• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΑΚΕ: Καταγγέλλουμε ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ! - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ!

October 22, 2022 162

 

Καταγγέλλουμε ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Να γίνουν πραγματικά βήματα κινήματος στα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ - 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

  Με μια αστεία δικαιολογία η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «ανέβαλε» την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των Προέδρων τη στιγμή που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας συνεχώς εντείνεται.

 Η γελοία αιτιολογία που προβάλλουν οι παρατάξεις της υποταγής και του συμβιβασμού (ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), είναι ότι σε ολόκληρη την Αθήνα, δεν μπόρεσαν να βρουν μια αίθουσα, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει 100 ανθρώπους!! 

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και διαλυτική ενέργεια που στόχο έχει να μην ανοίξει καν μια χαραμάδα αντίστασης και αμφισβήτησης της αδράνειας και της ήττας σε μια σειρά ζητήματα που μας απασχολούν (πόλεμος, φτώχεια, αντεργατική πολιτική, αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές, Τράπεζα Θεμάτων, αναπληρωτές κλπ).

Είναι προφανές ότι ο πραγματικός λόγος του πραξικοπήματος, είναι ότι δεν πρέπει να τεθεί ούτε καν υπό συμβολική αμφισβήτηση η χυδαία γραμμή διάλυσης και υποταγής της ΟΛΜΕ αλλά και να μην τεθεί σε κίνδυνο η κωλοτούμπα των ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ-ΔΑΚΕ για νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών.

Πραγματικά ο κατήφορος της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχει τέλος! Ο δρόμος άνοιξε με την προηγούμενη απόφαση (το κατάπτυστο λεγόμενο πρόγραμμα δράσης των συναντήσεων με υπουργούς) της τετράδας ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ΠΑΜΕ και στήριξη της ΔΑΚΕ.  Είναι η φυσική συνέχεια του περσινού ξεπουλήματος και των πραξικοπημάτων με την απεργία αποχή, την συμφωνία -των 3 από τους 4- στο συνέδριο της ΟΛΜΕ υπέρ της αξιολόγησης, οπότε λογική κατάληξη και η φετινή απραξία για το ζήτημα των μεντόρων, συντονιστών κλπ. Είναι συνέπεια της στάσης του ΠΑΜΕ να αρνείται σε ΟΛΜΕ αλλά και σε ΕΛΜΕ οποιοδήποτε αγωνιστικό απεργιακό βήμα μέσα στον Οκτώβρη, ισχυριζόμενο ότι υπονομεύει(!) την απεργία της 9/11. Όμως στην πραγματικότητα, την απεργία της 9/11 την υπονομεύουν όσοι δεν κάνουν τίποτα πριν και τίποτα μετά.

Αν τα πράγματα παραμείνουν έτσι είμαστε χαμένοι. Το σύνθημα “Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ” πρέπει και μπορεί να αρχίζει να υλοποιείται. Υπάρχει πολύ δυσαρέσκεια, αγανάκτηση, οργή στους συναδέλφους. Είναι ανάγκη κάθε αγωνιστής εκπαιδευτικός, σχήματα, συλλογικότητες, που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των εξελίξεων να κινηθούν στην κατεύθυνση συγκρότησης κεντρικής μάχης με την κυβερνητική πολιτική.

Η μεθόδευση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η Γενική Συνέλευση των προέδρων πρέπει να γίνει, έστω και για συμβολικούς λόγους. Αν όμως μείνει μόνο σε μια ανταλλαγή απόψεων και δεν ανοίξει τον δρόμο σε έναν αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ, τότε η αξία της θα είναι μικρή και η ουσία του πραξικοπήματος θα έχει περάσει. Και κάτι ακόμα: Για να πάρουν οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση στα χέρια τους, είναι απαραίτητο να ενταθούν οι προσπάθειες για μαζικές γενικές συνελεύσεις!

  • Γενικές Συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα σε κάθε σωματείο, συγκρότηση απεργιακού ταμείου, διαδηλώσεις, απεργίες, συντονισμός ΕΛΜΕ
  • Σωματεία όπλα αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων και όχι όργανα των παρατρεχάμενων του συστήματος και των κυβερνήσεων.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΑΥΤΟΝ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search