• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δεκάδες τα κενά στον Πειραιά – Αδειανό πουκάμισο οι δεσμεύσεις του ΔΔΕ

November 11, 2022 468

 

Στα μέσα Νοέμβρη πλησιάζουμε – πάνω από δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά στον Πειραιά είναι δεκάδες με δραματικές συνέπειες για την εκπαιδευτική διαδικασία, τη μόρφωση των μαθητών και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών.

Να θυμίσουμε ότι πριν από τη γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών  στις αρχές Νοέμβρη έλειπαν 120 εκπαιδευτικοί στην Α’ Πειραιά και 30 στη Β’ Πειραιά! Δηλαδή, 150 εκπαιδευτικοί! Προσλήφθηκαν 124  στη γ΄ φάση, από τους οποίους  παραιτήθηκαν 26. Υπολογίζεται ότι τα κενά είναι πάνω από 50! ‘Ετσι οι δεσμεύσεις του ΔΔΕ Πειραιά στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 26 0κτώβρη τινάζονται στον αέρα. Αδειανό πουκάμισο! Δεσμεύσεις που αφορούσαν την κάλυψη όλων των κενών με τη γ΄ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών και την άρση του μέτρου των υποχρεωτικών υπερωριών.

Χαρακτηριστικές είναι οι ελλείψεις στα σχολεία της Αίγινας και του Αγκιστρίου της Β’ Πειραιά. Ελλείψεις ειδικοτήτων και καθηγητών μαθημάτων Γενικής Παιδείας στο ΕΠΑΛ της Αίγινας. Ελλείψεις και στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας, στο Γυμνάσιο Μεσαγρού. Το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις στο Αγκίστρι από την αρχή της χρονιάς  η κατάσταση είναι δραματική. Δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδαχθούν ακόμα και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. 

Ποια είναι η «λύση» που προκρίνει η κυβέρνηση και ο ΔΔΕ Πειραιά;

Η κάλυψή τους να γίνεται με με υπερωρίες, που εξουθενώνουν τους εκπαιδευτικούς, έχουν επιπτώσεις στο παιδαγωγικό τους έργο, στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών στερώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας από άνεργους εκπαιδευτικούς. Εκτός από αυτά οι εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει ένα σωρό εξωδιδακτικές εργασίες. Αναπληρωτές «μπαλάκι» σε δύο, ενίοτε και τρία σχολεία, μαθητές που δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα σε πολλά μαθήματα, γονείς σε κρίση πανικού.

Για όλα αυτά η ΕΛΜΕ Πειραιά αναμένεται να  αποφασίσει κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες.

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search