• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αδήλωτους εργαζόμενους στο μουσείο Αχίλλειο εντόπισε η Επιθεώρηση Εργασίας

October 19, 2022 3402

 

Μία ακόμα ψηφίδα στη σκανδαλώδη διαχείριση του μουσείου της Κέρκυρας και πρώην ανακτόρου της αυτοκράτειρας της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, Αχίλλειο, το οποίο είναι ενταγμένο στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), προσθέτει ο εντοπισμός από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας δύο ανασφάλιστων εργαζόμενων τον περασμένο Ιούλιο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτα΄ζ του documento.gr

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας προς το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, στις 15/7/2022 κλιμάκιο της υπηρεσίας διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στο Αχίλλειο και «διαπίστωσε την απασχόληση δύο αδήλωτων εργαζομένων και προέβη στην κατά δέσμια επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων».

Το έγγραφο:

«Ζητάμε τον άμεσο πειθαρχικό έλεγχο του Διευθυντή του μουσείου»

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΣΕΕΑΔ) παραθέτει τη ροή των προαναφερθέντων γεγονότων και κρίνει ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον διευθυντή του μουσείου.

 

«Μετά την παράνομη πρόσληψη από την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. του Διευθυντή του Μουσείου Αχιλλείου κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ΑΣΕΠ ο οποίος δεν διαθέτει ούτε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα της παράνομης προκήρυξης, ο εκλεκτός της Διοίκησης Διευθυντής προχώρησε στην απασχόληση επί τέσσερις μήνες αδήλωτων εργαζομένων “ξεχνώντας” να πράξει τα νόμιμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Ζητάμε τον άμεσο πειθαρχικό έλεγχο του Διευθυντή του μουσείου Αχιλλείου που πραγματοποίησε την παράνομη απασχόληση επί τέσσερις μήνες, του Οικονομικού Διαχειριστή που πραγματοποίησε τις παράνομες πληρωμές σε ανασφάλιστους εργαζόμενους και τον άμεσο καταλογισμό σε αυτούς του συνόλου των χρηματικών προστίμων που επιβλήθηκαν με δική τους υπαιτιότητα στην εταιρεία. Θεωρούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπει φρένο στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος το οποίο χρησιμοποιείται για να πληρώνονται πρόστιμα που επιβλήθηκαν για παράνομες πράξεις κάποιων και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεων του».

Η ανακοίνωση:

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search