• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Aφήνει χωρίς υποστήριξη ΑμεΑ μαθητές το υπουργείο Παιδείας – Έγιναν καταγγελίες

November 20, 2022 231


Γκρίζα η πραγματικότητα με φόντο τους πανηγυρισμούς της Κεραμέως για την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας


Μια σοβαρή καταγγελία που αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γονείς με παιδιά ΑμεΑ στα σχολεία της χώρας μας, λόγω της έλλειψης της κρατικής μέριμνας δημοσιεύει τo alfavita.gr.
Όσο η κυβέρνηση καυχιέται για την υλοποίηση του 100% των προεκλογικών δεσμεύσεων που αποφάνθηκαν καταστροφικές για τη δημόσια παιδεία, η μαθητική κοινότητα αντιμετωπίζει τρομερές δυσκολίες εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας.

Η καταγγελία εξηγεί πως μικρά παιδιά ΑμεΑ έχουν μείνει χωρίς της απαραίτητη υποστήριξη αφού η νοσηλεύτρια που ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα τους πήρε άδεια. Το υπουργείο αντί να μεριμνήσει για την αντικατάσταση της σχολικής νοσηλεύτριας άφησε τα παιδιά μόνα τους μεταβιβάζοντας όλη την ευθύνη στους γονείς.

Μια “γροθιά στο στομάχι” της εκπαίδευσης που κάνει φύλλο και φτερό τις “τρανταχτές” διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας και την “κανονικότητα” στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες


Λάρισα: Μητέρα καταγγέλλει κακοποίηση του 9χρονου ΑμεΑ γιου της στο σχολείο
Πιο συγκεκριμένα η καταγγελία:

Ειμαι τρίτεκνη μητέρα απο την Πελλα. Εδω και δέκα ημέρες περίπου η σχολική νοσηλεύτρια που παρακολουθούσε στις σχολικες δραστηριότητες την πορεία της υγείας της εξάχρονης κόρης μου (μαθητρια Α’ Δημοτικου) έλαβε άδεια κύησης.

Έκτοτε αναγκάζομαι εγω και ο σύζυγος μου να “κατασκηνωνουμε” εναλλάξ περιξ του αυλειου χωρου του σχολειου της μήπως της συμβεί κατι επιζήμιο ‘η ακόμη και ανεπανόρθωτο για την υγεία της. Έχοντας την αμέριστη στήριξη από τον Δ/ντη της σχολικής μονάδας αλλά και της δασκάλας της, προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε έναν θεσμικό ρόλο που η Πολιτεία έχει υποχρέωση απέναντι μας αλλά και απέναντι στο ΑΜΕΑ παιδί μας που πάσχει από διαβήτη 1 και εχει υποστεί κατά το παρελθόν σοβαρή κετοξέωση και διαβητικό κώμα.

Παρά τις προσωπικές μου οχλήσεις θεσμικά στο Υπουργειο Παιδειας καθως και στο γραφείο της Υπουργού το μόνο που λαμβανουμε ειναι υποσχεσεις. Αποφασίσαμε λοιπόν να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη την τρέχουσα εβδομάδα ώστε να αναζητηθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν, γιατι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ακόμη δώδεκα οικογένειες στον ακριτικό νομό μας. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search