• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ποιοι και γιατί μας καλούν να κάνουμε… ένα κλικ

November 03, 2022 220

 

Η Κεραμέως, η πριγκίπισσα του αυταρχισμού, των αγωγών και των απειλών. Αυτή που σέρνει ξανά και ξανά τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στα δικαστήρια. Που επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε συνδικαλιστική δράση και έκφραση. Αυτή που θέλει τους δασκάλους αυτής της κοινωνίας φιμωμένους και σκυμμένους. Αυτό το υπουργείο που με τον τρόμο και τον βούρδουλα, επιχειρεί να επιβάλει την αξιολόγηση. Την αξιολόγηση που έχει απορρίψει με συντριπτικά ποσοστά ο κλάδος. Είναι τόσο δημοκράτες! Τόσο δημοκράτες που ποτίζουν τα σχολεία κάθε μέρα με απειλές και φόβο.  Που σχεδόν μισό αιώνα μετά τη χούντα ξαναέβαλαν την αστυνομία στις σχολές. Αυτό το υπουργείο της τηλεκπαίδευσης και των μεντόρων,  της απογείωσης των κολεγίων και της καθημερινής υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Αυτό το υπουργείο… αυτή η πολιτική.

Από δίπλα ξύπνησε μια δράκα αυλικών. Από λήθαργο βαθύ και πολύχρονο. Εμφανίζονται στα σχολεία, πολλοί από αυτούς μετά από χρόνια και διεκδικούν τη συμμετοχή! Πολύχρωμοι, ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι… λένε. Τόσο όσο και οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι πυλώνες της ΝΔ και της ξεπλυμένης σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όλοι αυτοί που τρία χρόνια τώρα έγιναν τα φερέφωνα της Κεραμέως. Ένθερμοι, άβουλοι, διστακτικοί και φοβισμένοι αντάμα. Αυτοί οι σταθεροί αναμεταδότες των κυβερνητικών απειλών και του φόβου. Αυτοί που τρία χρόνια δεν κάνουν άλλο από το να «ενημερώνουν» τους συναδέλφους για το τι κακό θα τους συμβεί… αν σταθούν όρθιοι. Αυτοί που έφτασαν στο σημείο να σπέρνουν φόβους και απειλές πιο μεγάλες από το ίδιο το υπουργείο.  Αυτοί που έκαναν ακόμη και πραξικοπήματα στην ΟΛΜΕ για να ανακόψουν τον μεγάλο αγώνα του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτοί που έφτασαν στο σημείο να ακυρώσουν την τελευταία συνέλευση προέδρων όταν κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν ξανά από μια απόφαση ενάντια στις βουλές του υπουργείου. Τόσο δημοκράτες και αυτοί. Είναι οι ίδιοι που καλούν σε μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της διαφάνειας(!)… λένε. Είναι όλοι αυτοί που επί χρόνια υπήρξαν οργανικό τμήμα της διοίκησης και ως αιρετοί μετατρέπονταν σε μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι αυτοί που διαμόρφωναν πελατειακές σχέσεις με τους συναδέλφους και που την τελευταία διετία έχασαν το κοινό τους. Αυτή τη χαμένη «διαφάνεια» ψάχνουν… στις εκλογές της Κεραμέως.

Ο ρόλος της διοίκησης δεν αλλάζει με τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η στάση και η θέση μας απέναντι στις εκλογές των ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ δεν είχε ποτέ και δεν πρέπει να έχει ίχνος αυταπατών για τον ρόλο, το περιεχόμενο και τα όρια αυτών των οργάνων. Αυτά που διακυβεύονται σήμερα είναι πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα. Το υπουργείο και οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού μάς καλούν στις ναρκοθετημένες εκλογές της (συν)διοίκησής… τους.

Εκλογές ηλεκτρονικές! Σε μια περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα αναμετριέται με το νόμο Χατζηδάκη. Με έναν νόμο που κρίνει την ίδια του την ύπαρξη, που επιχειρεί να θάψει κάθε δυνατότητα απάντησης και διεκδίκησης των εργαζομένων σε αυτές τις πολύ κρίσιμες συνθήκες. Η συμμετοχή στην οποία καλούν όλοι αυτοί έχει πρώτα από όλα τον χαρακτήρα της νομιμοποίησης αυτών των διαδικασιών. Της νομιμοποίησης μιας ψηφιακής, ακίνδυνης και απόλυτα ελεγχόμενης και χειραγωγήσιμης συνδικαλιστικής «δράσης». Οι εκλογές αυτές αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην εμπέδωση και εδραίωση μιας βαθιά αντιδημοκρατικής τομής. Την εδραίωση ενός νόμου με τον οποίο μας σέρνουν στα δικαστήρια και μας απειλούν.

Εκλογές τσίρκο! Δεν υπάρχει προηγούμενο εκλογικής διαδικασίας για την οποία εκ των προτέρων ξεκαθαρίζεται ότι κανείς δεν έχει δυνατότητα να ελέγξει τους καταλόγους των ψηφισάντων. Που η ίδια η αρχή διεξαγωγής των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών ομολογεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη και καμία δυνατότητα διασφάλισης της χρήσης των στοιχείων και των προσωπικών δεδομένων. Δεν υπάρχει ποτέ και πουθενά, προηγούμενο εκλογών που εξ αρχής να δηλώνεται τόσο καθαρά, η δυνατότητα παραποίησης και νοθείας. Και έχει ισχυρούς λόγους το υπουργείο να θέλει να εμπεδωθεί ακόμη και αυτή η πλευρά της πολιτικής του. Αυτό το φιάσκο της αδιαφάνειας καλούν τους εκπαιδευτικούς να νομιμοποιήσουν από το σπίτι τους.

Κάθε «κλικ» γίνεται άλλοθι στην πολιτική τους.

Να στείλουμε καθαρό μήνυμα στο υπουργείο και τους απολογητές του.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥΣ

Πετράκης Βασίλης, εκπαιδευτικός μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search