• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Από τις εκλογές για τα 15μελή μαθητικά συμβούλια στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

October 26, 2022 1193
Του Χρήστου Μπέλμπα*
 
Στις εκλογές για τα 15μελή μαθητικά συμβούλια πριν λίγες μέρες οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν ένα δίωρο για να κάνουν Συνέλευση.
Στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των καθηγητών/τριών που θα γίνουν σε λίγες μέρες δεν προβλέπεται συνέλευση.
Στις εκλογές για τα 15μελή μαθητικά συμβούλια πριν λίγες μέρες η εφορευτική επιτροπή είχε πρόσβαση στον εκλογικό κατάλογο.
Στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των καθηγητών/τριών δεν προβλέπεται η εφορευτική επιτροπή να έχει στην διάθεσή της τον εκλογικό κατάλογο.
Στις εκλογές για τα 15μελή μαθητικά συμβούλια πριν λίγες μέρες η εφορευτική επιτροπή είχε στο τέλος της διαδικασίας στην διάθεσή της τον κατάλογο ψηφισάντων.
Στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των καθηγητών/τριών στο τέλος της διαδικασίας η εφορευτική επιτροπή δεν θα έχει στην διάθεσή της τον κατάλογο ψηφισάντων.
Στις εκλογές για τα 15μελή μαθητικά συμβούλια πριν λίγες μέρες η ταυτοπροσωπία ήταν διασφαλισμένη, η εφορευτική επιτροπή έβλεπε τον συμμαθητή η συμμαθήτριά της όταν πήγαινε να ψηφίσει και τον αναγνώριζε.
 
Στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των καθηγητών/τριών η ταυτοπροσωπία δεν είναι διασφαλισμένη. Ο κλειδάριθμος μπορεί να αποσταλεί και να ψηφίσει οποιοσδήποτε αντι για αυτόν που έχει το δικαίωμα. Επίσης μπορεί κάποιος υποψήφιος "αιρετός" με το laptop του στημένος σε κάποιο καφέ να "κερνάει" ένα φιλικό καφεδάκι και να επιβλέπει όσο ο τάδε ή ο δείνα συνάδελφος ρίχνει την ψήφο του
 
Στις εκλογές για τα 15μελή μαθητικά συμβούλια πριν λίγες μέρες η μυστικότητα της ψήφου ήταν διασφαλισμένη. Στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των καθηγητών/τριών η ψήφος παραμένει συνδεδεμένη με τον ψηφοφόρο και αποθηκεύεται μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας. Μετά αποσυνδέονται. Ευτυχώς ζούμε σε ευρωπαϊκή χώρα και δεν υπάρχει η περίπτωση πχ 1 λεπτό πριν την λήξη της ψηφοφορίας κάποιο λογισμικό να παρέμβει και να φακελώσει τις προτιμήσεις όσων ψηφίσουν. Άλλωστε, τον καιρό της τηλεκπαίδευσης δεν υπήρξε καμία σύσταση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας που αφορούσαν την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και γονέων. Δεν υπάρχει επίσης καμία πιθανότητα αυτή η κυβέρνηση να παρακολουθεί κανέναν άνθρωπο σε αυτή την χώρα και να τον φακελώνει.
 
Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να παραπονεθώ για άνιση μεταχείριση έναντι των μαθητών/τριών μας. Το Κράτος νομοθετεί για αυτά και στην συγκυρία επιλέγει τα κρατικά συμβούλια ΠΥΣΔΕ ΠΥΣΠΕ κλπ να στελεχωθούν με διαδικασίες αντιδημοκρατικές , κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στον κλάδο, με μια διαδικασία που αν την περιγράψεις στην ολότητά της σε 16χρονο μαθητή θα κάνει τούμπες από τα γέλια.
Τα γράφω κυρίως γιατί εύκολα γινόμαστε κριτές των μαθητών και μαθητριών μας για τις δικές τους συνδικαλιστικές διαδικασίες " τι χαζομάρες λένε στις συνελεύσεις, οι εκλογές είναι πασαρέλα' κ.α .Φτάνω όμως στο ζουμί. Τώρα που το υπουργείο θα κάνει εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια με χειρότερους όρους απ' τις εκλογές για τα 15μελη συμβούλια, εμείς που είμαστε ενήλικοι, που είμαστε δασκάλοι των παιδιών που, που, που, , πως στεκόμαστε σε αυτό; Το νομιμοποιούμε ή το απορρίπτουμε; Παρεπιπτόντως, στα 10 χρόνια που κλείνω σε λίγο στο Δημόσιο Σχολείο εγώ δεν έχω γνωρίσει πρόεδρο 15μελούς να αναβάλλει διαδικασία 15μελούς συμβουλίου η Συνέλευσης που συγκάλεσε φοβούμενος μην μειοψηφήσει. Κι ας το ήξερε ότι θα μειοψηφήσει. Ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε..
 
Και κάτι τελευταίο. Για τα στελέχη της εκπαίδευσης τα οποία κατεβαίνουν στις υπηρεσιακές εκλογές με σημαία τους την υπεράσπιση της δημοκρατίας δεν θα γράψω το αυτονόητο. ;Oτι η δημοκρατία απαιτεί προϋποθέσεις και σε αυτές τις εκλογές αυτές δεν υπάρχουν.
 
Θα πω την πραγματικότητα του εργαζόμενου στο σχολείο. Δεν μπορεί να είσαι στέλεχος της εκπαίδευσης, πχ διευθυντής, 3 χρόνια να είσαι κεραμικότερος της Κεραμέως στην εφαρμογή των πιο αυταρχικών, αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων, να ξεσκίζεις τους ελαστικά εργαζόμενους στο σχολείο του οποίου προΐστασαι και ξαφνικά να το παίζεις τιμητής της Δημοκρατίας. Όποιος είναι δημοκράτης, αρνείται να εφαρμόσει αυταρχικές πολιτικές, πολλώ δε μάλλον στον ευαίσθητο χώρο του σχολείου και αν η άρνησή του αντιμετωπιστεί με αδιαλλαξία παραιτείται και ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ. Το μόνο που σημαίνει η υποψηφιότητά του είναι ότι απλά ο τύπος γουστάρει αιρετιλίκι τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search