• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συλλογή υπογραφών ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά

November 23, 2022 561

Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά και όλης της χώρας σηκώνουν ασπίδα προστασίας στον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά ο οποίος δεν όρισε Μέντορες – Ενδοσχολικούς Συντονιστές, συμμετέχοντας στην Απεργία – Αποχή που έχει κηρύξει από τις συγκεκριμένες διαδικασίες η ΕΛΜΕ Πειραιά (δείτε απόφαση 148/20-11-2022). Η ΕΛΜΕ Πειραιά διακινεί κείμενο για συλλογή υπογραφών ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη 

Αναλυτικά

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συλλογή υπογραφών ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να υπογράψουν το κείμενο που επισυνάπτεται στην επόμενη σελίδα. Το κείμενο αφορά την διαμαρτυρία για τη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, ο οποίος δεν όρισε Μέντορες – Ενδοσχολικούς Συντονιστές, συμμετέχοντας στην Απεργία – Αποχή που έχει κηρύξει από τις συγκεκριμένες διαδικασίες η ΕΛΜΕ Πειραιά (δείτε απόφαση 148/20-11-2022).

Το κείμενο συντάχθηκε από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και το ΔΣ της ΕΛΜΕ το στηρίζει.

Η συλλογή υπογραφών γίνεται στο πλαίσιο μιας μαζικής εκστρατείας που πρέπει να οργανωθεί ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σύντομα, στο ίδιο πλαίσιο, το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα καλέσει σε μαζική αγωνσιτική κινητοποίηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, δηλώνουμε την αλληλεγγύη, την συμπαράσταση και την αμέριστη στήριξή μας στον συνάδελφο και Αναπληρωτή Διευθυντή του σχολείου μας ο οποίος διώκεται πειθαρχικά γιατί δεν όρισε Ενδοσχολικό Συντονιστή και Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα. Ο Διευθυντής μας συντάχθηκε με τις αποφάσεις του σωματείου μας (ΕΛΜΕ Πειραιά) ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην προκηρυγμένη απεργία-αποχή από το σωματείο μας.

Οι εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η δίωξη αυτή αμφισβητεί με απροκάλυπτο τρόπο το πιο θεμελιώδες εργασιακό μας δικαίωμα και ως εκ τούτου μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Εξάλλου, η πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου συμμετέχει και αυτή στην προκηρυγμένη από την ΕΛΜΕ Πειραιά απεργία – αποχή. Η απάντησή μας στην πρωτόγνωρη αυτή επίθεση θέλουμε να είναι καθαρή και απερίφραστη. Θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε συλλογικά και για όσο χρειαστεί ενάντια στον εκφοβισμό, ενάντια στη δίωξη του διευθυντή του σχολείου μας αλλά και οποιουδήποτε συναδέλφου μας διωχθεί στο μέλλον για τον ίδιο λόγο. Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαμφισβήτητο. Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι κατοχυρωμένη κατάκτηση των εργαζομένων και η παρεμπόδισή της είναι αντιδημοκρατική και ηθικά απαράδεκτη.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Πειραιά να στηρίξουν με κάθε μέσο τον συνάδελφό μας που διώκεται για την θαρραλέα και ανυπότακτη στάση του.

Κι επειδή όλα αυτά συμβαίνουν τις ημέρες της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - η παραπομπή σε πειθαρχικό έχει ημερομηνία 16-11-2022 - εμείς θα υπενθυμίσουμε στον Προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Πειραιά τα δικά του λόγια, αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ και την ευχή του "τα γεγονότα του Πολυτεχνείου να αποτελούν φωτεινό οδοδείκτη για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας". Με την φράση αυτή θα συμφωνήσουμε, ελπίζοντας πως την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε τα γραφεία της Διεύθυνσης για να διεκδικήσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας, θα βρούμε εκτός από την ιστοσελίδα, ανοιχτή και την βαριά μεταλλική πόρτα.

 

· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

· ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ονοματεπώνυμο Σχολείο Υπογραφή

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search