• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλες και όλοι απεργοί στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη - Να κλείσουν τα σχολεία – να πλημμυρίσουν οι δρόμοι

November 02, 2022 92

 

Όλες και όλοι απεργοί στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

Να κλείσουν τα σχολεία – να πλημμυρίσουν οι δρόμοι

Δεν χωράει καμία επιφύλαξη! Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να συναντηθούν στους δρόμους εργάτες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές.


         Το σύστημα και η κυβέρνησή του υπόσχονται έναν βαρύ χειμώνα για το λαό, για να εξυπηρετηθεί η υποταγή στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Για να συνεχίζει να πλουτίζει η άρχουσα τάξη πάνω στο νεκροταφείο των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ο λαός δεν συναινεί στην σφαγή του. Στη φτώχεια και στις απολύσεις, στο κρύο και στην ανεργία. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιστέκονται στην αξιολόγηση, να οργίζονται με τη λιτότητα και την αδιοριστία, να αγανακτούν με τα εξεταστικά σφαγεία της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Όχι αμελητέα τμήματα εργαζομένων σε ευρωπαϊκές χώρες βγαίνουν στους δρόμους και οργανώνουν απεργίες.

Η περιρρέουσα φιλολογία ότι δήθεν η συμμετοχή στην απεργία εξυπηρετεί την κυβέρνηση γιατί εκταμιεύει μεροκάματα είναι εντελώς άκυρη.

Αν κάτι φοβάται η κυβέρνηση, είναι η μαζική συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία. Είναι το πλημμύρισμα των δρόμων. Είναι να ανατραπεί η ψυχολογία αδράνειας και αδυναμίας. Και, μέσα από αυτό, να ισχυροποιηθεί η τάση να οργανωθεί το επόμενο βήμα αγώνα.

Για να ανοίξει ο δρόμος, ώστε ο λαός να βγει από το παρασκήνιο στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα είναι ένα χαστούκι στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της. Θα είναι επίσης ένα μεγάλο χαστούκι στις ηγεσίες εκείνες που έχουν χρόνια να καλέσουν σε απεργία και μαζικές διαδηλώσεις, ενώ η αντιδραστική επίθεση επελαύνει.

Στις 5 Νοέμβρη ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις εκλογές της Κεραμέως και των δοτών εκπροσώπων της για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε - διαδηλώνουμε. Και την επόμενη μέρα, πάνω στην επιτυχημένη απεργία της 9ης Νοέμβρη, να χαράξουμε το επόμενο βήμα αγώνα.

 Παλεύουμε για:

Ø  Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος της ζωής. Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις σε ρεύμα- τρόφιμα- καύσιμα.

Ø  Ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης.

Ø  Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων. Ανατροπή του νόμου-Πλαίσιο.  Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια – Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Ø  Όχι στο προσοντολόγιο – μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

Ø Καμία συμμετοχή στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία – Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ –Φιλία, κοινή πάλη με όλους τους γειτονικούς λαούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search