• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας για εκπαιδευτικούς - δημόσιους υπαλλήλους!

November 20, 2022 900

 

 Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση μία διάταξη που ούτε η τρόικα δεν κατάφερε να περάσει στα χρόνια παραμονής της στην Ελλάδα - Το μίνι ασφαλιστικό του Χατζηδάκη σαρώνει όσα άφησε η τρόικα!

Την αύξηση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο από 2 έως 7 έτη περιλαμβάνει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί έως τις 24 Νοεμβρίου. Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, το «πόνημα» του υπουργού Εργασίας περιλαμβάνει όλο το πακέτο διατάξεων για την υφαρπαγή της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, αλλά και τη ρύθμιση-φιάσκο για την παραγραφή ασφαλιστικών οφειλών, από την οποία τελικά θα ωφεληθούν ελάχιστοι.

Παρά τους πανηγυρισμούς για το τέλος των Μνημονίων, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση μία διάταξη που ούτε η τρόικα δεν κατάφερε να περάσει στα χρόνια παραμονής της στην Ελλάδα. Η σχετική διάταξη ορίζει ότι για όσους δημοσίους υπαλλήλους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα τα έτη 2010-2012 (άρα είχαν ήδη 25 χρόνια συμπληρωμένης υπηρεσίας μέχρι τότε), το δικαίωμα για λήψη μειωμένης σύνταξης κρίνεται με βάση τα όρια ηλικίας που ίσχυαν μέχρι τον νόμο 4336/2015, εφόσον αυτά συμπληρωθούν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022. 

Αντιθέτως, αν τα όρια ηλικίας που ίσχυαν μέχρι τον νόμο 4336/2015 δεν συμπληρώνονται εντός του 2022, οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν συμπληρώσει 25 έτη υπηρεσίας τα έτη 2010-2012 δεν δικαιούνται μειωμένη σύνταξη το 2022, αλλά μόλις συμπληρώσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους. Δημόσιος υπάλληλος που είχε συμπληρώσει 25 έτη υπηρεσίας το 2011, αλλά δεν συμπληρώνει τα 56 έτη μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022, με βάση τη νομοθεσία που ίσχυε πριν από το 2015 δεν δικαιούται μειωμένη σύνταξη το 2022, αλλά θα δικαιούται μειωμένη σύνταξη μόλις συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας του.

Σε ό,τι αφορά το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, με τις επιχειρούμενες αλλαγές τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αυξάνονται από 7 σε 9, ώστε να αποκτήσει η κυβέρνηση πλειοψηφία σε αυτό, και συστήνεται θέση διοικητή, ο οποίος δεν θα είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων, αλλά θα διορίζεται από τον υπουργό Εργασίας. Επιπλέον, ο διοικητής θα έχει τη δυνατότητα εκχώρησης του συνόλου της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου σε ανώνυμη εταιρία, που συστήνεται γι’ αυτόν τον σκοπό. Ομως, εκ του νόμου η εταιρία αυτή δεν θα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τα μέλη του ΜΤΠΥ, καθώς δεν θα είναι μέτοχοι σε αυτήν! Επομένως, η περιουσία-φιλέτο του Ταμείου γίνεται βορά σε μία εταιρία η οποία δεν θα λογοδοτεί στους ιδιοκτήτες της.

ΕΛΜΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεκάδες ΕΛΜΕ έχουν εκδώσει ψηφίσματα. Ενδεικτικά παραθέτουμε το ψήφισμα της  Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λάρισας


Η Κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει την αρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Δ.Υ. και των συνταξιούχων.
Στο πολυνομοσχέδιο Χατζηδάκη που έφερε για διαβούλευση η Κυβέρνηση στις 6/10/2022 , με την προτεινόμενη διάταξη του άρθρου 35 §1 με τίτλο Διαχείριση περιουσίας Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων ( ΜΤΠΥ) προβλέπεται : <<Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου των χρηματοοικονομικών προϊόντων καθώς και της ακίνητης περιουσίας του Μ.Τ.Π.Υ. , μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μ.Τ.Π.Υ., στις ανώνυμες εταιρείες του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) και του ν. 4892/2022 (Α΄ 28) >>.
Σημειώνουμε ότι το Μ.Τ.Π.Υ δεν είναι ασφαλιστικός οργανισμός. Είναι το αρχαιότερο Ταμείο της χώρας, ιδρύθηκε το 1867 με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, για την παροχή μερίσματος κατά τη συνταξιοδότηση. Λειτουργεί σχεδόν δύο αιώνες, ως Ειδικό Ταμείο του Κράτους απολαμβάνει διοικητικής αυτοτέλειας και έχει οικονομική αυτοδυναμία με ίδιο προϋπολογισμό χωρίς καμιά χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό .Μέτοχοι του είμαστε οι Δ.Υ. που συμβάλουμε στο ταμείο με τις κρατήσεις μας (4,5% επί του Βασικού μισθού) με σκοπό να λάβουμε μέρισμα δηλαδή την επιστροφή των συσσωρευμένων καταθέσεών μας, κατά τη συνταξιοδότηση μας.
Σημειώνουμε ότι μόνο η ακίνητη περιουσία του ΜΤΠΥ περιλαμβάνει οικόπεδα και κτίρια, εκ των οποίων τα 5 είναι διατηρητέα ιστορικά κτίρια στην καρδιά της Αθήνας. . Είναι 100% εκμισθωμένα και αποφέρουν πάνω από 5,5 εκατ. ετήσια έσοδα .

ΕΔΩ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΤΠΥ που έφτιαξαν με τις αποταμιεύσεις τους οι προηγούμενες γενιές Δ.Υ. !!

1 ) 5 όροφοι στο κτήριο Λ. Συγγρού 165 ( 1ος -5ος όροφος με 2.777,50m² Γραφεία ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ) .

2 ) Κατάστημα ( 700 m² ) στο κτήριο Ακαδημίας 65 .

3 ) Κτηριακό συγκρότημα Πινδάρου 2 – Ακαδημίας ( 1.815m² ).

4 ) Κτήριο πλατείας Συντάγματος ( Καταστήματα , 1ος -9ος όροφος 11.333,00m² Γραφεία Υπουργείου Οικονομικών ).

5 ) Κτήριο Πανεπιστημίου 37 & Κοραή ( Καταστήματα και 1ος – 4ος όροφος 2.773,00m² Γραφεία Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους) .

6 ) Κτήριο Λυκούργου 12 ( 6 όροφοι και ισόγειο ).

7 ) Κτήριο Λυκούργου 10 και Αθηνάς ( 19 Καταστήματα 270m² και 1ος-5ος όροφος γραφεία ).

8 ) Κτήριο επι της Λεωφόρου Κηφισίας 32.

9) Κτήριο Ακαδημίας & Κανάρη .

10) Οικόπεδο ( 5.500 m² ) Κόκκαλη – Γέλωνος – Δορυλαίου.

11) Οικόπεδο ( 480,66m² ) Δορυλαίου – Γέλωνος – Λάχητος .


Επιπλέον στον ισολογισμό του 2021 παρουσιάζει ενεργητικό υπόλοιπο 29,5 εκατομμύρια !!

Να τους τα χαρίσουμε ;

Με την διάταξη του άρθρου 35 §1 του νομοσχέδιου η Κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι στην κινητή και ακίνητη περιουσία του (Μ.Τ.Π.Υ). Η προτεινόμενη διάταξη για διαχείριση της τεράστιας κερδοφόρας κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ από τις Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το σχέδιο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο παρά το ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας του ΜΤΠΥ. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για περιουσία η οποία έχει αποκτηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από κληροδοτήματα και από τις κρατήσεις των (Δ.Υ.). Με το νομοσχέδιο προτείνεται η αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, από επταμελές σε εννεαμελές, αποδυναμώνοντας έτσι τη συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των Δ.Υ. και συνταξιούχων.

Προβλέπεται μάλιστα ότι η μη συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων δεν αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων και τη λήψη αποφάσεων. Επίσης δημιουργείται θέση Διοικητή ο οποίος τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με υπερεξουσίες αφού ταυτόχρονα θα είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκείνος που θα αποφασίζει περί οικονομικών, διοικητικών και πειθαρχικών θεμάτων χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στον Υπουργό.

Οι υπερεξουσίες που δίνονται στον Διοικητή είναι ανήκουστες και καταστρατηγούν κάθε έννοια χρηστής διοίκησης. Τα προσόντα δε που περιγράφονται για την κάλυψη της θέσης είναι μηδαμινά. Σημειώνουμε εδώ ότι από την ίδρυσή του ΜΤΠΥ το 1867 ,η λογοδοσία του διοικητικού συμβουλίου στους μετόχους του ,αποτελεί μια από τις βασικότερες καταστατικές διατάξεις που με το νομοσχέδιο καταργείται .

Συνάδελφοι/σες Δ.Υ. και συνταξιούχοι:

Η κινητή και η ακίνητη περιουσία του ταμείου μας δημιουργήθηκε από τις κρατήσεις μας και μας ανήκει . Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την ξεπουλήσει .Είναι χρέος μας να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστεί αυτό που χτίστηκε από τόσες γενιές δημοσίων υπαλλήλων με τόσο κόπο.

Μετά το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων μας στο χρηματιστήριο από την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται τώρα νέα κλεψιά. Απαιτούμε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους Δ.Υ. και συνταξιούχους για την επιχειρούμενη υφαρπαγή της περιουσία μας. Να οργανώσουν τον


Αγώνα μας ώστε αυτό το τερατούργημα να μη γίνει νόμος που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την χρεωκοπία του Μ.Τ.Π.Υ., και βέβαια την περαιτέρω μείωση του εισοδήματός μας.

Η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΣ, οι Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου να κινητοποιηθούν άμεσα και δυναμικά ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο , να διασφαλιστεί η κινητή και ακίνητη περιουσία μας που θα τη διαχειρίζεται το ΜΤΠΥ όπως κάνει από την ίδρυσή του.

Λεηλασία στο ΜΤΠΥ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Η περιουσία του ΜΤΠΥ δημιουργήθηκε από τις κρατήσεις των μετόχων και των μερισματούχων (εργαζομένων Δημοσίων υπαλλήλων), ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαθέτει, σήμερα, κινητή περιουσία 440.000.000€ και ακίνητη περιουσία 40.000τ.μ. που αποφέρουν 5.200.000€ ετησίως στο ταμείο. Αυτό το ταμείο επιχειρείται από την κυβέρνηση και τον κ.Χατζηδάκη να ξεπουληθεί και να λεηλατηθεί!

Η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες, μετά και τη σημερινή σύσκεψη, καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ΜΤΠΥ με τις οποίες επιχειρείται η υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου. Της περιουσίας, δηλαδή, των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search