαναφέρει τον έλεγχο του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια και θα βάλει φρένο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η κυβερνητική πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με την αποδοχή και την εφαρμογή της, αλλά με τον αγώνα για την ανατροπή της!

Σε όσους τυχόν καλόπιστα θεωρούν ότι η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές, μπορεί να φέρει στα υπηρεσιακά συμβούλια κάποιους καλύτερους αιρετούς, τονίζουμε ότι αυτή τη στιγμή το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο και αφορά την ίδια τη δυνατότητα του κλάδου να έχει δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και ένα συνδικαλιστικό κίνημα που μπορεί να είναι μαχητικό. Αυτό το διακύβευμα αναγνωρίσαμε ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, μια συνδικαλιστική δύναμη που στις τελευταίες δια ζώσης εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων είχε εκλέξει αρκετούς αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια και γι’ αυτό όχι μόνο δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία με τη συμμετοχή μας, αλλά παλεύουμε για το μπλοκάρισμα του κυβερνητικού σχεδίου. Άλλωστε η ύπαρξη ενός μαχητικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο πραγματικός όρος για να μπορέσει να επανέλθει ένας στοιχειώδης έλεγχος από την πλευρά των εργαζομένων στις διαδικασίες των υπηρεσιακών συμβουλίων σε μια εποχή που οι δυνατότητες ελέγχου των πράξεων της διοίκησης από την πλευρά των εργαζομένων περιορίζονται όλο και περισσότερο. Χαρακτηριστικός είναι ο αποκλεισμός των αιρετών από τα συμβούλια επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης»

Αποσπάσματα από ανακοίνωση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

 

Χαμός στα social media

Ενδεικτικά παραθέτουμε:

Thanos Vallas

 
Οι παρατάξεις που παίρνουν μέρος στο παιχνιδάκι με τις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως και στην ουσία εφαρμόζουν την πολιτική της ατζέντα, κατηγορούν εμάς που απέχουμε ότι έχουμε κοινούς στόχους με το ΥΠΑΙΘ!
Κι εκεί που πριν δύο χρόνια η αποχή ήταν ζήτημα δημοκρατίας,σήμερα η συμμετοχή είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Τέτοια κωλοτούμπα θα τη ζήλευε και αθλητής ενόργανης.
Μπράβο
 συνάδελφοι εκεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη διχαστική αφίσα.
Μπορείτε και χειρότερα.
Πριν από δύο χρόνια δεν συμμετείχε το 95% του κλάδου στις εκλογές των αιρετών γιατί η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν ήταν αδιάβλητη. Σήμερα με τους ίδιους όρους τι άλλαξε;
Τι ήττα για τον κλάδο είναι πάλι αυτή που ετοιμάζουμε;
Η επιστροφή στην τάξη δεν είναι τιμωρία είναι τιμή.
"Μόνο οργή και θυμό για όλους εσάς που αρχίσατε να ανεβάζετε αφίσες για τις εκλογές των αιρετών. Βιάζεστε να καταλάβετε την καρέκλα λες και έχει σημασία, λες και δεν θα υπάρχουν μέσα στα ΠΥΣΠΕ διευθυντές εκπαίδευσης, ούτε διορισμένοι που όλοι μαζί έχουν την πλειοψηφία. Ποιους αιρετούς στερήθηκαν οι συνάδελφοι δύο χρόνια μου λέτε; Αυτούς που χρησιμοποίησαν τον θεσμό για τα μόρια; Αυτούς που πουλούσαν εκδούλευση ως άλλοι Γκόρτσοι; Αυτούς που εν μια νυκτί από συνδικαλιστές έγιναν Διευθυντές Εκπαίδευσης; Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο εσείς ξέρετε. Εσείς και αυτοί που σας χειροκροτάνε γιατί θέλουν τη σιγουριά του δικού τους αιρετού στο ΠΥΣΠΕ για την βόλεψή τους.
Φτύνετε στα μούτρα το 95% των συναδέλφων που είπαν όχι στην Κεραμέως και το νόμο Χατζηδάκη πριν δύο χρόνια. Για να βγεί την επόμενη μέρα η Υπουργός και να πει πως συνετιστήκαμε και να πανηγυρίζει.
Τι ήττα για τον κλάδο είναι αυτή που ετοιμάζετε;
Με τι δύναμη μετά να σηκώσουμε κεφάλι και να προχωρήσουμε;
Μιλάτε για μαζικότητα στην απεργία ενώ νωρίτερα κόβετε τα φτερά σε όσους είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν.
Πάμε λέει ο άλλος, να πάρουμε τους αιρετούς από την Κεραμέως! Σε γελάσανε συνάδελφε! Πάλι δικοί της θα είναι."
 
Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search