• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη - Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

November 23, 2022 290

Δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία καταγγέλλουν την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη, ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συναδέλφου συνδικαλιστή γιατί ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Καψάλη.

Ενδεικτικά παραθέτουμε το Ψήφισμα της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) και της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τον πρώην ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη, ο οποίος προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συναδέλφου συνδικαλιστή γιατί ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη συνέλευση των προέδρων της ΟΛΜΕ για ποινή που είχε επιβληθεί στον κ. Καψάλη. Συγκεκριμένα ο πρώην ΔΔΕ Λάρισας τιμωρήθηκε με τρίμηνη στέρηση μισθού διότι κατά τη διάρκεια  της θητείας του είχε προχωρήσει στην περικοπή μισθού δύο εκπαιδευτικών γιατί ‘εξέθεσαν δημόσια’ τις απόψεις τους για διοικητικά θέματα της ΔΔΕ Λάρισας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση διευθυντή με λανθασμένη μοριοδότηση. Οι δυο συνάδελφοι τελικά δικαιώθηκαν και τους επιστράφηκαν τα χρήματα, ενώ ο κ. Καψάλης παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου εσωτερικών, όπου και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή. Αξίζει να  σημειωθεί ότι οι δυο εκπαιδευτικοί είχαν απευθυνθεί από την αρχή στο σωματείο τους και στην ΟΛΜΕ.

·         Απαιτούμε να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά και να παύσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου.

·         Είναι πρωτοφανές ο προϊστάμενος να παρεμβαίνει και να ασκεί λογοκρισία στο τι συζητά το ΔΣ των εργαζομένων. Ο συνάδελφος άσκησε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα όπως ακριβώς προβλέπεται και συνταγματικά. Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να γνωρίζουν αν τιμωρήθηκε ο προϊστάμενος τους για αποφάσεις που τους αφορούν.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Το ΔΣ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search