• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ -

October 23, 2022 254

Όλοι στον Αγώνα-Όλοι στο Δρόμο!

"Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αναβολή της Γ.Σ. Προέδρων. Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έγινε τυχαία, έγινε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων πολλών ΕΛΜΕ, ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Καλούν όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν απόφαση καλέσματος σε ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές υπηρεσιακές εκλογές, ενάντια στον ν. Χατζηδάκη, που επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα.

Ήδη 36 ΕΛΜΕ έχουν πάρει αντίστοιχη απόφαση και καλούν σε ΑΠΟΧΗ. Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες να απέχουν από τις εκλογές-παρωδία, να γυρίσουν την πλάτη στο ΥΠΑΙΘ και την πολιτική του. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ΕΛΜΕ συνυπογράφουν κοινό κείμενο-κάλεσμα και αφίσα (επισυνάπτεται).Συνεχίζουμε τον Αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων.Ήδη 31 ΕΛΜΕ είτε έχουν προκηρύξει, είτε έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην προκήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στο θεσμό του Μέντορα-Συντονιστή. Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν Απεργία-Αποχή από τους συγκεκριμένους θεσμούς"

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου από τη σύσκεψη των 28 ΕΛΜΕ της χώρας που πραγματοποιήθηκε μετά την πραξικοπηματική αναβολή της ΓΕ των προέδρων από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ- ΣΥΝΕΚ- ΠΕΚ) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 22/10

Σήμερα, 22/10/2022, 28 ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, μετά την αντιδημοκρατική και διαλυτική μεθόδευση της αναβολής της Γ.Σ Προέδρων των ΕΛΜΕ από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με το πρόσχημα ότι … δεν έβρισκαν αίθουσα!

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν εκτιμήσεις και προτάσεις, ώστε να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν αποφασιστικοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι ΕΛΜΕ, αφού συζήτησαν με βάση τις αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει, κατέληξαν στα παρακάτω:

1) Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αναβολή της Γ.Σ. Προέδρων. Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έγινε τυχαία, έγινε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων πολλών ΕΛΜΕ, ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Καλούν όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν απόφαση καλέσματος σε ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές υπηρεσιακές εκλογές, ενάντια στον ν. Χατζηδάκη, που επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα.

Ήδη 36 ΕΛΜΕ έχουν πάρει αντίστοιχη απόφαση και καλούν σε ΑΠΟΧΗ. Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες να απέχουν από τις εκλογές-παρωδία, να γυρίσουν την πλάτη στο ΥΠΑΙΘ και την πολιτική του. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ΕΛΜΕ συνυπογράφουν κοινό κείμενο-κάλεσμα και αφίσα (επισυνάπτεται).

2)Συνεχίζουμε τον Αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων. Ήδη 31 ΕΛΜΕ είτε έχουν προκηρύξει, είτε έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην προκήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στο θεσμό του Μέντορα-Συντονιστή. Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν Απεργία-Αποχή από τους συγκεκριμένους θεσμούς (επισυνάπτεται κάλεσμα).

3) Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με βάση τις αποφάσεις του κάθε σωματείου.Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουν τη μάχη ενάντια στο σύνολο του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης των νόμων 4692/21 και 4823/21. Στην Γ.Σ. Προέδρων θα επιδιώξουμε να ληφθεί απόφαση Απεργίας – Αποχής από το σύνολο των διατάξεων που σχετίζονται με την αξιολόγηση.

4) Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της μεγάλης Πανεργατικής-Πανελλαδικής στις 9/11. Κανένα σχολείο να μην ανοίξει!

5) Επιδιώκουμε μετά την απεργία της 9ης Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου με νέο γύρο Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, για να κλιμακωθεί ο αγώνας με απεργίες και διαδηλώσεις. Είναι σαφές ότι η άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να υποστηρίξει τους αναγκαίους αγώνες για την περίοδο, οφείλει να απαντηθεί από τις ΕΛΜΕ οι οποίες θα προχωρήσουν σε συντονισμένες αγωνιστικές δράσεις, ώστε να χαραχθεί μια νικηφόρα αγωνιστική πορεία για τον κλάδο και να μην επικρατήσουν πρακτικές που έχουν στόχο να κυριαρχήσει η αδράνεια και η απογοήτευση!

 

Όλοι στον Αγώνα-Όλοι στο Δρόμο!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search