• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά - Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση, την απεργία και τα Σωματεία!

November 23, 2022 219

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά

Κάτω τα χέρια από την συνδικαλιστική δράση, την απεργία και τα Σωματεία! Οι διώξεις δεν θα περάσουν!

Καταγγέλλουμε την άθλια, αντιδραστική, αντισυνδικαλιστική απόπειρα του ΔΙΔΕ Πειραιά να ποινικοποιήσει την ίδια την απεργία και την συνδικαλιστική δράση, μέσω της δίωξης του συναδέλφου Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, ο οποίος συμμετείχε στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά (μαζί με δεκάδες άλλες ΕΛΜΕ και την ΔΟΕ) από τις διαδικασίες Μεντόρων - Ενδοσχολικών Συντονιστών.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η παραπάνω κίνηση ήταν σε συνεννόηση με τα πολιτικά του αφεντικά του ΥΠΑΙΘ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι, όχι μόνο συνάδει με το γενικό κυβερνητικό κλίμα εργοδοτικής-κρατικής τρομοκρατίας και προσπάθειας διώξεων των σωματείων, αλλά επιδιώκει να πάει αυτό το φασίζον κλίμα ακόμα παραπέρα. Γιατί αυτό σημαίνει η «ιδιώνυμη» ενεργοποίηση ως αδικήματος, της συμμετοχής σε αγωνιστική δράση ενός Σωματείου.

Ο ΔΙΔΕ Πειραιά, πολύ… ικανός στο να κάνει επί δύο μήνες καψώνια στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών και αναπληρωτριών (και απόλυτα υπεύθυνος για το αίσχος που έγινε), πολύ… ικανός να βγάζει φωτογραφιούλες δημοσίων σχέσεων και προσωπικής προβολής του τίποτα, (χρησιμοποιώντας, μάλιστα, το δημόσιο site της ΔΙΔΕ), αποδείχτηκε ικανός και στο να πρωτοπορεί στην εκστρατεία συνδικαλιστικών διώξεων.

Βασικά υπεύθυνη, ασφαλώς, παραμένει η αντιδραστική πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης. Μια πολιτική, η οποία για να θάψει τα δικαιώματα των μαθητών στις σπουδές και των εκπαιδευτικών στη δουλειά, πρέπει να ξεμπερδέψει με την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση και με τους συλλογικούς αγώνες των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το επεισόδιο αυτό είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες. Είχαν προηγηθεί οι απειλές για μηνύσεις στο Συντονιστικό Αναπληρωτ(ρι)ών (και συγκεκριμένα σε συναδέλφισσα) από την ΔΙΠΕ Δράμας, εφόσον δεν αποσυρθεί καταγγελία που είχε δημοσιευτεί στις 8/11 από το Συντονιστικό, για αυθαιρεσίες της ΔΙΠΕ καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών!

· Καταγγέλλουμε την αντισυνδικαλιστική, αντιδραστική κυβερνητική πολιτική και την άθλια πρωτοβουλία του ΔΙΔΕ Πειραιά να βγάλει στην παρανομία τη συνδικαλιστική δράση.

· Να μην περάσει καμία συνδικαλιστική δίωξη σε κανένα σωματείο, ούτε στον Πειραιά, ούτε στη Δράμα, ούτε πουθενά! Κάτω ο νόμος 4808 (Χατζηδάκη)!

· Καλούμε όλα τα σωματεία να δράσουν για να μπουν φραγμός. Καμία παράταξη που δηλώνει ότι συμμετέχει σε σωματεία δεν έχει δικαίωμα να σφυρίζει αδιάφορα.

· Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την δίωξη. Να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν και να υπογράψουν μαζικά κείμενα καταγγελίας.

· Γνωρίζουμε, ότι πέρα από τα αναγκαία ψηφίσματα και τις κινητοποιήσεις καταγγελίας, η μεγαλύτερη ασπίδα για όλες και όλους είναι η συγκρότηση κινήματος για την ανατροπή της

πολιτικής που συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search