• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! (Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου, 18:00)

November 14, 2022 1404

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! (Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου, 18:00)

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου - Αφιέρωμα - Σαν Σήμερα .gr

Η 9η Νοέμβρη άνοιξε έναν δρόμο. Ο λαϊκός παράγοντας βγήκε μαζικά στους δρόμους, συμμετείχε στην απεργία, διαδήλωσε, δήλωσε εμφατικά την παρουσία του και την κάθετη αντίθεσή του στην κυβέρνηση και στις αντιλαϊκές πολιτικές της ακρίβειας, της λιτότητας, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των αντιασφαλιστικών νόμων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας και της υγείας.

Η εκπαίδευση είχε τη δική της ιδιαίτερη παρουσία σε αυτό το γεγονός. Τα ποσοστά απεργίας στη Διεύθυνση Κέρκυρας προσεγγίζουν το 42%. Τα εκπαιδευτικά μπλοκ ήταν μαζικά και μαχητικά σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Η πορεία του Πολυτεχνείου αποτελεί το επόμενο αγωνιστικό ορόσημο, μετά την απεργία της 9ης Νοέμβρη και τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα να διαδηλώσουμε όλοι μαζί με τα πανό των Συλλόγων μας.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά, στο πανό του Συλλόγου, πίσω από τα φοιτητικά μπλοκ, Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου στις 18:00.

Το Πολυτεχνείο τους ενοχλεί!

Είναι το ορόσημο, είναι ο δρόμος για τους νέους γι’ αυτό και είναι επικίνδυνο.

Δεν μπόρεσαν να υποτάξουν το απελευθερωτικό πνεύμα του, να το ενσωματώσουν.

Το Πολυτεχνείο δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Όπως τότε, απέναντι στην πανίσχυρη χούντα, ξεπερνώντας και παραμερίζοντας τις «φωνές της λογικής» και τις πολιτικές γραμμές συμβιβασμού με τη δικτατορία για τον «σταδιακό εκδημοκρατισμό του καθεστώτος». Απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Έτσι και σήμερα. Καμία αναμονή, καμία εκλογική αυταπάτη. Ο λαός με τους αγώνες του θα σώσει τον λαό. Σωτήρες δεν υπάρχουν.

Το Πολυτεχνείο είναι η ζώσα μνήμη

Αντιστέκεται από μόνο του στη φθορά του χρόνου και σε κάθε μορφή εξουσίας.

Σήμερα είναι χρέος του καθενός και της καθεμίας, σε συνθήκες φίμωσης, σε συνθήκες ελεύθερης πτώσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, να ζει ελεύθερα, ως πνεύμα αντιλογίας, να στέκεται μπροστά σε κάθε μορφής τανκ. Τα συνθήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Για να πιάσει τόπο η απεργία της 9ης Νοέμβρη και να μετατραπεί η κοινωνική οργή που εκφράστηκε στα απεργιακά συλλαλητήρια σε λαϊκό ξεσηκωμό, απαιτείται διάρκεια, σχέδιο και προοπτική. Απαιτείται αγωνιστικός σχεδιασμός και ευρύτατο μέτωπο δυνάμεων που θα στοχεύει στην ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των πολιτικών τους διαχειριστών. Για να μην παγώσουν οι εργαζόμενοι, τα σχολεία μας, ο λαός, αλλά τα κέρδη τους. Για να μπορούμε να ζούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Για να ορθώσει ο λαός το ανάστημά του στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας μέσω του ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Για τα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την υπεράσπιση των σωματείων μας ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη. Για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με τη μαζική συμμετοχή μας στην ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Καλούμε σε άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονισμού το αμέσως επόμενο διάστημα για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search