• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τρόμος και αθλιότητα σε σχολεία του Πειραιά – Διώξεις απεργών!

November 18, 2022 680

 

Η εφαρμογή του κυβερνητικού δόγματος «Νόμος και Τάξη» από τη ΔΙΔΕ Πειραιά έχει διαμορφώσει κατάσταση τρόμου και αθλιότητας.

Χαρακτηριστικό τα πρόσφατο περιστατικό παραπομπής διευθυντή σχολείου στο πειθαρχικό, επειδή συμμετέχει σε απεργία – αποχή από την εφαρμογή των ΥΑ για Μέντορες – ενδοσχολικούς συντονιστές που νόμιμα έχει κηρύξει η  ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συγκεκριμένα παραπέμπεται ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά για τη «συμμετοχή του στην από 26 – 9 – 2022 προκηρυχθείσα εκ μέρους της ΕΛΜΕ Πειραιά, απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό Ενδοσχολικών Συντονιστών και Παιδαγωγικών Συμβούλων – Μεντόρων. Σύμφωνα με τα πιο πάνω φρονούμε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου…».

Με άλλα λόγια η ΔΙΔΕ Πειραιά υιοθετώντας την πρακτική της κυβέρνησης και της Κεραμέως που με τον νόμο Χατζηδάκη και την κατ΄ επανάληψη προσφυγή στα δικαστήρια βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της απεργίας και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση γυρίζοντας το ρολόι στην εποχή της χούντας και της μετεμφυλιακής περιόδου.

 

Σιδερόφρακτη κλειστή πόρτα – Παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης!

 Προεπισκόπηση εικόνας

Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης φανερώνεται και από την εικόνα της σιδερόφρακτης πόρτας του ΔΙΔΕ Πειραιά που αντίκρυσαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Επεδίωξαν να μοιράσουν στους εκπαιδευτικούς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και στον 7ο όροφο αντίκρυσαν τη σιδερόφρακτη πόρτα κλειστή και ενημερώθηκαν ότι κατ΄ εντολή του ΔΙΔΕ παραμένει κλειστή και απαγορεύεται η είσοδος. Λογική και πρακτική …φεουδαρχίας.

Τα έργα και ημέρες της ΔΙΔΕ Πειραιά αποδεικνύουν ότι εφαρμόζοντας το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» και την κυβερνητική πολιτική ενάντια στα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση διαμορφώνει κλίμα τρομοκρατίας και αθλιότητας. Γιατί είναι τρομοκρατία και αθλιότητα εκπαιδευτικοί φορτωμένοι με ένα σωρό γραφειοκρατικές εργασίες, πολλαπλές εφημερίες να φορτώνονται και 5 ώρες υπερωρίες για να καλύψουν τα κενά που προσεγγίζουν δυόμιση περίπου μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά την τρίτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών τα 100 σε όλο τον Πειραιά και ενώ έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Είναι βέβαιο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα και η ΕΛΜΕ Πειραιά θα συνεχίσει να αντιστέκεται στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, θα υπερασπιστεί τον διευθυντή του 8ου Γυμνασίου αποτρέποντας την όποια δίωξή του και θα περιφρουρήσει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση που καταχτήθηκε με αγώνες και αίμα. Αυτό αποδεικνύει και η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας και φυσικά αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  

 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search