• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ηλεκτρονικές εκλογές απάτης για τα Υ.Σ. (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ). Τα σωματεία μας είναι ο στόχος τους! Δεν υποτασσόμαστε – Απέχουμε!

November 02, 2022 440

 

Στις 5 Νοεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας. Για να παραμείνουν όργανα πάλης και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να στρώσει το έδαφος για την ηλεκτρονική άλωσή τους. Οφείλουμε να απέχουμε από τις ηλεκτρονικές εκλογές απάτης για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) και έχουμε πολλούς λόγους να το κάνουμε.

Είναι εκλογές απάτης! Σε καμία περίπτωση η ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν διασφαλίζει αδιάβλητες διαδικασίες. Η ταυτοπροσωπία δεν διασφαλίζεται και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ποιοι είναι αυτοί που ψηφίζουν εξ αποστάσεως και αν όντως είναι οι ίδιοι/ες που πήραν το σύνδεσμο. Ούτε η εφορευτική επιτροπή μπορεί να το κάνει, γιατί είναι διακοσμητικά όργανα, άλλωστε το απέδειξαν και στις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, όταν υπακούοντας στις εντολές Κεραμέως, αρνήθηκαν να δώσουν στις ΕΛΜΕ τους εκλογικούς καταλόγους και τις καταστάσεις ψηφισάντων. Το ίδιο θα κάνουν και πάλι, αφού τώρα τους απάλλαξαν επίσημα από αυτή την αρμοδιότητα. Με μια πρωτοφανή εγκύκλιο που εξέδωσαν, επί λέξει αναφέρουν «… επισημαίνεται στις εφορευτικές επιτροπές ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δοθούν τα ονοματεπώνυμα των ψηφοφόρων…». Αποφάσισαν οι εφορευτικές επιτροπές να μην έχουν πρόσβαση στις εκλογικές καταστάσεις και τις καταστάσεις ψηφισάντων! Δίνουν τη δυνατότητα να ψηφίζεις μέχρι πέντε φορές και θα υπολογιστεί μόνο η τελευταία! Ποιος αλήθεια θα επιβεβαιώσει ότι αφαιρέθηκαν οι τέσσερις προηγούμενες ψηφοφορίες, όταν ο διαχειριστής του συστήματος εισαγάγει τους ψηφοφόρους στον εκλογικό κατάλογο παρακάμπτοντας την εφορευτική επιτροπή, όταν οι φάκελοι που έχουν επάνω το όνομα του κάθε ψηφοφόρου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα του συστήματος Ζευς, θα ανακατεύονται όλοι μαζί και στο τέλος θα εξαφανίζονται τα ονόματα! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μήνυμά του το σύστημα ΖΕΥΣ διευκρινίζει ότι το ίδιο δε φέρει ευθύνη ούτε για τη διαδικασία, ούτε για το αποτέλεσμα, αλλά και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, όλα είναι ευθύνη του διαχειριστή, δηλαδή του υπουργείου παιδείας. Όλα αυτά είναι αποκαλυπτικά ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή διαδικασία και δεν υπάρχει ούτε τυπικά πια η δυνατότητα να ξέρει κάνεις ποιοι και πόσοι ψήφισαν.

Τα ΠΥΣΔΕ πάντα ήταν ελεγχόμενα όργανα από τις κυβερνήσεις και σήμερα, στην εποχή των ραγδαίων αντιδραστικών αλλαγών στο δημόσιο σχολείο, ακόμη περισσότερο. Η Κεραμέως μέσω των ηλεκτρονικών εκλογών δεν επιδιώκει να ελέγξει τα ΠΥΣΔΕ, αυτά έτσι κι αλλιώς τα ελέγχει, αλλά προσβλέπει να ελέγξει τα σωματεία μας. Να μας πάρει τις ΕΛΜΕ είναι ο στόχος της! Τον στόχο της αυτόν τον σταματήσαμε στις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, όταν με τη μαζική αποχή του 95% των συναδέλφων από τις εκλογές παρωδία, ανακόψαμε κάθε σκέψη της να το επιχειρήσει. Σήμερα βρήκε συμμάχους μέσα στον κλάδο τις δυνάμεις των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ οι οποίοι σαν έτοιμες από καιρό συναίνεσαν στις ηλεκτρονικές εκλογές και ας μην άλλαξε τίποτα από τις προηγούμενες που έγιναν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.Τότε, επειδή οι ίδιες δεν συμμετείχαν, καταγγέλθηκαν ως διαβλητές, ενώ τώρα η δική τους συμμετοχή τις κάνει αδιάβλητες! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που συμμετέχουν σε ηλεκτρονικές εκλογές σωματείων και στη συνέχεια ψηφίζουν τη νομιμοποίησή τους, όπως έκαναν στην ΑΔΕΔΥ και στη ΔΟΕ, και στρώνουν το δρόμο για την εφαρμογή του

εργασιοκτόνου δικαιωμάτων νόμου του Χατζηδάκη που καταργεί συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων και επιδιώκει να καταργήσει την δια ζώσης λειτουργία των σωματείων για να τα μετατρέψει σε τηλεσωματεία!

Να μην αποδεχτούμε την πραξικοπηματική στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) που ανέβαλε τη Γ.Σ. των προέδρων με το φαιδρό επιχείρημα ότι δεν βρήκε αίθουσα στην Αθήνα για να πραγματοποιηθεί. Στη Γ.Σ. θα αποδεικνυόταν ότι είναι μειοψηφία στον κλάδο η απόφαση που πήραν τα 7 μέλη στα 11 του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ υπέρ της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία. 37 ΕΛΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις αποχής και καλούν τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές για Υ.Σ., ενώ μόνο 28 ΕΛΜΕ μέχρι τώρα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής. Η πλειοψηφία του κλάδου είναι με την αποχή και δεν πρέπει να υποταχθούμε ούτε στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ, ούτε στην αντιδημοκρατική στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Μέχρι τώρα οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΟΛΜΕ έκαναν πραξικοπήματα μέσα στις διαδικασίες των οργάνων ΔΣ, ΓΣ προέδρων και συνέδρια (μη πραγματοποίηση της απεργίας διαρκείας το Μάη του 2013, αλλαγή αποφάσεων ΕΛΜΕ που ελέγχουν στη ΓΣ των προέδρων τον Οκτώβρη του 2021 για να σταματήσει η απεργία αποχή κατά της αξιολόγησης, απόφαση υπέρ μιας “καλής αξιολόγησης” στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, χωρίς να είναι πρόταση ούτε μίας ΕΛΜΕ), τώρα αποκλείουν ακόμη και την έκφραση άλλης άποψης και κάνουν πραξικοπήματα για να μην συγκληθούν τα συνδικαλιστικά όργανα, μέχρι να υποτάξουν πλήρως την ΟΛΜΕ στις επιδιώξεις τους. Θέλουν να απαξιώσουν κάθε διαφορετική φωνή! Να μην το επιτρέψουμε!

Το πραξικόπημα της πλειοψηφίας στην ΟΛΜΕ, αλλά και ο συντονισμός των ΕΛΜΕ στις 22/10 στην Αθήνα που δεν άφησε αναπάντητο το πραξικόπημα και πήρε αποφάσεις με τις οποίες απευθύνονται σε όλους τους συναδέλφους, σηματοδοτούν νέα δεδομένα για το συνδικαλιστικό κίνημα. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι ΕΛΜΕ αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο για να βγει ο κλάδος από το τέλμα που τον έχει οδηγήσει η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και για να χαράξουμε αγωνιστική πορεία. Το ρήγμα που προκαλεί το πραξικόπημα των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ πρέπει να κριθεί στις ηλεκτρονικές εκλογές υπέρ των ΕΛΜΕ με τη μαζική αποχή των συναδέλφων από αυτές. Αμέσως μετά την απεργία στις 9 Νοέμβρη, είναι ανάγκη να συναντηθούμε οι ΕΛΜΕ για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις και να συζητήσουμε σχέδιο αγώνα που θα το καταθέσουμε στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ για να συμβάλλουμε στην αγωνιστική πορεία του κλάδου.

ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ ανοιχτά κοροϊδεύουν τους εκπαιδευτικούς όταν καλούν να πάρει ο κλάδος πίσω τα ΠΥΣΔΕ ψηφίζοντας στις ηλεκτρονικές εκλογές. Ο κλάδος ποτέ δεν αντιμετώπισε τα Υ.Σ. ως συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών, αλλά πάντα ως κυβερνητικά. Όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα Υ.Σ. για να νομιμοποιούν στον κόσμο της εκπαίδευσης την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, για αυτό και φροντίζουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στη σύνθεσή τους. Σε κάθε κυβερνητική αλλαγή ήταν στις προτεραιότητές τους να ελέγξουν τα Υ.Σ. διορίζοντας σε αυτά μέλη προσκείμενα στα κόμματά τους και ελέγχοντας τους επικεφαλής τους.

Σε ένα τέτοιο τοπίο ελεγχόμενων οργάνων από την εκάστοτε κυβέρνηση, μόνο ισχυρά σωματεία και αιρετοί που υλοποιούσαν μέσα στα ΠΥΣΔΕ τις αποφάσεις του κλάδου έδωσαν μάχη για να μην παραβιάζονται εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, για να

τηρούνται αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια στις τοποθετήσεις και για να προωθούνται θέσεις του κλάδου για τη λειτουργία των σχολείων (λιγότεροι μαθητές στα τμήματα, τοποθετήσεις υποδιευθυντών με βάση τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων, κ.ά.). Σε καμία περίπτωση οι αιρετοί αυτοί δεν προέρχονταν από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά ήταν μάχιμοι εκπαιδευτικοί και στην πρώτη γραμμή στους αγώνες του κλάδου. Τα σωματεία μας με τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους ήταν αυτά που κατάφεραν στο Δυτικό ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης να δίνονται όλα τα κενά στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, οι συμψηφισμοί των κενών των σχολείων να γίνονται με τα κοντινά και όχι τα μακρινά σχολεία, στην παράλληλη στήριξη τα κενά να υπολογίζονται με το σύνολο των ωρών που αντιστοιχούν σε κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να γίνουν οι τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου με όλα τα κενά δημόσια και μετά από αίτηση των συναδέλφων αφήνοντας μια καλή παρακαταθήκη, για να εγκρίνονται τα λεγόμενα ολιγομελή, αλλά και να λύνονται και άλλα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Αντίθετα είναι πολύ επιβαρυμένο το τοπίο από τη στάση εκπροσώπων των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που αξιοποιούν τα ΠΥΣΔΕ για πελατειακές και ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις και τα παραδείγματα πολλά και χαρακτηριστικά σε κάθε ΠΥΣΔΕ. Στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, διαγραμμένο μέλος της ΕΛΜΕ και για πολλά χρόνια αιρετός, καταγγέλθηκε από τις ΕΛΜΕ για εξυπηρετήσεις σε συγγενικά του πρόσωπα, για κατασκευασμένες οργανικές που πήραν μέλη της παράταξής του, για απόκρυψη κενών στις τοποθετήσεις αναπληρωτών, για προσαρμογή στην περίφημη κανονικότητα του ΥΠΑΙΘ με απόκρυψη των κενών για να συγκαλύπτεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, για συνδιοίκηση με όλους τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Η ΔΑΚΕ παραπλανεί τον κλάδο όταν δηλώνει ότι ζητάει την ψήφο των συναδέλφων για να αντικαταστήσει τα νόθα ΠΥΣΔΕ και τα διορισμένα δοτά μέλη του. Στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τα πέντε μέλη του τα τρία είναι μέλη της ΔΑΚΕ. Πόσο άλλο άραγε να ελέγξει η ΔΑΚΕ το ΠΥΣΔΕ! Η ίδια κατάσταση του απόλυτου ελέγχου από τη ΔΑΚΕ ήταν και το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ. Η ΔΑΚΕ ταυτισμένη με τα αίσχη του Χ. Βαϊτσίδη, επιδιώκει τη συνδικαλιστική νομιμοποίηση του διαγραμμένου μέλους της μέσω των ηλεκτρονικών εκλογών. Προτείνει στους συναδέλφους να ψηφίσουν το διαγραμμένο μέλος της που θα αντικαταστήσει τα δοτά μέλη της ΔΑΚΕ που είναι μέσα στο ΠΥΣΔΕ. Η ΔΑΚΕ αναδεικνύεται στην παράταξη του εμπαιγμού του κλάδου!

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ αναδεικνύονται σε συμπληρωματική δύναμη της καθαρόαιμης κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΚΕ και έτρεξαν να συνδράμουν τη ΔΑΚΕ ψηφίζοντας από κοινού στην ΟΛΜΕ να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές απάτης για τα Υ.Σ. Ανταποδίδουν στην ΔΑΚΕ για τη στάση που κράτησε στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που τα ΣΥΝΕΚ εγκατέλειπαν τα ψηφισμένα αιτήματα από συνέδρια του κλάδου με τη ραγδαία μετάλλαξη των ΣΥΝΕΚ σε κυβερνητική παράταξη και έβρισκαν στήριξη από τη ΔΑΚΕ. Ο δρόμος της αδράνειας και της υποταγής της ΟΛΜΕ έχει προϊστορία, αλλά κυρίως στρώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (συναίνεση της ΟΛΜΕ στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους Γαβρόγλου για το Λύκειο, το προσοντολόγιο για τους διορισμούς, κ.ά.). Συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τις συνεχείς πραξικοπηματικές ενέργειές τους. Η συμμετοχή των ΣΥΝΕΚ

στις ηλεκτρονικές εκλογές σε πανελλαδικό επίπεδο είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής τους σε κυβερνητική παράταξη!

Τα ΣΥΝΕΚ στο Δυτικό ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης είχαν και άλλη επιλογή, αυτή της μη συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές και της απομόνωσης της παράταξης της ΔΑΚΕ, που με την συμμετοχή της αποσκοπεί στη νομιμοποίηση του διαγραμμένου μέλους της Χ. Βαϊτσίδη, με τα αίσχη του οποίου είναι πλήρως ταυτισμένη. Για αυτό άλλωστε στο ψηφοδέλτιό της συμμετέχουν σχεδόν όλοι της ομάδας των 24 οι οποίοι σέρνουν στα δικαστήρια την ΕΛΜΕ τις 3 φορές από τις 5 συνολικά που έσυρε ο Χ.Β την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια, ποντάροντας στη διαπλοκή! Η παρωδία των ηλεκτρονικών εκλογών έχει πλέον το όνομα της ΔΑΚΕ! Οι πολέμιοι της ΕΛΜΕ διεκδικούν να εκλεγούν στο ΠΥΣΔΕ για να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κλάδου! Τα ΣΥΝΕΚ τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα πορεύτηκαν στο Δ.Σ. και στις Γ.Σ. της ΕΛΜΕ με τις ομόφωνες αποφάσεις της για τη διαγραφή του ΧΒ, όφειλαν την ίδια στάση να κρατήσουν και στις ηλεκτρονικές εκλογές, να μη δώσουν καμία δυνατότητα νομιμοποίησης του ΧΒ και να μην είναι η μοναδική παράταξη στο ΔΣ που ψήφισε υπέρ της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές.

Σήμερα τα ΠΥΣΔΕ τα έχουν αφυδατώσει από μια σειρά αρμοδιότητες και τα έχουν μετατρέψει σε απόλυτα ελεγχόμενα όργανα από το ΥΠΑΙΘ και τους Διευθυντές εκπαίδευσης. Παλιότερα (μέχρι το 2003) τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών τις διεξήγαγαν οι ΕΛΜΕ και συμμετείχαν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη. Οι αιρετοί ήταν υποχρεωμένοι στα ΠΥΣΔΕ να καταθέτουν τις θέσεις των σωματείων και ελέγχονταν για αυτό. Τώρα τις εκλογές τις διεξάγουν οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης κι οι αιρετοί πλέον για τη στάση τους απολογούνται μόνο στον εαυτό τους, άντε και στην παράταξή τους και όχι στα σωματεία μας. Επίσης αφαιρέθηκαν μια σειρά αρμοδιότητες των ΠΥΣΔΕ στις οποίες είχαν λόγο οι αιρετοί. Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών είναι πλέον στην αρμοδιότητα των Διευθυντών εκπαίδευσης και όχι των ΠΥΣΔΕ, η επιλογή των Υποδιευθυντών ανατέθηκε στους Διευθυντές σχολείων, στις κρίσεις Διευθυντών σχολείων δεν συμμετέχουν οι αιρετοί και στα συμβούλια κρίσεων όλα τα μέλη είναι διορισμένα από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Οι εξυπηρετήσεις και τα ρουσφέτια είναι στην πρώτη γραμμή των ΠΥΣΔΕ, όχι γιατί δεν υπάρχουν αιρετοί του κλάδου, όπως προπαγανδίζουν η ΔΑΚΕ και τα ΣΥΝΕΚ για να στρογγυλοκαθίσουν οι εκπρόσωποί τους μέσα σε αυτά, αλλά γιατί τα ΠΥΣΔΕ έχουν πλήρως μετεξελιχθεί σε κυβερνητικό ελεγχόμενο μηχανισμό προώθησης των αντιεκπαιδευτικών επιλογών τους, αλλά και όργανα εκμαυλισμού συνειδήσεων και αποδυνάμωσης των εκπαιδευτικών από τη συλλογική πάλη μέσα από τα σωματεία. Πρωτοστατούν σε μια τέτοια κατεύθυνση όχι μόνο τα κυβερνητικά επιτελεία, αλλά κι οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Προσπαθούν να αναπληρώνουν τις απώλειες μέσα στα συνδικάτα που επιφέρουν οι συνεχείς αποστάσεις που παίρνουν οι παρατάξεις τους από την πραγματική και συλλογική δράση των σωματείων. Τα αίσχη που έγιναν στις τοποθετήσεις του Ανατολικού και του Δυτικού ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης δεν έχουν σύγκριση με καμία άλλη χρονιά. Στο Ανατολικό ΠΥΣΔΕ οι τοποθετήσεις των μονίμων έγιναν μέσα στο καλοκαίρι χωρίς δυνατότητα να ενημερώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι συμπληρώσεις ωραρίου έγιναν χωρίς να κοινοποιηθούν τα κενά, ενώ πολλά ήταν τα μαρτύρια των αναπληρωτών, αλλά και των μονίμων, από τις συνεχείς μετακινήσεις τους. Στο Δυτικό

ΠΥΣΔΕ, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι θα σκεφτεί τα αιτήματα, επικράτησε παρόμοια κατάσταση. Οι προσωρινές τοποθετήσεις νεοδιόριστων και αποσπασμένων έγιναν χωρίς δημοσιοποίηση κενών και αιτήσεις συναδέλφων, το ίδιο στα τυφλά γίνονται και οι τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου, οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών έγιναν χωρίς χρονοδιάγραμμα μέσα στο Σαββατοκύριακο και χωρίς δικαίωμα ενστάσεων, δεν τους επιτράπηκε δικαίωμα βελτιώσεων πριν από την επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, δεν προχώρησε στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Επισημαίνουμε ότι στο Δυτικό ΠΥΣΔΕ συμμετέχουν τρία διορισμένα μέλη που προέρχονται από τη ΔΑΚΕ!

Με την αποχή από τις εκλογές παρωδία, να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, της κατάργησης εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, για να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Με τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 9 Νοέμβρη , στα συλλαλητήρια και στην συγκέντρωση των σωματείων στις 10 π.μ. στην Καμάρα που καλεί η Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, να στείλουμε μήνυμα ότι δεν υποτασσόμαστε! Όλοι μαζί να τους σταματήσουμε!

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Σάββατο 5 Νοέμβρη, όπως τονίζουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, «συντασσόσαστε µε τις δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έχουν αποφασίσει ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές, δεν ψηφίζουμε και δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Μετατρέπουμε τις ηλεκτρονικές εκλογές σε έναν ακόμα σταθμό των αγώνων που εδώ και τρία χρόνια δίνει το εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση»! Δεν αποδεχόμαστε το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” του υπουργείου και της Κεραμέως.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όπως τονίζουν 37 ΕΛΜΕ, με τη μαζική αποχή τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές, να στείλουν και πάλι ηχηρό μήνυμα: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας»!

 

Ζαγανίδης Χρήστος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ

Σαραϊδάρη Πόπη, μέλος του Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ

Στεφανίδου Σοφία, ταμιας του Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ

Σωπειάδου Ειρήνη, γραμματέας του Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search