• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Βρήκε το μπελά του καθηγητής σε σχολείο από «ψεύτικο προφίλ» στο Facebook

November 24, 2022 358

 

 

Ηλεκτρονικός μπελάς για καθηγητή από την παράνομη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από μαθητή του. Ο δράστης  αποκαλύφθηκε μόνος του μετά την απειλή για εμπλοκή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μια ακόμη πράξη, παράνομης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε γυμνάσιο της Π.Ε. Καβάλας. Συγκεκριμένα μαθητής «έστησε» ένα ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία καθηγητή του, με σκοπό να στέλνει μηνύματα σε συμμαθητές του. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα έγινε αντιληπτή από τον θιγόμενο καθηγητή, ο οποίος ζήτησε να αποκαλυφθεί ο δράστης, διαφορετικά θα προσέφευγε στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οπότε ο «άτακτος» μαθητής θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την εισαγγελική αρχή και το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης για πλαστοπροσωπία και μια σειρά άλλα αδικήματα.

Η «φοβέρα» έπιασε τόπο, πριν ο μαθητής προχωρήσει σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Το θέμα απασχόλησε τον σύλλογο καθηγητών και έγιναν οι αναγκαίες συστάσεις στον μαθητή, για συμμόρφωση και με σαφή υπόμνηση του τι συνεπάγεται για το μέλλον του αυτή η πράξη. Το ψεύτικο προφίλ διαγράφτηκε αμέσως και η πράξη καταγράφθηκε ως μια «νεανική τρέλα» οπότε και η υπόθεση έκλεισε εκεί, χωρίς άλλες συνέπειες.

Το θέμα έκλεισε με τις αναγκαίες συστάσεις, χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά το πρόβλημα της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι μπελάδες που προκαλεί παραμένει. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search