• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δήμαρχος Πόρου & ΔΔΕ Πειραιά: Ευχαριστημένοι με την εξουθένωση των καθηγητών που «καλύπτουν» τα κενά με υπερωρίες!

October 22, 2022 556

 

Δεν υπάρχουν λόγια για τους κάθε λογής «εκπροσώπους του λαού» που για την πολιτική τους μόστρα βγάζουν απερίσκεπτες ανακοινώσεις για να ευχαριστήσουν και να δείξουν την ικανοποίησή τους ότι δήθεν λύνονται προβλήματα, ενώ στην ουσία πρόκειται για μπαλώματα.

Αφορμή  ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου που αναφέρει ότι «τα περισσότερα κενά μαθημάτων καλύφθηκαν μέσω υποχρεωτικής ανάθεσης υπερωριών σε καθηγητές/καθηγήτριες του ίδιου και άλλων γειτονικών Σχολείων.» Και ότι

«με τον ίδιο τρόπο θα καλυφθεί και το τελευταίο σημαντικό κενό (μαθηματικά), ενώ ακάλυπτες θα μείνουν προς το παρόν μόνο ελάχιστες ώρες κάποιων «δευτερευόντων» μαθημάτων (γερμανικά, μουσική).» Και μάλιστα για αυτές τις «λύσεις – μπαλώματα» δηλώνει: «θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Διευθυντή β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύση Αναστασόπουλο, ο οποίος αξιοποίησε κάθε δυνατότητα που του δίνει ο νόμος για να εξασφαλίσει την διεξαγωγή μαθημάτων στο Γυμνάσιό μας, τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε πριν έναν μήνα στον Σύλλογο Γονέων και την δημοτική αρχή.»

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την ανακοίνωση του Δημάρχου; Αντί να διεκδικεί μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα την κάλυψη των κενών με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών «ευχαριστεί» για την ανάθεση υπερωριών που εξουθενώνουν τους υπερβολικά επιβαρυμένους καθηγητές με πολλαπλές παρενέργειες για την εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών. Δεν τον ενδιαφέρει, φαίνεται τον Δήμαρχο και τον ΔΔΕ Πειραιά πώς θα ασκήσει το παιδαγωγικό- διδακτικό του έργο ο κακοπληρωμένος καθηγητής με συνεχόμενα 5ωρα και 6ωρα και ταυτόχρονα να κάνει εφημερίες και ένα σωρό διοικητικές εργασίες! Ας μην πάρει ανάσα, από την πρώτη ώρα, μέχρι το τέλος του ωραρίου! Προφανώς και δεν τον ενδιαφέρει η ουσιαστική εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών, αλλά κάποια «μπαλώματα»! Δεν τον ενδιαφέρει αν με αυτή την «μέθοδο» ανάθεσης υπερωριών περικόπτονται προσλήψεις αναπληρωτών, που περιμένουν να εργαστούν!

 
 

Από την άλλη ο ΔΔΕ Πειραιά με λογικές και πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μεταφέρει το βάρος της κάλυψης των κενών στις πλάτες των καθηγητών εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική των περικοπών που πλήττει τη δημόσια εκπαίδευση.

Να θυμίσουμε ότι στο Γυμνάσιο του Πόρου υπηρετούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς μόλις 4 εκπαιδευτικοί(!), ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα νησιάτου Αργοσαρωνικού:  5 στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου …

Αντί Κυβέρνηση-Υπουργείο Παιδείας- ΔΔΕ Πειραιά και οι δημοτικές αρχές –στη συγκεκριμένη περίπτωση του Πόρου - να ασχοληθούν με την κάλυψη των κενών επιδίδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού προκαλώντας την νοημοσύνη μας. Αυτοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται που «κάλυψαν τα κενά»! Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά διορίστηκαν στον Πειραιά 171 συνάδελφοι (154 στη Γενική, 15 στην Ειδική και 2 στο Μουσικό), ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 106 (αντίστοιχα 2020 και 2021 προσλήφθηκαν 149 και συνταξιοδοτήθηκαν 286!). Αθροιστικά από το 2020, που έγιναν οι πρώτοι διορισμοί, οι νεοδιορισθέντες στον Πειραιά ανέρχονται σε 320 και οι συνταξιοδοτήσεις σε 392! Δηλαδή οι νέοι διορισμοί, δεν φτάνουν να καλύψουν αθροιστικά ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις των ετών 2020, 2021, 2022!

 

Η ΕΛΜΕ Πειραιά για τον ΔΙΔΕ Πειραιά:

Και για τις υποχρεωτικές αναθέσεις υπερωριών και γενιά για τα «έργα και ημέρες» του ΔΔΕ Πειραιά η ΕΛΜΕ εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται:

"ü Καθ’ οδόν από τις επισκέψεις στα Κύθηρα και στον Αργοσαρωνικό, απαιτεί την υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών στους εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας το νέο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο Κυβέρνησης-Υπουργείου Παιδείας (νόμος 4823). Μάλιστα στο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ του Πόρου αυτό έγινε ήδη πράξη! Οδηγούν τους εκπαιδευτικούς, που έχουν επιφορτιστεί με τα πάντα μέσα στο σχολείο, στην εξουθένωση (συνεχόμενα 5ωρα και 6 ωρα, ταυτόχρονα με εφημερίες και διοικητικές εργασίες)! Χωρίς ανάσα, από την πρώτη ώρα, μέχρι το τέλος του ωραρίου! Ταυτόχρονα, με την ανάθεση υπερωριών περικόπτονται προσλήψεις αναπληρωτών, που περιμένουν να εργαστούν!

ü Προχωρά σε υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού, χωρίς αίτησή της, σε άλλο σχολείο, από αυτό που έχει τοποθετηθεί, “για τις ανάγκες της υπηρεσίας” και μάλιστα με απόφαση ΠΥΣΔΕ! Πρόκειται για ενεργοποίηση του απαράδεκτου-αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που έχει σαν αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί να κοιμούνται τη μία ημέρα σε ένα σχολείο και να ξυπνούν σε άλλο! Καταστρατηγούνται και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ενώ οι μαθητές χάνουν ξαφνικά την καθηγήτριά τους, στη μέση της χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπαιδευτικός κάνει πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, όπως και Τράπεζα Θεμάτων και το αφήνει, αφού μετακινείται σε ημερήσιο Γυμνάσιο! Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε εντολές-αποφάσεις για υποχρεωτικές υπερωρίες και υποχρεωτικές μετακινήσεις στον Πειραιά.

ü Καλεί Διευθυντές Σχολείων σε γραπτές “εξηγήσεις”, γιατί έβαλαν λέει λάθος τα κενά στο σύστημα! Έλεος! Ο αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο! Δεν φτάνει που έγινε το γνωστό μπάχαλο με τις τοποθετήσεις στον Πειραιά, οι εκπαιδευτικοί δεν φτάνουν να καλυφθούν τα κενά, αλλά κατά τα άλλα, φταίνε οι Διευθυντές των Σχολείων!

ü Προχωρά σε «συνάντηση συνεργασίας» με το Δ/ντή Αστ. Δ/νσης Πειραιά την Τετάρτη 28/09/2022, στο γραφείο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά με θέμα τις μαθητικές καταλήψεις που αποτελούν μια μορφή κινητοποιήσεων των μαθητών. Μάλιστα, συσχετίζονται (καθώς τίθενται παράλληλα) με τον σχολικό εκφοβισμό. Νέα ήθη και έθιμα στον Πειραιά...

ü Ασκεί συστηματική πίεση και έμμεσες απειλές στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς για πραγματοποίηση webex σε υπό κατάληψη σχολεία, “θυμίζοντας” συνεχώς το νομοθετικό πλαίσιο Κυβέρνησης-ΥΠΑΙΘ και απαιτώντας οι εκπαιδευτικοί να γίνουν καταδότες των μαθητών που αγωνίζονται! Υλοποίηση του δόγματος “Νόμος και Τάξη” Κυβέρνησης-ΥΠΑΙΘ από το νέο Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά. Να θυμίσουμε ότι αυτή την πρακτική είχε καταδικάσει πριν από λίγες μέρες και η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή της που τόνιζε μεταξύ άλλων: "Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόπειρα του νέου ΔΙΔΕ Πειραιά να εφαρμόσει με υπερβολική ζέση –σαν πρόθυμος από καιρό-την κατεύθυνση του Υπουργείου να χρησιμοποιήσει τον κλάδο ως απεργοσπαστικό μηχανισμό των μαθητικών κινητοποιήσεων αλλά και καταδότη μαθητών, μέσω της πραγματοποίησης τηλεκπαίδευσης σε υπό κατάληψη σχολεία […] Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην κάνουν webex σε υπό κατάληψη σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ (379/29-9-2021) έχει κηρύξει απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία".

ü Οι ενστάσεις, αιτήσεις βελτίωσης των αναπληρωτών συναδέλφων δεν έχουν συζητηθεί ακόμα στο ΠΥΣΔΕ, όπως πρέπει να γίνεται.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Προχωράμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 26/10/2022 14:00 στη ΔΙΔΕ Πειραιά.

Απαιτούμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών, με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών-Όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες!
  • Να ανακληθεί η απόφαση του ΠΥΣΔΕ υποχρεωτικής μετακίνησης εκπαιδευτικού για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ανάγκη για εκπαιδευτικούς έχουν όλα τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι “κλωτσοσκούφι”.
  • Δεν θα περάσουν ο αυταρχισμός και οι απειλές. Να σταματήσουν οι κλήσεις σε γραπτές εξηγήσεις των Διευθυντών των σχολείων, λες και φταίνε εκείνοι/εκείνες για τα κενά και το μπάχαλο με τις τοποθετήσεις.
  • Δεν κάνουμε webex σε υπό κατάληψη σχολεία! Δεν έχει καμία δουλειά η Αστυνομία στους αγώνες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών!
  • Δυνατότητα ένστασης και αίτησης βελτίωσης για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα συζητιόνται στο ΠΥΣΔΕ, όπως και των μονίμων συναδέλφων. Να εξεταστούν άμεσα όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. Οι αναπληρωτές δεν είναι εκπαιδευτικοί Β’ κατηγορίας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2022 14:00 ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ"

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search