• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Το εκπαιδευτικό κίνημα μίλησε! - Πάνω από 65% στη Β/θμια η ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές!

November 06, 2022 391

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65% ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ!

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, όπως το 2020, έτσι και τώρα έδειξε, απέχοντας μαζικά από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, ότι υπερασπίζεται τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και τα σωματεία του. Η αποχή ξεπέρασε το 65% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η συμμετοχή στο ΚΥΣΔΕ είναι 34,06% και στο ΚΥΣΠΕ 33,79%), ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας κινείται στο 70 -75%. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αποχή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την αποχή στην Αττική να φτάνει το 85%.

Η αποχή μάλιστα θα ήταν μεγαλύτερη αν η διοίκηση, το υπουργείο και οι παρατάξεις που το στηρίζουν δεν προχωρούσαν σε πρωτοφανείς και εξευτελιστικές για τη διαδικασία μεθοδεύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σε πάρα πολλά ΠΥΣΔΕ οι ηλεκτρονικές εκλογές πήραν παράταση, ενώ e-mail «υπενθύμισης» των εκλογών έφταναν στους συναδέλφους μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου!!!

Επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65% ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ!

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, όπως το 2020, έτσι και τώρα έδειξε, απέχοντας μαζικά από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, ότι υπερασπίζεται τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και τα σωματεία του. Η αποχή ξεπέρασε το 65% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η συμμετοχή στο ΚΥΣΔΕ είναι 34,06% και στο ΚΥΣΠΕ 33,79%), ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας κινείται στο 70 -75%. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αποχή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με την αποχή στην Αττική να φτάνει το 85%.

Η αποχή μάλιστα θα ήταν μεγαλύτερη αν η διοίκηση, το υπουργείο και οι παρατάξεις που το στηρίζουν δεν προχωρούσαν σε πρωτοφανείς και εξευτελιστικές για τη διαδικασία μεθοδεύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σε πάρα πολλά ΠΥΣΔΕ οι ηλεκτρονικές εκλογές πήραν παράταση, ενώ e-mail «υπενθύμισης» των εκλογών έφταναν στους συναδέλφους μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου!!! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στις εκλογές δίνεται παράταση όταν ο κόσμος περιμένει έξω από τα εκλογικά κέντρα να ψηφίσει, τώρα όμως δόθηκε παράταση μήπως και πιεστεί κάποιος επιπλέον να ψηφίσει! Και φυσικά οι μεθοδεύσεις δεν σταμάτησαν εδώ: διενεργήθηκαν «εκλογές» στις οποίες δεν επιτρεπό-ταν να παρευρίσκονται στην καταμέτρηση οι εκπρόσωποι των σωματείων, ούτε και να βρίσκονται στις Δ.Δ.Ε. για να ελέγχουν τη διαδικασία, ενώ στα σωματεία δεν έχει δοθεί ούτε πρόσβαση στους καταλόγους ψηφισάντων για να μπορούν να τους ελέγξουν!

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να νομιμοποιήσουν μια αντιδημοκρατική διαδικασία εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, που, αν εδραιωθεί στα υπηρεσιακά συμβούλια, θα επιβληθεί και στα σωματεία, με στόχο αυτά να απονεκρωθούν και να περάσουν στον κρατικό έλεγχο. Είναι λοιπόν μια μεγάλη νίκη των σωματείων και των εκπαιδευτικών εκείνων, που το προηγούμενο διάστημα συντόνισαν τις δυνάμεις τους, ώστε ο κλάδος να συνεχίσει να αντιπαρατίθεται με την εκπαιδευτική πολιτική. Είναι νίκη των 37 ΕΛΜΕ που σε αντίθεση με τη γραμμή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, επέμειναν στη γραμμή της αντιπαράθεσης με την πολιτική του υπουργείου και κάλεσαν τα μέλη τους σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές. Είναι μια στιγμή μιας σύγκρουσης που εδώ και χρόνια εξελίσσεται ανάμεσα στο υπουργείο και τον κόσμο της εκπαίδευσης και έχει ως αντικείμενο το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να επιβάλει τη θατσερικη της πολιτική που στόχο έχει να αλλάξει το DNA του δημόσιου και δωρεάν σχολείου δημιουργώντας ένα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό σχολείο, στο οποίο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας θα συρρικνωθούν και θα γίνουν βορά στην αγορά και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Φυσικά, όσοι και όσες εκλέχτηκαν με αυτές τις διαβλητές διαδικασίες δεν νομιμοποιούνται να εκπροσωπούν τον κλάδο. Δεν μπορούν να επιχαίρουν με 35% συμμετοχή και 65% αποχή ότι έχουν αυτό το δικαίωμα. Αυτοί που βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, είναι έκθετοι και το ίδιο και οι παρατάξεις που τους στήριξαν. Το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι η τριπλή συμμαχία ΔΑΚΕ – ΠΕΚ – ΣΥΝΕΚ που έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχει και σχέση με τις πραγματικές διαθέσεις του κλάδου. Οι δυνάμεις αυτές, που καμώνονται πως αποτελούν την πλειοψηφία του κλάδου, αποδείχθηκε ότι αποτελούν μια ισχνή και απονομιμοποιημένη μειοψηφία. Οι εκπαιδευτικοί τους γύρισαν την πλάτη. Οι εφιάλτες τους για το μέγεθος της αποχής επιβεβαιώθηκαν. Όπως επίσης επιβεβαιώθηκε και ο λόγος για τον οποίο ακύρωσαν όπως-όπως την τελευταία Γενική Συνέλευση Προέδρων. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και καταδίκη της τα-κτικής της τριπλής συμμαχίας ΔΑΚΕ – ΠΕΚ – ΣΥΝΕΚ που επιδιώκει να μετατρέψει μια ιστορική ομοσπονδία, όπως η ΟΛΜΕ, σε παραμάγαζο του υπουργείου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, πιο δυνατοί από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε, ισχυροποιώ-ντας τα σωματεία μας, τον αγώνα για τη μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που σημαίνει λιτότητα και ακρίβεια για τους εργαζόμενους και οδηγεί στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οι μάχες ενάντια στην αξιολόγηση, την αυτοαξιολόγηση, την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων, ενάντια στους νέους και παλιούς ταξικούς φραγμούς και φίλτρα, την ακρίβεια, τη φτωχοποιηση, τη λιτότητα, την αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας υγείας είναι μπροστά μας.

Απαιτούμε να γίνει επιτέλους, άμεσα, η συνέλευση των προέδρων, που συνεχώς αναβάλλουν οι τρεις παρατάξεις και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα από εδώ πέρα την απεργία της 9ης Νοέμβρη!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΨΕΥΤΟΑΙΡΕΤΟ!

ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΗ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search